Δεν ήταν κάτι ξαφνικό. Ο Ivan Ukhov είχε φροντίσει να προετοιμάσει τους φιλάθλους του στίβου ότι κάτι… καλό έρχεται αυτό το χειμώνα. Τι; Φάνηκε στην Πράγα, όταν ο Ρώσος πέρασε τα 2,42 μ. και ισοφάρισε το ρεκόρ Ευρώπης του ύψους σε κλειστό στίβο μετά από 26 χρόνια!

Ο Ρώσος έκανε την ιστορική τρίτη πτήση του για τη σεζόν στο τσέχικο μίτινγκ, δείχνοντας για μία ακόμη φορά ότι είναι ικανός να καταρρίψει και το παγκόσμιο ρεκόρ. «Ιστορική» γιατί είναι ο πρώτος που καταφέρνει να περάσει για τρίτη φορά μέσα σε μία σεζόν τα 2,40 μ. στον κλειστό στίβο.

Μέχρι τώρα ο ο Javier Sotomayor– που είχε κάνει 2,40 μ. δύο φορές το 1994- και ο Patrik Sjoberg– με 2,41 μ. και 2,40 μ. το 1987- ήταν οι μοναδικοί που το είχαν πετύχει πάνω από μία φορά στην ίδια χειμερινή σεζόν. Ο Ukhov αρχικά τους ισοφάρισε, όταν έπειτα από το 2,41 μ. στο Τσέλιαμπινσκ (16/1) πέρασε τα 2,40 μ. στο Αρνσταντ (8/2) και τώρα στην Πράγα τους ξεπέρασε.

Με αυτή τη «μαγική» πτήση ο Ρώσος «χρυσός» Ολυμπιονίκης… φύσηξε τη σκόνη που είχε μαζευτεί πάνω από το ρεκόρ Ευρώπης, ισοφαρίζοντας το 2,42 μ. που είχε σημειώσει ο Carlo Thranhardt το 1988. Στον αγώνα του στην Πράγα έμεινε όσο πιο ξεκούραστος μπορούσε μέχρι τη στιγμή που θα έκανε την επίθεσή του στα ρεκόρ. Ο Ukhov πέρασε με την πρώτη τα 2,15 μ., 2,25 μ., 2,33 μ. και στη συνέχεια και τα 2,42 μ. απευθείας, ενώ αμέσως μετά δοκίμασε και ένα εκατοστό ψηλότερα από το παγκόσμιο ρεκόρ του Javier Sotomayor, στα 2,44 μ., χωρίς επιτυχία.

«Είναι ευτυχισμένος. Προσπάθησε σκληρά για να καταρρίψει και το παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά είχε κάποια προβλήματα με τη φόρα του και το στάδιο», είπε ο προπονητής του, Sergey Klyugin.

Προηγούμενο άρθροΚαι οι 35χρονες έχουν δικαίωμα στα 2 μ.- Η Beitia έδειξε πώς γίνεται (video)
Επόμενο άρθροΝέα… αγάπη, νέο ρεκόρ! –Ο Δουβαλίδης έκανε πανελλήνιο στην Πράγα με 7.60 (video)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ