Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου η Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΚΟΕΑΣ στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία. Σε αυτή παρέστησαν οι εκπρόσωποι των έξι Γυμναστικών Συλλόγων μελών της ομοσπονδίας. Έγιναν οι απολογισμοί για το 2012 από τον πρόεδρο κ. Αντώνη Δράκο , τον πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής κ. Αντώνη Γεωργαλλίδη και κατετέθη η ταμειακή έκθεση για τα πεπραγμένα της χρονιάς από τον ταμία κ. Κωστάκη Μιτσίδη.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ κ. Δράκος στον απολογισμό του τόνισε πως παρά τις οικονομικές δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η ομοσπονδία λόγω της κρίσης , πρέπει να στηριχθούν οι κορυφαίοι αθλητές αθλήτριες και προπονητές ώστε να συνεχίσουν την προσπάθεια τους για αριστεία γιατί πρόσθεσε ʼʼ τώρα περισσότερο από ποτέ, τους χρειάζεται η Κύπρος για να επουλώσουν την πληγωμένη περηφάνια μας και να ανεβάζουν το ηθικό μας πιστοποιώντας πως κάτω από οποιεσδήποτε περιστάσεις η διάκριση και η πρόοδος είναι εφικτή.ʼʼ

Είναι υπογράμμισε ʽʼη θέση μας πως πρέπει νʼ αποφύγουμε την άτακτη υποχώρηση και να προβούμε σε συντεταγμένη αναδιοργάνωση μέσα στις νέες συνθήκες.ʼʼ
Σήμερα επεσήμανε ʽʼ ο κυπριακός στίβος βρίσκεται σε θαυμαστό επίπεδο και έχει από κάθε άποψη κερδίσει τον σεβασμό από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αθλητισμού και τις αθλητικές ηγεσίες των χωρών που την αποτελούνʼʼ.

Αναφερόμενος στις επιτυχίες που σημείωσαν οι αθλητές/τριες το 2012 στάθηκε στην παρουσία των Κυριάκου Ιωάννου, Ελένης Αρτυματά και Απόστολου Παρέλη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Καταλήγοντας ο κ. Δράκος έκαμε την ακόλουθη έκκληση. ʽʼ Θεωρώ πολύ σημαντικό να αναφέρω πως οι νέες κατευθύνσεις δεν μπορούν να είναι εκ των άνω επιβολή. Θα πρέπει να κατέβουμε όλοι κάτω στο χώρο όπου γίνεται η δουλειά. Δίπλα στον αθλητή, τον προπονητή στον κριτή , το προσωπικό και όλοι οι εμπλεκόμενοι να κατανοήσουν τα μέτρα που θα λαμβάνονται να τα αποδέχονται και να τα στηρίζουνʼʼ

Ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Αντώνης Γεωργαλλίδης στον απολογισμό του τόνισε ότι η παρουσία του στίβου στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου ήταν εξαιρετική, αφού τέσσερεις αθλητές πέτυχαν τα ψηλά όρια πρόκρισης των αγώνων που έθεσε η Διεθνής Ομοσπονδία με τη ΔΟΕ και απέδωσαν τα καλύτερα.

Ο Κυριάκος Ιωάννου στο ύψος παρά τις εγχειρίσεις και τους τραυματισμούς εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό , ο Απόστολος Παρέλης στη δισκοβολία στάθηκε άτυχος αφού για ελάχιστα εκατοστά έμεινε εκτός τελικού καταλαμβάνοντας την 13η θέση, η Ελένη Αρτυματά στα 200μ. πέτυχε την καλύτερη φετινή επίδοση κατετάγη στην 17η θέση και ο Κωνσταντίνος Σταθελάκος έκανε αξιοπρεπή εμφάνιση.
Πέραν από την Ολυμπιάδα ο Γεωργαλλίδης, υπογράμμισε την εκπληκτική άνοδο του έφηβου αθλητή Αλέξανδρου Πουρσανίδη στη σφυροβολία που από καθαρή ατυχία ή απειρία δεν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Το επίπεδο του αθλήματος επεσήμανε ότι ανέβηκε σημαντικά το 2012 και το βάθος του έχει μεγαλώσει , το προπονητικό έχει φθάσει στο μέγιστο αριθμό και η παρουσία των αθλητών έχει αυξηθεί πολύ.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής είπε:

ʽʼΤο 2013 που έρχεται είναι για μένα η δυσκολότερη χρονιά στην ιστορία της ΚΟΕΑΣ. Αφενός λόγω του μεγάλου αριθμού αγωνιστικών υποχρεώσεων που έχουμε όπως Παγκόσμια , Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, Μεσογειακούς Αγώνες, ΑΜΚΕ , Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, εσωτερικές διοργανώσεις και πολλές άλλες εκδηλώσεις και αφετέρου η σημαντική μείωση του προϋπολογισμού λόγω οικονομικής κρίσης.ʼʼ

Προηγούμενο άρθροΚαι δήμαρχος η «τσαρίνα»!
Επόμενο άρθροΒράβευση μαθητών που διακρίθηκαν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ