Αγωνία μέχρι τέλους και ακόμα πιο μετά είχαμε για την πρόκριση στα 60μ. στο πρωινό πρόγραμμα του Σαββάτου

-> Αποτελέσματα

Στις 5 προκριματικές σειρές ταχύτερος ήταν ο κάτοχος του τίτλου Lamont Marcell Jacobs (Ιταλία) με 6.57.
Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος βελτίωσε κατά 1 εκ. το ατομικό του και με 6.72 πέρασε στις ημιτελικές σειρές και μάλιστα για 1 χιλιοστό, στην τελευταία θέση πρόκρισης επί του van Gool (6.717 vs 6.718).

«Τι σημασία έχει; Τρέχουμε, πηδάμε μακριά και ψηλά. Σε λίγες μέρες και η δική μου κούρσα και τα περισσότερα αποτελέσματα των άλλων παιδιών θα ξεχαστούν. Σημασία έχει όλα όσα γίνονται στην Ελλάδα. Θα ήθελα να σωπάσω στη μνήμη όσων χάθηκαν στο δυστύχημα. Δεν έχουν σημασία τα ρεκόρ…» ήταν οι δηλώσεις του Νυφαντόπουλου που πραγματικά έδωσαν τη σωστή διάσταση και μας άγγιξαν όλους.

Εντωμεταξύ, ο Ελβετός Guentert ακόμα …χρεώνεται άκυρες. Μετά την άκυρη που αρχικά πήρε στη σειρά, του δόθηκε εκ των υστέρων κίτρινη και το δικαίωμα να τρέξει εκ νέου μόνος του στο τέλος του προγράμματος (με τον Νυφαντόπουλο φυσικά να κινδυνεύει). Εκεί δύο φορές χτύπησε η ανάκληση με την πρώτη να δέχεται πράσινη αλλά τη δεύτερη κίτρινη – κόκκινη κάρτα.

(Δείτε για το τι ισχύει σχετικά με τις άκυρες εκκινήσεις και ->εδώ)

Για τους Ελβετούς δεν πήγε καλά η ημέρα καθώς στο 7αθλο ο Simon Ehammer έκανε 3 άκυρα στο δυνατό του αγώνισμα, το μήκος.
Ο Γάλλος Kevin Mayer φυσικά θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Προηγούμενο άρθροIstanbul2023: Επικράτηση Kambundji και Ingebrigtsen με CR – Οι Γερμανίδες το 3άρι
Επόμενο άρθροIstanbul2023: με φόρα τελικό ο Καραλής – προβλήματα στα εμπόδια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ