Εδώ και έναν χρόνο, οι ρίπτες που έκαναν προπόνηση στον βοηθητικό χώρο του Σταδίου του Αγίου Δημητρίου, έχουν …ξεσπιτωθεί. Μεταξύ αυτών, το γκρουπ του Ομοσπονδιακού προπονητή ρίψεων κου Θωμά Κυριαζή, που έχει υπό την επίβλεψή του πολλούς αθλητές της Εθνικής ομάδας – όπως τον Γιάννη Κυριαζή και τον Πάρη Μπατζάβαλη που είναι οι κορυφαίοι ακοντιστές στην Ελλάδα με τη 2η και 3η επίδοση όλων των εποχών (μετά από τον μεγάλο Γκατσιούδη) και με διεθνείς παρουσίες και διακρίσεις.

Πλέον χρειάζεται να πηγαίνουν είτε στο ΟΑΚΑ είτε στον Άγιο Κοσμά – όπου και τους συναντήσαμε σε προπόνησή τους (ακολουθούν φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου) και μας εξήγησαν πως έχει η κατάσταση.

Ο χώρος που βρίσκεται στο πλάι του σταδίου του Αγίου Δημητρίου προορίζεται στο υπόγειο τμήμα του για κατασκευή δημοτικού parking όπου οι εργασίες τείνουν να ολοκληρωθούν σε λίγους μήνες (άρχισαν τον Νοέμβριο του 2015). Ήταν ένα σχέδιο πολλών χρόνων πριν που δεν είχε βρει την κατάλληλη χρηματοδότηση. Από επάνω μάλιστα υπήρχε αρχικά πλάνο να δημιουργηθούν γήπεδα 5χ5. Στη συνέχεια όμως αρκετά γήπεδα 5χ5 έγιναν σε άλλες περιοχές του Δήμου (ιδίως στον Ασύρματο).

Η διαβεβαίωση και δέσμευση –προφορική πάντα- που υπήρχε ήταν ότι ο χώρος για τους ρίπτες θα παραμένει. Στο κεντρικό Στάδιο, λόγω των τοπικών ομάδων ποδοσφαίρου υπάρχει απαγόρευση για τα όργανα των ριπτών (παρόλο που υπάρχει η συναίνεση του γεωπόνου, τουλάχιστον για τα αγωνίσματα του ακοντισμού και της δισκοβολίας). Ακόμα και για τους δρομείς και με λινά παπούτσια! Πρόσφατα για το κεντρικό γήπεδο ζητήθηκε από το Δήμο με συγκεκριμένο ωράριο και συγκεκριμένοι αθλητές να ρίχνουν, αλλά δεν έγινε δεκτό το αίτημα. Μετά την εγκατάσταση χλοοτάπητα οι ρίψεις είχαν απαγορευθεί και δόθηκε ο πλαινός εγκαταλελειμμένος χώρος που αναμορφώθηκε με εργασία προπονητών, αθλητών και φίλων του συλλόγου ΟΦΚΑ Οδυσσέας.

Μάλιστα τώρα, με το έργο να προχωράει, δόθηκε η ενημέρωση ότι η κατασκευή δεν αντέχει μεγάλο βάρος στην επιφάνειά της και δεν μπορεί να «σηκώσει» χώμα/χόρτο που υπολόγιζαν, ιδίως όταν υπάρχει βροχή. Πλέον γίνεται …αναζήτηση υλικού με μικρό ειδικό βάρος ώστε να βρεθεί λύση. Με το θέμα όμως να πρέπει να το λύσουν οι ίδιοι με την τεχνική υπηρεσία όπου πετάει το μπαλάκι ο Δήμος. Αλλά και το σοβαρό ενδεχόμενο ακόμα και σε αυτή την περίπτωση να προκύψουν και άλλοι χρήστες του χώρου από …το ποδόσφαιρο, καθώς τα σχέδια φαίνεται προς προχωρούν προς την κατεύθυνση τάπητα που κυρίως εξυπηρετεί το ποδόσφαιρο.

Σε συνεννόηση με τον ΣΕΓΑΣ και μηχανικό που συνεργάζεται (κο Παπακωνσταντίνου) έγιναν ενέργειες για να υπάρξει καλύτερη γνώση και συνεννόηση αλλά και πρόταση επί του θέματος. Τελικά την Παρασκευή 20/1 στις 6μμ θα υπάρξει συνάντηση στο Δημαρχείο του Αγ.Δημητρίου όπου θα είναι η Δήμαρχος, το τεχνικό επιτελείο του Δήμου, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και ο μηχανικός, ο κος Κυριαζής, καθώς και εκπροσώπηση από τον ΟΦΚΑ κ.α.

Να σημειωθεί ότι εδώ και καιρό έχει συνταχθεί και υπογραφεί από το ΔΣ του ΟΦΚΑ Οδυσσέας Αγ.Δημητρίου ένα υπόμνημα και έχουν συλλεχθεί πάρα πολλές υπογραφές από απλούς πολίτες-φίλους του στίβου, αθλητές, μαθητές, γονείς, καθηγητές Αʼ & Βʼβαθμιας εκπαίδευσης, Δ.Σ. καθηγητών της ΣΕΦΑΑ και του κοσμήτορα (όπου παρευρισκόταν ο ίδιος στις 23/11 στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου του δήμου Αγ.Δημητρίου).

Ακολουθούν φωτογραφίες:

Προηγούμενο άρθροΑλλαγές στον Ευρωπαικό στίβο – Η νέα φιλοσοφία και οι επιδιώξεις
Επόμενο άρθροΑρχίζει η σεζόν!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ