Η ημιτελική φάση των αγώνων του Κολλεγιακού πρωταθλήματος στις ΗΠΑ ολοκληρώθηκε, με τον Γιάννη Κυριαζή και την Τατιάνα Γκούσιν να παίρνει την πρόκριση στο ύψος γυναικών.

Στη Δυτική περιφέρεια, στο Πανεπιστήμιο του Texas, ο Κυριαζής αρκέστηκε σε μιά μόνο βολή. Έστειλε το ακόντιο στα 77,67μ. και έφυγε για τελικό καθώς ήταν βέβαιο ότι με την επίδοση αυτή θα ήταν στη 12αδα – μάλιστα κέρδισε και το αγώνισμα, ενώ ούτε και στον όμιλο της Ανατολής υπήρξε καλύτερη επίδοση (εκει στους προκριθέντες συναντάμε και ένα ελληνικό όνομα, από Αυστραλία, τον Μιχάλη Κρητικό).

Στους αγώνες για την Ανατολική Περιφέρεια που έγιναν στο Πανεπιστήμιο North Florida, η Γκούσιν ξεκίνησε με επιτυχημένο άλμα στα 1,75μ, πέρασε με τη δεύτερη τα 1,79μ. -κάτι που θα αρκούσε τελικά για την πρόκριση- και με την τρίτη τα 1,82μ., ύψος που πέρασαν 7 συνολικά αθλήτριες, μεταξύ αυτών και η Κύπρια Πρωταθλήτρια και κάτοχος του τίτλου Λεοντία Καλλένου, με τη δεύτερη της προσπάθεια.

Μετά τις προσπάθειες στο ύψος αυτό συμπληρωθηκε η 12αδα και ο -προκριματικός ουσιαστικά- αγώνας έληξε.
Οι τελικοί του NCAA γίνονται στις 10-13 Ιουνίου στο Eugene, με το αγώνισμα του ύψους γυναικών να ανοίγει το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας.

Στην τελική φάση πέρασαν και οι Κύπριοι Αλέξανδρος Πουρσανίδης στη σφυροβολία και Φιλίππα Φωτοπούλου στο μήκος , ενώ δεν τα κατάφερε η Μερόπη Παναγιώτου που έκανε όμως Παγκύπριο ρεκόρ Νέων στα 1500μ.

Δείτε αναλυτικά για τις Κυπριακές παρουσίες: www.stivoz.com/content.php?4930-Kallenou-Poursanidis-stous-telikous-NCAA

Προηγούμενο άρθροΟι 16οι ΑΜΚΕ 1-6/6 στην Ισλανδία
Επόμενο άρθροΠροκρίθηκαν στους τελικούς NCAA Καλλένου, Φ.Φωτοπούλου και Πουρσανίδης. Παγκύπριο Νέων η Παναγιώτου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ