Η παρενόχληση και η κακοποίηση δεν έχουν θέση στην κοινωνία και ιδιαίτερα στον αθλητισμό.

Ο ΣΕΓΑΣ με σύνθημα “Be Safe In Athletics” δημιούργησε τη δική του πολιτική διασφάλισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για να εξασφαλίσει την προστασία και την ασφάλεια όχι μόνο των αθλητών και αθλητριών, αλλά και όλων όσων εμπλέκονται στον αθλητισμό ως προπονητές, προσωπικό, εθελοντές ακόμη και γονείς.

Ο ΣΕΓΑΣ δημιούργησε στο site του, την ειδική και εμπιστευτική πλατφόρμα για καταγγελίες, ανώνυμες ή επώνυμες οπότε εάν έχετε υποψίες ότι υπήρξε κατάχρηση, παρενόχληση ή εκμετάλλευση σε κάποιον, μπορείτε να το αναφέρετε στην πλατφόρμα αυτή, που είναι πλήρως ασφαλής.

-> safeguarding

Οι καταγγελίες γίνονται αντικείμενο διαχείρισης και αξιολόγησης από την Safeguarding Officer της Ομοσπονδίας σε συνεργασία με την Δικαστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας.
(H Πολιτική Διασφάλισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου.)

Στόχος της Ομοσπονδίας, όπως αναφέρει στο site της, είναι να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον και παράλληλα τις προϋποθέσεις να έρχονται στο φως περιστατικά, που θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ή ψυχική ακεραιότητα κάθε εμπλεκόμενου μέλους στην οικογένεια του στίβου.

Οι μορφές κακοποίησης και παρενόχλησης σύμφωνα με το IOC Consensus Statement μπορούν να εκδηλωθούν σε συνδυασμό ή μεμονωμένα. Οι μορφές αυτές είναι:

  1. Ψυχολογική κακοποίηση
  2. Σωματική κακοποίηση
  3. Σεξουαλική παρενόχληση
  4. Σεξουαλική κακοποίηση
  5. Παραμέληση

-> περισσότερες πληροφορίες

Προηγούμενο άρθροΗ Ντραγκομίροβα ξεχώρισε στο διασυλλογικό συνθέτων
Επόμενο άρθροΗ διαδικασία πρόκρισης για τις ομάδες σκυταλοδρομιών για Παρίσι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ