Μετά από 25 χρόνια, η κεφαλή του ρωσικού στίβου άλλαξε. Αλλά πριν φύγει, ο Valentin Balaknhnichev τα έβαλε με την IAAF. Ο έως τώρα πρόεδρος της ομοσπονδίας στίβου της χώρας- και μέχρι πρότινος ταμίας της διεθνούς ομοσπονδίας από όπου παραιτήθηκε- αποχώρησε, υπό την πίεση των διαδοχικών κρουσμάτων ντόπινγκ. Την ίδια ώρα ο αρχιπροπονητής που είχε αποσυρθεί για τον ίδιο λόγο, επέστρεψε με άλλο ρόλο.

Αποχωρώντας, ο Balakhnichev στράφηκε ενάντια στην IAAF, η οποία κάνει έρευνα για τις καταγγελίες περί συστηματικού ντόπινγκ στη Ρωσία, ενώ μία δεύτερη διεξάγεται από την WADA. «Θα ήθελα να ζητήσω από τη διεθνή ομοσπονδία να δημιουργήσει μία πιο δίκαιη ισορροπία. Όταν 90 δείγματα αίματος λαμβάνονται από Ρώσους αθλητές και μόλις εννιά από Βρετανούς την ίδια περίοδο, αυτό είναι άδικο», είπε. «Ο νόμος των πιθανοτήτων θα λειτουργήσει εναντίον μας. Είναι άδικο να επικεντρώνεις όλη την προσοχή σου σε λίγες χώρες», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, ο Valentin Maslakov δεν έλειψε και πολύ από την ομοσπονδία. Ο αρχιπροπονητής της Ρωσίας από το 2007, τον προηγούμενο μήνα παραιτήθηκε μετά από τις ποινές αποκλεισμού που επιβλήθηκαν σε τρεις Ρώσους Ολυμπιονίκες βαδιστές. Όμως, τώρα επανήλθε στην ομοσπονδία, ως αρχιπροπονητής των σπριντ!

Ρούλα Βλασσοπούλου

Προηγούμενο άρθροΞεκατίνιασμα του Mo Farah με άλλο Βρετανό δρομέα στο Twitter
Επόμενο άρθροΟ συγκλονιστικός τερματισμός μαραθωνοδρόμου -Μπουσούλησε στα τελευταία 50 μ. (video)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ