Ο 6ος αγώνας της σειράς Diamond League γίνεται την Πέμπτη 16/6 στο Όσλο. Τα ιστορικά Bislett Games ήταν και αυτά που ξεκίνησαν το 1993 το Golden4 που εξελίχθηκε σε Golden League το 1998 και Diamond League το 2010 (->ιστορικό)

Το κύριο πρόγραμμα θα μεταδοθεί ζωντανά στις 9-11μμ από την ΕΡΤ3

-> Πρόγραμμα / συμμετοχές / αποτελέσματα

Ο Μίλτος Τεντόγλου μετά τη νίκη του στο Rabat στοχεύει σε νέα επιτυχία και καλύτερη επίδοση. O πολυαθλητής Ehammer και ως συνήθως ο Montler αλλά και ο Lasa είναι σε αυτούς που καλείται να αντιμετωπίσει.

Ελληνική παρουσία όμως υπάρχει και στο αγώνισμα που θα προηγηθεί του κυρίως προγράμματος, σε 100μ. με τον αθλητή με τυφλότητα Θανάση Γκαβέλα, που ήταν χρυσός στους ΠαρΟλυμπιακούς, με το συνοδό του Σωτήρη Γκαραγκάνη.

Στο επί κοντώ ο παγκόσμιος ρέκορντμαν Armand Duplantis αλλά και οι Lavillenie, Braz, Kendricks, αναμένεται να φτάσουν ψηλά τον πήχυ.

Στα 110μ. εμπόδια, ο Devon Allen που εντυπωσίασε στη Ν.Υόρκη, έχει κάνει λόγο και για παγκόσμιο ρεκόρ…

Στα 5000μ. είναι η παγκόσμια ρέκορντγουμαν Letesenbet Gidey με τις Worky, Tsegay αλλά και την McColgan.

Στο τέλος του προγράμματος, στο μίλι, τρέχει ο Jakob Ingebrigtsen, μπροστά στο κοινό του, σε μια ενδεχομένως ανταγωνιστική κούρσα με Katir, Wightman. Ο ίδιος μιλάει για 3.50 αλλά το ρεκόρ Ευρώπης των 3.46.32 που είχε γίνει εκεί to 1985 από τον Cram, ίσως και να είναι εφικτό. Θα είναι η τελευταία του εμφάνιση πριν το παγκόσμιο πρωτάθλημα όπου θα κάνει 1500μ. και ενδεχομένως και τα 5000μ.

Πριν, στα 400μ. εμπόδια κυριαρχεί η παρουσία του Alison dos Santos. Ο Karsten Warholm έχει τεθεί εκτός λόγω του πρόσφατου τραυματισμού.
Στην αρχή του προγράμματος είναι το αγώνισμα των γυναικών, με την Femke Bol.

Στα 400μ. ο Kirani James, στα 800μ. οι Βρετανίδες Hodgkisnon-Reekie-Muir, στη δισκοβολία Allman και Perkovic, είναι από τις σημαντικότερες συμμετοχές,

Προηγούμενο άρθροαγώνες “Κ.Σπανίδης” (Θεσσαλονίκη) 15.6.2022
Επόμενο άρθροΤέλος σεζόν για Wlodarczyk λόγω τραυματισμού σε …καταδίωξη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ