Με ένα περισσότερο νεανικό, κοινωνικό και γυναικείο πρόγραμμα, με 5 νέα αθλήματα και 15 νέα αγωνίσματα, μεταξύ τους και η μικτή σκυταλοδρομία 4χ400μ. στο στίβο, θα γίνουν οι Ολυμπιακοι Αγώνες στο Τόκυο, με τα μεικτα αγωνίσματα να διπλασιάζονται, ενώ η συμμετοχή των γυναικών γίνεται σχεδόν ίση καθώς αγγίζει το 49%.
-> πρόγραμμα

Όπως παρουσίασε η ΔΟΕ, ο αριθμός των αθλητών θα έχει μια μείωση 285 αθλητών/τριων, με το στίβο να δέχεται τη μεγαλύτερη αφού θα μειωθεί κατά 109 ατομα, ενώ θα υπάρξει μεγάλη μείωση και σε άρση βαρών και πάλη και αρκετή και σε κωπηλασία και κολύμβηση – 22 άτομα.

Η μεικτή 4χ400μ. πρωτοεμφανίστηκε επίσημα στο προηγούμενο παγκόσμιο Π/Κ – όπου υπήρξε και ελληνική παρουσία (Κιάφα, Καλογεράκης, Πολυκράτη, Παππάς).
Φέτος διεξήχθη στο παγκόσμιο σκυταλοδρομιών στις Μπαχάμες καθώς και στους ιδιόμορφους αγώνες Νιτρο) και όπως σε αυτά, αναμένεται να γίνει χωρίς περιορισμό για τη σειρά με την οποία θα γίνουν οι αλλαγές, δηλαδή η κάθε ομάδα να αποφασίζει σε ποιες αλλαγές θα τρέξουν οι άνδρες και σε ποιές οι γυναικες. Τα 50χλμ βάδην παραμένουν το μόνο αγώνισμα που δεν υπάρχει και στις γυναίκες.

Στις ταξεις της IAAF επικρατει ικανοποίηση που εξισώνονται ανδρικά – γυναικεία αγωνίσματα, καθώς και στο ότι γίνονται πιο ελκυστικα στο νεανικό – αμυητο κοινο, ωστόσο δεν ειναι ευχαριστημενη με τον μειωμενο αριθμο αθλητων. Για τη μεικτή σκυταλοδρομία επικρατεί επίσης ενθουσιασμός όμως δεν επιθυμεί στις δηλώσεις των χωρων να ειναι μονο αθλητες που θα μετεχουν σε 4χ400μ. ανδρων ή μόνο 4χ400μ. γυναικών, αφού αυτό θα δημιουργήσει επιπλοκές στον προγραμματισμό των αθλητων καθώς κάποιοι θα κληθούν να κάνουν πολλά αγωνίσματα σε προκριματικους και τελικούς.

Μεικτή σκυτάλη θα υπάρξει και στην κολύμβηση στην 4χ100μ. μεικτής (όπου στο πρόγραμμα μπαίνουν και τα 800μ ελεύθερο ανδρών και 1500μ. ελεύθερο γυναικών) ενώ ακόμα μεικτού χαρακτήρα αγωνίσματα προστίθενται σε πινγκ-πονγκ, τρίαθλο υπό μορφή σκυτάλης, αλλα και σε τοξοβολία και τζουντο ως ομαδικά.
Το 3on3 στο μπάσκετ γίνεται επίσης ολυμπιακό. Επίσης, το madison και το freestyle bmx στην ποδηλασία.
Μεταφορά καποιων αγωνισμάτων από των ανδρών σε γυναικών ή και μεικτά γίνεται σε κωπηλασία, πυγμαχία και σκοποβολή.
Στην υδατοσφαίριση θα προστεθούν 2 ομάδες γυναικών ενώ θα μειωθεί ο αριθμός παικτών των αποστολών.

Ως προς τα αθλήματα, το baseball/softball επανέρχεται ενώ το surf, το skateboard, η αθλητική αναρρίχηση και το καράτε εντάσσονται στο πρόγραμμα.

Προηγούμενο άρθροΠανιώνια 2017
Επόμενο άρθρο2o grand-prix (Ορεστικό)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ