Το διηπειρωτικό κύπελλο διεξάγεται το Σ/Κ στην Οστράβα της Τσεχίας, με 3 ελληνικές παρουσίες στην ομάδα της Ευρώπης, όλες (κατά σειρά: Παπαχρήστου, Στεφανίδη,, Τεντόγλου) το Σάββατο.
-> Πρόγραμμα /συμμετοχές /ιστορικό

Ο θεσμός ξεκίνησε ως παγκόσμιο κύπελλο το 1977. Το 1985 κατά τη διοργάνωση έγινε το μεγάλο παγκόσμιο ρεκόρ της M.Koch με 47.60 στα 400μ. αλλά και το ρεκόρ Ευρώπης -παγκόσμιο τότε- της Ανατ.Γερμανίας με 41″37 στα 4χ100μ. γυναικών.
Tο 2006 φιλοξενήθηκε στην Αθήνα, ενώ μετά, από το 2010 ως Continental cup, έχει την τωρινή μορφή με 4 ομάδες: Αφρική, Ασία&Ωκεανία, Αμερική, Ευρώπη.

Σε επικοινωνιακό κυρίως επίπεδο, κάθε ομάδα έχει έναν αρχηγό – πρώην διακεκριμένο αθλητή/τρια που είναι: Colin Jackson (Ευρώπη), Mike Powell (Αμερική), Nezha Bidouane (Αφρική), Jana Pittman (Ασία/Ωκεανία).

Η ομάδα της Ευρώπης προέκυψε από το Ευρωπαικό πρωτάθλημα. Έτσι από την Ελλάδα είναι οι “χρυσοί” Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος, Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν και η -υποψήφια και για κορυφαία Ευρωπαία του Αυγούστου- Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ.
Επειδή υπάρχει ο περιορισμός να μην λαμβάνουν μέρος σε κάποιο αγώνισμα και οι 2 από ίδια χώρα, δεν μπορούσε να είναι και η Νικόλ Κυριακοπούλου, ενώ η Μαρία Μπελιμπασάκη αποθεραπεύει το πόδι της. Στο τριπλούν δεν πάει τελικά ο Copello -αλλά δεν αντικαταστάθηκε από τον Τσιάμη.

Στα αγωνίσματα αυτά με ελληνική συμμετοχή, στο επί κοντώ αγωνίζεται η Sandi Morris και η Sidorova – ενώ στο start list είναι και η McCartney που είχε τραυματισμό τον τελευταίο καιρό. Στο τριπλούν ξεχωρίζει η Caterine ibarguen -που θα κάνει και μήκος- ενώ είναι και η Franklin. Έντονος θα είναι ο συναγωνισμός στο μήκος με Henderson, Samaai, Wang με τις ιδιαιτερότητες των αγωνισμάτων να κάνουν πιο αμφίρροπες τις αναμετρήσεις.

Σε οριζόντια άλματα και ρίψεις μετά τις 3 προσπάθειες θα συνεχίσουν ο καλύτερος αθλητής από κάθε ομάδα. Οι δύο καλύτεροι της 4ης και μόνο προσπάθειας θα κάνουν και 5η που θα είναι και αυτή που θα καθορίσει τον νικητή-τρια.
Ειδικοί κανονισμοί θα υπάρχουν και σε 3000μ. και 3000μ. στηπλ, που είναι οι μεγαλύτερες αποστάσεις που γίνονται (καθώς δεν θα έχει 5αρια), με αποκλεισμό του τελευταίου αθλητή από τις 4 έως 1 στροφή πριν το τέλος.
Στην 4χ400μ. θα γίνει μεικτή σκυταλοδρομία. Για την Ευρώπη θα είναι οι K.Borlee, deWitte, Hudson-Smith, Swiety.

Μεταξύ των κορυφαίων συμμετοχών της διοργάνωσης είναι ακόμη, στους άνδρες οι Noah Lyles και Yohan Blake στα 100μ., οι Edward, Guliyev στα 200μ., οι Amos, Korir στα 800μ., o Shubenkov στα ψηλά εμπόδια, oι Samba, McMaster, Warholm στα χαμηλά, οι Morgunov, Kendricks, Lavillenie στο επί κοντώ, ο Crouser στη σφαιροβολία, ο Roehler στον ακοντισμό.
Στις γυναίκες οι Ta Lou, Asher-Smith, Schippers στα 100μ., η Shaunae Miller στα 200μ., η Naser στα 400μ. όπου θα είναι και η Semenya, που κυριαρχεί βέβαια στα 800μ., η Kendra Harrison στα 100μ. εμπ., η Beatrice Chepkoech στα στηπλ, η Mariya Lasitskene στο ύψος, η Sandra Perkovic στη δισκοβολία, η Anita Wlodarczyk στη σφυροβολία.

Προηγούμενο άρθροΑπό 9/9 σε ισχύ η Κάρτα Υγείας Αθλητή
Επόμενο άρθροContinental Cup

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ