Στο Μαρκόπουλο της Αττικής και συγκεκριμένα στο Ολυμπιακό κέντρο ιππασίας διεξήχθη σήμερα Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, το πανελλήνιο πρωτάθλημα δρόμου σε ανώμαλο έδαφος, όλων των κατηγοριών.
Στους άνδρες νικήτης ήταν ο Δήμος Μαγγίνας (ΟΣΦΠ) για δεύτερη συνεχή χρονιά. Όσον αφορά την κούρσα των ανδρών, επικράτησε ένας πανικός στην εκκίνηση, με αποτέλεσμα πολλοί να μην βρίσκονται εκεί έτοιμοι, και καθυστέρησαν να ξεκινήσουν. Εξαρχής ξεχώρισαν τέσσερις αθλητές με κόκκινες εμφανίσεις, Μαγγίνας, Παρμάκης, Θεοδωρακάκος και Μερούσης και έμειναν μόνοι μπροστά μετά τα μέσα της διαδρομής, αρχικά και με τον Καραβίδα που αργότερα έμεινε πιο πίσω, όπως και προς το τέλος και ο Μερούσης. Ο Μαγγίνας προπορεύτηκε 500μ πριν τον τερματισμό, και ο Παρμάκης επικράτησε του Θεοδωρακάκου για τη δεύτερη θέση.
Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Τίνα Κεφαλά (ΑΕΚ). Από την αρχή της κούρσας ξεχώρισαν οι Κοκκιναρίου, Κεφαλά και Δημάκη. Παρδαλου και Ρηγα ακολούθησαν μέχρι κάποιο σημείο, όπως και λίγο πιο πίσω η Αστροπεκάκη που μετά έφτασε τη Ρήγα. Κοκκιναρίου και Κεφαλά έμειναν μαζί μέχρι και 150 μέτρα πριν τον τερματισμό οπότε η Τίνα Κεφαλά ξέφυγε και κέρδισε την κούρσα.
Παράλληλα έγινε και η κούρσα των νέων γυναικών όπου η Ρεμπούλη ξεχώρισε σχετικά νωρίς, ακολουθούμενη απο τις Θεοδωρακοπούλου, Μάρτζακλη.
Τελευταία κούρσα ηταν αυτή των νέων ανδρών, όπου Τουσε και Δημητράκης αποσπάστηκαν του Γκελαούζου και των αδερφών Βουτσινά. 500μ πριν το τέλος, ο Δημητράκης άργησε να ακολουθήσει την αλλαγή του Τουσε ο οποίος και επικράτησε.

Πιο πριν, στις παγκορασίδες ξεχώρισε η Β.Ζωγράφου, και με πολύ ωραίο τρέξιμο, ενω η Σταμουλη κέρδισε τη Φωκα στο τελευταια μέτρα. Στους παμπαίδες, στο σπριντ ο Βλάχας κέρδισε τον Κοτιτσα.

Στους παίδες στο νήμα πρόφτασε ο Γκούρλιας και κέρδισε τον Τζουγκαράκη. Αυτοι μαζί με τον Τζάβαλη οδήγησαν την κούρσα.
Στους εφήβους ο νικητής Βαρτζής μαζί με Σπύρου και Ιωαννίδη ξέφυγαν αρκετά, ο τελευταίος όμως 500μ πριν το τέλος δεν άντεξε, για να τερματίσει περπατώντας.

Στις νεάνιδες που ήταν το πρώτο αγώνισμα, η Αναστασία Καρακατσάνη πήγε μαζί με την Μπερδούση μέχρι τα μέσα και μετά ξέφυγε πολύ για να τερματίσει με διαφορά 1 λεπτού! Τις ακολούθησε η Μιχαήλοβα, ενώ λίγο πιο πίσω της σε όλη την κουρσα ήταν οι Ζωγραφάκη, Αλιφιεράκη και Γαβαλά την οποια έφτασε η Πετρουλάκη.
Στις κορασίδες, η 1η Λαμπροπούλου και η 2η Πιτουλη οδήγησαν με την Θειου, και απο κοντά την Καραγιάννη που ήταν τελικά η 3η.

Αποτελέσματα: http://www.stivoz.gr/?p=18981

Προηγούμενο άρθροΗ γιορτή βραβεύσεων του ΣΕΓΑΣ την Τρίτη 1/3
Επόμενο άρθροΠανελλήνιο ανωμάλου 2011 (Μαρκόπουλο)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ