Με 3 άνδρες και 3 γυναίκες θα λάβει μέρος η Ελλαδα στο αγώνισμα του Μαραθωνίου στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα στο Βερολίνο την τελευταία του ημέρα, 12 Αυγούστου (με εκκίνηση-τερματισμό όχι το Στάδιο ούτε την Πύλη του Βραδεμβούργου, αλλά κεντρικά στη Δυτική πόλη σε εναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο “European mile” – όπου θα γίνονται και πολλά events, οι απονομές, η τελετή έναρξης και τα προκριματικά της σφαιροβολίας)

Έτσι θα μπορέσει να έχει συμμετοχή και στο Ευρωπαικό Κύπελλο Μαραθωνίου που διεξάγεται παράλληλα – όπου οι ομάδες ανδρων/γυναικών μπορούν να είναι από 3-6 αθλητές, με τους 3 καλύτερους να βαθμολογούνται, ενώ βέβαια 3 εξαρχής δηλωμένοι είναι και οι εντός συμμετοχής για το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα.

Από την παγκόσμια ομοσπονδία δεν υπήρχαν όρια συμμετοχής για τον Μαραθώνιο.
Ο ΣΕΓΑΣ είχε θέσει τα 2:19 για άνδρες και 2:42 για γυναίκες, καθώς και όρια που θα ίσχυαν για Μαραθωνοδρόμους στον ημιμαραθώνιο (1:07.40 & 1:14.40 αντίστοιχα) όπως είχαν ανακοινωθεί σχετικά:
“Μόνο για την συμμετοχή στον Μαραθώνιο θα ισχύσουν και όρια Ημιμαραθωνίου τα οποία θα πρέπει να έχουν επιτευχθεί έως 31/5/18 σε επίσημους και πιστοποιημένους αγώνες μετά από έγκριση της ΕΠΑΣ. Σε περίπτωση που κανένας αθλητής-τρια δεν επιτύχουν όρια συμμετοχής τότε θα συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μόνο ο νικητής και η νικήτρια του 35ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας”

Οι Παναγιώτης Καραίσκος και Δημοσθένης Μαγγίνας είχαν κάνει το όριο στον ημιμαραθώνιο (στο Αμβούργο), καθώς και η Γκλόρια Πριβιλέτζιο στον Μαραθώνιο (στο Ρόττερνταμ).
Ακόμη επιλέχθηκαν οι νικητές του Αυθεντικού Μαραθωνίου Κώστας Γκελαούζος και Ράνια Ρεμπούλη καθώς και η Σόνια Τσεκίνη – που φέτος είχε προσπαθήσει για το όριο στο Αμβούργο.

Εκεί είχε βρεθεί κοντά ο Χριστόφορος Μερούσης, που ήταν και 2ος στον ΑΜΑ, ο οποίος μετά την ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ προχώρησε σε μια ανάρτηση στο page του στο facebook με φωτογραφία ενός κυπέλλου και το ακόλουθο κείμενο:

“Λέγομαι Χριστοφορος Μερουσης ..είμαι 36 ετών. Στην φωτό είναι το πρώτο κύπελλο, τότε που σαν παιδί πρωτοασχοληθηκα με τον στίβο, που τις ημερομηνιες και τις επιγραφες τις γράφαμε εμεις με μαρκαδόρο !14/1/1996! Απο τότε έζησα μαγικες στιγμες στον αθλητισμο και νιώθω ευλογημενος! Χαρες που δεν ανταλλάσσονται αλλά και πίκρα ποτήρια πολλά !Σαν παιδι στα 3000 Μ με φυσικά εμπόδια ήμουν τρίτος σε ευρωπαικούς εφήβων !

Το 2012 με τον προπονητή μου Σταυρο Καρρε αλλάξαμε σελίδα και ασχοληθήκαμε με τον μαραθώνιο ! Πετυχαμε 4 συνεχόμενες νίκες στην Αθήνα ,έκανα σε μια χρονια, το 2015 3 μαραθώνιους με επιδόσεις 2.19-2.19.2 και 2.21 στην Αθήνα !Το 2016 συμμετείχα στο απόλυτο όνειρο κάθε αθλητή τους Ολυμπιακούς αγώνες ! Περσυ ήμουν δεύτερος στην Αθήνα με την πρώτη επίδοση στην Ελλάδα (2.24-Κοπεγχαγη)! Μια σταθερή πορεία πιστεύω από το 2012 σε ένα σκληρό απαιτητικό αγώνισμα !

Σημερα βγήκε η ομάδα από την ομοσπονδία για τον μαραθώνιο στο πανευρωπαϊκό τον Αύγουστο !
Δυστυχως για έναν άνθρωπο που μενει και προπονείται στην Χίο,τον τόπο που αγαπάει ,ζει ,μεγάλωσε και προπονείται εκεί ανέκαθεν , με αυτή την πορεία που έχει αφήσει τα κομμάτια του στα γήπεδα δεν υπάρχει θέση εκεί !Μενω εκτός λοιπόν από ευρωπαικούς θεωρώντας ότι απαξιώνεται η πορεία μου αυτή !

Αυτα τα λόγια αντιπροσωπεύουν όλα τα παιδιά που αδικήθηκαν η αδικούνται !Και έχω γνωρίσει πολλούς όλα αυτά τα χρονια δυστυχώς !Αυτοι οι κύριοι όσο και να μαγειρέψουν ,όσα παραθυράκια να βρουν ,η πείρα μου μου λέει ότι τα όνειρα των αθλητών ,που αυτοί είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστες και αυτοί μοχθούν ,δεν μαγειρεύονται και δεν σβήνουν !

Ζητω συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο ..οποίος διαβάσει θα καταλάβει …θα συνεχίσω να τιμώ αυτούς με αγαπάνε και σέβονται την προσπάθεια μου!Την υπηρεσία μου της Ελληνικής Αστυνομίας (ΥΦΑΑ)την οικογένεια Φαφαλιων που στηρίζει εμένα και τον σύλλογο μου στην Χίο ΦΟΒ ,την Newbalance που είναι δίπλα σε κάθε μου βήμα στην πορεία μου !Αυτοι όλοι σεβάστηκαν τον ιδρώτα μου !

Οι άλλοι δυστυχώς νομίζουν ότι παίζουν με τον κόπο και τα όνειρα των αθλητών …όπως όμως είπα αυτοί είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστες..οι αθλητές …οι άλλοι έχουν οφθαλμαπάτες …

Σας ευχαριστώ, Χριστοφορος, 19/06/2018”

Από το ΣΕΓΑΣ η ανακοίνωση που είχε προηγηθεί ήταν η ακόλουθη:
“Απόφαση του ΣΕΓΑΣ είναι να στηρίξει τους δρόμους αντοχής και τον Μαραθώνιο δρόμο. Τα αγωνιστικά αποτελέσματα είναι εμφανώς θετικά ειδικά τo 2018 σε όλες τις κατηγορίες. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν η ομοσπονδία ανακοινώνει ότι θα στείλει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδα μαραθωνοδρόμων αποτελούμενη από τρεις Άνδρες και ισάριθμες Γυναίκες. Ετσι, λόγω της ιδιαιτερότητας του αγωνίσματος η ανακοίνωση της ομάδας γίνεται τώρα ώστε να έχουν οι αθλητές και οι αθλήτριες τον απαραίτητο χρόνο να προετοιμαστούν κατάλληλα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου”.

Προηγούμενο άρθροΣτις 21-22 Ιουνίου οι βαλκανικοί Ε/Ν στην Πόλη – Η ομάδα
Επόμενο άρθροαγώνες Δυτ.Κρήτης (Χανιά)

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δίκιο έχει και παραπονιέται ο Μερούσης κι ακόμη περισσότερο δίκιο το παλληκάρι, δεν θυμάμαι το όνομά του, που είχε πιάσει το όριο του ημιμαραθωνίου σε “λάθος” αγώνα.

  2. Ας έπιανε το όριο να μην νιώθει παραπονεμενος.Σαν έφηβοςτον θυμάμαι να κανουν τρομερούς χρόνους μαζί με κάποιον Κομπογιαννη στα 3000 στηπλ πριν αρκετά χρόνια .Κάπου στα 8.45 τοτε,όταν σήμερα δεν έχουμε Έλληνα να κατεβαίνει τα 9 λεπτα.Ο μεν Κομπογιάννης χάθηκε απο τον χάρτη ο δε Μερούσης παρέμεινε στην μετριότητα για πολλά χρονια

  3. Αν έβαζαν αυτον στην ομάδα και έβγαινε απο την ομαδακάποιος απο τους αλλους 3 που έπιασε το όριο ποσο δίκιο θα είχε να γκρινιάζει αυτός ο άλλος?

  4. Ο Μερούσης δεν στρέφεται ενάντια στο Γλελαούζο. Ενάντια στον ΣΕΓΑΣ στρέφεται, επειδή τα κριτήρια του είναι αδιαφανή, κι ας ισχυρίζεται ο ΣΕΓΑΣ ό,τι τον βολεύει. Παρεμπιπτόντως με τα ίδια κριτήρια θα έπρεπε να στείλει στους Μεσογειακούς (και) τον Βασιλάκη στο 800άρι και να στείλει τον Λατιφλάρι στους Μεσογειακούς (πήγε τελικά επειδή τραυματίστηκε ο Σκαρβέλης, αλλά ο Λατιφλάρι δικαιωματικκά θα έπρεπε να επιλεγεί όντας σε καλύτερη κατάσταση και από το Σκαρβέλη και από τον Ζώτο ) Θα μπορούσε, τέλος, ο ΣΕΓΑΣ να στείλει τον Μερούση στους Μεσογειακούς, αντί να στείλει κι εκεί τον Γκελαούζο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ