Την Κυριακή 23/7 έληξε η προθεσμία επίτευξης ορίων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Α/Γ στο Λονδίνο – ενώ για τα 50χλμ βάδην γυναικών που μπαίνουν και αυτά τελικά στο πρόγραμμα (με όριο 4:30′) έληξε την Τρίτη 25/7.

Πέρα απο τους αθλητές που έκαναν το όριο (->επιτεύξεις) αναμένεται ορισμένοι ακόμα να λαβουν πρόσκληση από την παγκόσμια Ομοσπονδία, σε αγωνίσματα (για δρόμους κάτω των 5000μ, άλματα και ρίψεις) που δεν καλύφθηκε ο αριθμός στόχος.

Οι Ομοσπονδίες πρέπει να απαντήσουν άμεσα ώστε να προχωρήσει η IAAF εφόσον επιθυμεί σε περαιτέρω προσκλήσεις σε περιπτώσεις μη αποδοχής, κάτι που μπορεί να διαρκέσει ορισμένες ημέρες – όπως συνέβη πέρυσι χαρακτηριστικά ενόψει Rio με την πρόσκληση τελικά της Σοφίας Υφαντίδου.

Μέχρι 3 αθλητές ανά χώρα δικαιούνται συμμετοχής, με επιπλέον 4η για τους κατόχους του τίτλου ή τους νικητές της περσινής σειράς Diamond League. Οι νικητές Ηπείρων θεωρούνται επίσης ότι έχουν το όριο.
Για αθλητές της Ρωσίας, μόνο ορισμένο με ειδική άδεια θα λάβουν μέρος, ως ουδέττεροι (->λίστα)

Οι προβλεπόμενες συμμετοχές είναι, για 100μ. & 200μ.:56, 400μ. & 800μ.:48, 1500μ. & στηπλ :45, εμπόδια:40, άλματα, ρίψεις, σύνθετα: 32

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η πρόσκληση για την Τατιάνα Γκούσιν στο ύψος, την Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 100μ. εμπόδια, την Λιλη Αλεξούλη στο μήκος καθώς και την Νεκταρία Παναγή από την Κύπρο – όπως μάλλον και του Βασίλη Κωνσταντίνου στο ύψος. Πολύ κοντά είναι και η Γρηγορία Κεραμιδά στα 200μ.
Ακόμη, ο Λυκούργος Τσάκωνας αποκτάει δικαίωμα συμμετοχής και στα 100μ.

Για την Κυπρο, αρκετές πιθανότητες έχει και ο Νίκανδρος Στυλιανού στο επι κοντώ, ενώ ελπίζει και η Ναταλία Ευαγγελίδου στα 800μ.
Σχετικά κοντά βρέθηκαν ο Δημήτρης Πατσουκάκης στο επι κοντώ, ο Κώστας Μπανιώτης στο ύψος, ο Πάρης Μπατζάβαλης και η Σοφία Υφαντίδου στον ακοντισμό.

Προηγούμενο άρθροΧάλκινη με ρεκόρ κορασίδων η Κυριακίδου στις Μπαχάμες
Επόμενο άρθροΗ νέα γενιά σπριντ του ελληνικού στίβου, στο stivoz.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ