Του άρεσαν τα τελευταία δύο χρόνια. Όπου πήγαινε, τον σύστηναν ως τον παγκόσμιο πρωταθλητή κλειστού στίβου. Γιατί να αποχωριστεί αυτό το ευχάριστο συναίσθημα; Ο Ryan Whiting έκανε λοιπόν ότι περνούσε από το χέρι του για να κρατήσει τον τίτλο. Και είναι ο μόνος σφαιροβόλος που το καταφέρνει σε αυτή τη διοργάνωση.

Δεν είχε εύκολη δουλειά βέβαια ο Αμερικανός. Ο David Storl ήθελε απεγνωσμένα τον παγκόσμιο τίτλο που δεν έχει, αφού έχει κερδίσει δύο φορές εκείνον του ανοιχτού στίβου. Και ο Γερμανός είναι ο ρίπτης που έχει αποδειχθεί αρκετές φορές… φαρμακερός στην τελευταία του βολή.

Ο Whiting λοιπόν σχεδόν τον μιμήθηκε. Ο Storl προηγούνταν με 21,79 μ., την καλύτερη φετινή επίδοσή του παρότι ταλαιπωρούνταν από ενοχλήσεις στο γόνατο, έως την τέταρτη προσπάθεια. Εκεί… ξύπνησε το θηρίο των ΗΠΑ, που έστειλε τη σφαίρα στα 22,05 μ. και διαβεβαίωσε ότι ο Γερμανός δεν θα τον έφτανε αυτή τη φορά, όπως και έγινε.

Δράμα υπήρχε όμως και για το χάλκινο μετάλλιο. Ο Tomasz Majewski ήθελε απεγνωσμένα να βρεθεί και αυτή τη φορά στο βάθρο της διοργάνωσης- ήταν πίσω από τους Whiting και Storl το 2012- και μάλιστα μπροστά στους δικούς του ανθρώπους. Ο Πολωνός έκανε την καλύτερη βολή της σεζόν με 21,04 μ., απαντώντας στον Georgi Ivanov όταν ο Βούλγαρος με 21,02 μ.- εθνικό ρεκόρ- τόλμησε να τον περάσει στην τρίτη προσπάθεια. Αλλά ο Majewski δεν είχε απάντηση για τον Tomas Walsh. Ο αθλητής από τη Νέα Ζηλανδία έκανε τη μεγάλη έκπληξη του τελικού στην τελευταία βολή, όταν με 21,26 μ. σημείωσε ρεκόρ ηπείρου και ήταν τελικά αυτός που πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Δείτε τους αγώνες σε livestreaming
http://www.stivoz.com/content.php?2699-LIVE

Όλες οι πληροφορίες για τη διοργάνωση και την ελληνική ομάδα στο Σόποτ
http://www.stivoz.gr/?p=28815

Διαβάστε το newsletter του stivoz.gr για το 15ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού
http://www.stivoz.com/dimosiografikes/Newsletters/StivoZ.gr_Newsletter_16.pdf

Προηγούμενο άρθροΛούης… φτιαγμένος και για τα δύσκολα –Με 8,10 μ. στον τελικό του Παγκοσμίου!
Επόμενο άρθροΗ ώρα του Φιλιππίδη –Βλέπει ψηλά στον τελικό του επί κοντώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ