Τέτοιες ιστορίες έχουμε συνηθίσει να ακούμε στην Ελλάδα. Συμβαίνουν και αλλού αυτά όμως. Γιατί ο Richard Kilty έζησε το δικό του… παραμύθι στο Σόποτ. Ο αθλητής που το 2012 σκεφτόταν να τα παρατήσει και είχε αναγκαστεί να κάνει προπόνηση στο δρόμο, είναι το νέο όνομα της ταχύτητας: ο παγκόσμιος πρωταθλητής των 60 μέτρων.

Όταν δεν συμπεριλήφθηκε στην Ολυμπιακή ομάδα της Βρετανίας για το 2012, σκέφτηκε σοβαρά να κρεμάσει τα spikes του. Ακόμη και στο Σόποτ πήγε από τύχη. Ή μάλλον ατυχία, κάποιου άλλου. Όταν τραυματίστηκε ο James Dasaolu, ο ταχύτερος στον κόσμο για τη σεζόν, τότε πήρε στα χέρια του το εισιτήριο για την Πολωνία ο Kilty.

Και ο 24χρονος φρόντισε εκεί να κάνει πραγματικότητα την υπόσχεση που είχε δώσει στον πατέρα του πριν από τέσσερα χρόνια. «Του είχα πει πως θα γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής. Το ότι κατάφερα να το κάνω τελικά… μου έρχεται να βάλω τα κλάματα!», έλεγε μετά από το θρίαμβο ο Βρετανός χωρίς να πιστεύει τι είχε συμβεί.

Κίνητρό του όπως λέει οι απορρίψεις που είχε… χορτάσει τα προηγούμενα χρόνια. Ήθελε να δείξει στον κόσμο πως έκαναν λάθος για εκείνον. «Το 2012 σκέφτηκα να σταματήσω. Δεν είχα εισόδημα και αναγκαζόμουν να κάνω προπόνηση στο δρόμο. Δεν είχα λεφτά να πάω στο στάδιο. Ευτυχώς ο πατέρα μου με έπεισε ότι είχα ταλέντο και ότι έπρεπε να δώσω άλλη μία ευκαιρία στον εαυτό μου. Αυτό το μετάλλιο είχε για εκείνον!», είπε ο Kilty, που γυμνάζεται δίπλα στον Dwain Chambers και την Tiffany Porter, που ήταν τρίτη στα 60 μ. εμπόδια.

Προηγούμενο άρθροΈτοιμη για δράση η Αναγνωστοπούλου –Αναχωρεί για την Πορτογαλία
Επόμενο άρθροΈπεσε το… τσεκούρι της επιχορήγησης –Απειλούνται πλέον σοβαρά ακόμη και οι αγώνες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ