Ούτε εσκεμμένα να το έκαναν οι Ουκρανοί αθλητές δεν θα μπορούσαν να είχαν επιλέξει χειρότερο τόπο προετοιμασίας. Παραδοσιακά, αυτή η περίοδος του βρίσκει να προπονούνται είτε στην Κριμαία, είτε επί ρωσικού εδάφους. Μόνο που εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, αμφότερες οι επιλογές είναι… απαγορευτικές.

«Για την ασφάλεια των αθλητών και των προπονητών μας αποφασίσαμε να απορρίψουμε τα συνήθη κέντρα προετοιμασίας στην Κριμαία, όπως και εκεί στο Κισλοντόφσκ στη Ρωσία», εξήγησε ο πρόεδρος της ουκρανικής ομοσπονδίας στίβου, Ihor Hotsul στο EME News.

Και αυτή δεν είναι η μοναδική δυσκολία, αφού εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία, υπάρχει και οικονομικό πρόβλημα για την προετοιμασία της εθνικής ομάδας. Αυτή τη στιγμή ένα μέρος της, κυρίως δρομείς αποστάσεων, γυμνάζονται στην Τουρκία, ενώ κάποιοι λογικά θα κατευθυνθούν στη Ρουμανία.

Επίσης, η ομοσπονδία αναγκάστηκε να μεταφέρει όλους τους αγώνες που είχε προγραμματιστεί να φιλοξενηθούν στην Κριμαία, έπειτα από το δημοψήφισμα για την προσάρτηση της χερσονήσου στη Ρωσία. Οσο για έναν από τους σταρ του ουκρανικού στίβου, τον Bohdan Bondarenko, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του ύψους είναι προς το παρόν μακριά από όλα αυτά, καθώς γυμνάζεται στη Νότια Αφρική.

Προηγούμενο άρθροΟ Δουβαλίδης στήνει ξανά τα εμπόδιά του –Η θλίψη του χειμώνα και η καλοκαιρινή παρηγοριά
Επόμενο άρθροΟ Sotomayor άνοιξε την πόρτα στον Robles: «Καλοδεχούμενος στην εθνική ομάδα»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ