Η τελευταία ελληνική παρουσία στο Ευρωπαικό στην Κωνσταντινούπολη ήταν το απόγευμα της Κυριακής 5/3 ο Καραλής, που έφερε και το 3ο μετάλλιο στην αποστολή μας – και την ελληνική στην 11η θέση του πίνακα μεταλλίων – με τη Νορβηγία του νικητή Guttormsen 1η.

-> Αποτελέσματα

Τέσσερεις αθλητές πέρασαν τα 5,80μ. στον -απόντος του Duplantis, “ανοικτό”- τελικό του επί κοντώ, όλοι τους μάλιστα με την πρώτη προσπάθεια. Έτσι, καθώς κανείς δεν τα κατάφερε στα 5,85μ. (όπου επιχείρησαν και δύο ακόμη αθλητές) η κατάταξη κρίθηκε στις χαμένες προσπάθειες.

Ο Νορβηγός Sorme Guttormsen δεν είχε καμία αποτυχία και κέρδισε το χρυσό. (Καθώς αγωνιζόταν και τελευταίος, έχοντας ήδη τη νίκη έκανε την εναπομείνουσα προπάθεια στα 5,91μ. αλλά δεν έβαλε τελικά κοντάρι)

Ο Εμμανουήλ Καραλής είχε χάσει μια στα 5,60μ., ενώ είχε ξεκινήσει επιτυχώς στα 5,40μ. και είχε περάσει με την πρώτη και τα 5,70μ.
Ο Piotr Lisek (που υπήρξε και νικητής το 2017) είχε χάζει τα 5,70μ. και είχε συνεχίσει απευθείας στα 5,80μ.
Ο Γερμανός Torben Blech είχε μια παραπάνω χαμένη, στα 5,40μ. κι έμεινε 4ος.

Έτσι Καραλής και Lisek κατέκτησαν αμφότεροι αργυρό μετάλλιο. Οι δυό τους αγκαλιάστηκαν και το χάρηκαν, άλλωστε είχαν προπονηθεί και μαζί κατά την προετοιμασία του κλειστού.

Για τον Καραλή που ήταν 4ος στους Ολυμπιακούς, 5ος στο παγκόσμιο κλειστού και 4ος στο προηγούμενο ευρωπαικό κλειστού, ήταν το πρώτο του μετάλλιο σε κορυφαία διοργάνωση Α/Γ.
Στη φετινή περίοδο του κλειστού, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα έκανε πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού με 5,86μ.

Πρώτο μετάλλιο σε μεγάλους αγώνες. Είμαι χαρούμενος και ευτυχισμένος για αυτή τη στιγμή. Είμαι ευγνώμων για εμένα που δεν τα παράτησα ποτέ, που δούλεψα και πάλεψα τόσα χρόνια ειδικά πέρυσι που είχα περάσει παρά πολύ δύσκολα

Να ευχαριστήσω το πατέρα μου και τον προπονητή μου Χάρη Καραλή και τον Γιώργο Πομάσκι που ήταν και είναι συνοδοιπόροι μου σε όλο αυτό το ταξίδι που κάναμε. Από εδώ και πέρα ξεκινάει η σοβαρή προπόνηση. Οι αλλαγές βοήθησαν πάρα πολύ. Βοήθησαν ψυχικά, σωματικά στο τρόπο που αντιλαμβάνω τα πράγματα, στον αγώνα. Άλλαξα πάρα πολύ σαν αθλητής και άνθρωπος“.

Στην ΕΑΑ δήλωσε:

Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για μένα. Έχω τραυματιστεί, ήμουν ψυχικά ασταθής αλλά δεν τα παράτησα ποτέ, πάλευα πάντα. Τελικά, νιώθω ότι σαν να κέρδισα το χρυσό. Αισθάνομαι καταπληκτικά. Συγχαρητήρια σε όλους τους συναθλητές μου, είναι απίστευτο συναίσθημα για μένα. Είχα ένα μικρό τεχνικό λάθος στα 5,60μ., θα μπορούσα να το κάνω στην πρώτη προσπάθεια, αλλά έτσι είναι το άθλημα. Δεν είμαι τέλειος και χαίρομαι που κέρδισα το πρώτο μου σημαντικό μετάλλιο. Θέλω να συνεχίσω να κάνω το ίδιο και στο μέλλον. Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος για τον συναθλητή μου Piotr Lisek που κέρδισε χάλκινο (σσ: επίσης αργυρό) μετάλλιο. Είναι πραγματικά εκπληκτικό.

-> ιστορικό Ευρωπαικών κλειστού

Προηγούμενο άρθροΕυρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού 2023 (Κωνσταντινούπολη)
Επόμενο άρθροIstanbul2023: 1η η Νορβηγία, double Ingebrigtsen – ξεχώρισαν Joseph, Sawyers στο φινάλε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ