Στο πλαίσιο των 3ων European Games στη Silesia / Κρακοβία θα γίνουν όλες οι κατηγορίες για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εθνικών ομάδων το 2023.

Θα είναι μάλιστα η 3η φορά στη σειρά που θα γίνει τελικά στην Πολωνία η διοργάνωση της Super League. Το 2019 έγιναν στο Bydgoszcz και το 2021 επίσης στη Silesia, αφού πρώτα παραιτήθηκε από τη διοργάνωση το Minsk. Για το 2023 αρχικά έχει ανατεθεί στη Μαδρίτη (πιθανότατα θα αναλάβει την επόμενη, του 2025).

Τα European Games είχαν γίνει πρώτη φορά το 2015 στο Baku όπου έγιναν και οι αγώνες για την 3η κατηγορία του ETCh, ενώ τη δεύτερη φορά το 2019 έγιναν στο Minsk (κατόπιν απόσυρσης των Κάτω Χωρών) με τη διεξαγωγή επιλεγμένων αγωνίσματα στίβου σε μια ιδιαίτερη μορφή με την ονομασία “Dynamic New Athletics” – “DNA”.

Ο πρόεδρος της ΕΑΑ, Dobromir Karamarinov, αναφέρθηκε στη συνεργασία με τις Ολυμπιακές Επιτροπές των Ευρωπαϊκών χωρών (που στο πεδίο τους είναι τα European Games) και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον πρόεδρο κ. Καπράλο.

“Under one roof” ήταν η χαρακτηριστική πρόταση για τη διοργάνωση, που θα φέρει μαζί όλες τις κατηγορίες.
-> ιστορικό

Το φορμάτ των αγώνων (και αν και τι τροποποιήσεις θα υπάρξουν στη δομή) θα διαμορφωθεί στην πορεία και θα οριστούν και οι ακριβείς ημερομηνίες για το ETCh του στίβου, μεταξύ 21 Ιουνίου και 2 Ιουλίου που είναι τα European Games.

Προηγούμενο άρθροΦοβερό ρεκόρ Ευρώπης στον Μαραθώνιο ο Abdi
Επόμενο άρθροΟι 4 κατηγορίες του σχεδιασμού και οι Ομοσπονδιακοί προπονητές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ