Το νέο ΦΕΚ και οι νέες οδηγίες της ΓΓΑ δίνουν πλέον τη δυνατότητα self-test για τη συμμετοχή σε αγώνες καθώς και για την παρουσία θεατών στο 50%

-> Διευκρινιστικές Οδηγίες ΓΓΑ για την άθληση στο σύνολο της Επικράτειας (20/06/2021)

Η μέγιστη χωρητικότητα παραμένει για στάδια στίβου στα 120 άτομα για γενική άθληση (όπως ακόμα αναφέρεται για ομάδες 6 ατόμων μέσω ατομικών αθλημάτων) και στα 150 άτομα για προπονήσεις/αγώνες κατ’ ανώτατο όριο (εντός του σταδίου)

Στους αγώνες χαμηλού (σσ: όπου ανήκει ο στίβος) […] αρκεί η πραγματοποίηση του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) εντός 24 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα του αγώνα.

Επιτρέπεται η παρουσία θεατών (με χρήση μάσκας) σε ποσοστό 50% της χωρητικότητας των εξεδρών σε αγώνες ατομικών αθλημάτων εξωτερικού χώρου και εφόσον οι θεατές:
α) έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοιό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή
β) έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self-test) εντός 24 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα του αγώνα.
γ) επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης που έχει ισχύ για χρονικό διάστημα από 2 έως 9 μήνες μετά τη νόσηση, το οποίο εκδίδεται με την παρέλευση 30 ημερών από τον πρώτο θετικό έλεγχο.

Επιτρέπονται οι διοργανώσεις εκτός Σταδίων χωρίς την παρουσία θεατών με ανώτατο αριθμό συμμετεχόντων 300 άτομα, ομάδες εκκίνησης ανά 50 άτομα, με ηλεκτρονικές εγγραφές των συμμετεχόντων με υποχρεωτικό rapid-test ή PCR ή self-test των συμμετεχόντων και με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων και οδηγιών που αναγράφονται στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ.

-> Προδιαγραφές σύνταξης υγειονομικών πρωτοκόλλων διοργανώσεων εκτός σταδίου (από 20/06/2021)

Σε κάθε περίπτωση, η διάγνωση με self-test αποδεικνύεται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης που εκδίδεται από την πλατφόρμα selftesting.gov.gr

Στη χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις ισχύει η εξής προτεραιοποίηση :

  1. αθλητές προ-ολυμπιακής ομάδας, αθλητές παρα-ολυμπιακής ομάδας,
  2. αθλητές εθνικών ομάδων
  3. αθλητές σωματείων και υποψήφιοι σχολών
  4. αθλούμενοι

Για τις Ακαδημίες παραμένουν τα αντίστοιχα μέτρα
-> Οδηγίες λειτουργίας ακαδημιών (20/06/2021)

Επιτρέπεται μετά τη λήξη του σχολικού έτους η λειτουργία καλοκαιρινών αθλητικών camp
-> Γενικό πρωτόκολλο για αθλητικά summer camps

Ακόμη, από την 21.6.2021 επιτρέπεται η χρήση αποδυτηρίων με 1 άτομο / 15τ.μ. και χρήση 50% των ντους

Για τα Γυμναστήρια ισχύει 1 άτομο / 10 τ.μ. ενώ οι ομαδικές ασκήσεις αερόβιας με τήρηση 2μ. απόστασης. Εβδομαδιαίος περοληπρικός έλεγχος με self-test ή με rapid-test φια εργαζόμενους και αθλούμενους.
Αναλυτικά στο ΦΕΚ υπάρχει σχετικό παράρτημα.

-> ΦΕΚ 18/6/2021

Προηγούμενο άρθροEuropean Team Champ., 19-20.6.2021
Επόμενο άρθροCluj: 8η η Ελλάδα – πρόβλημα στα εμπόδια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ