Κατόπιν συνεδρίασης του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ την Τρίτη 12.9, το σχήμα των Επιτελικών ουσιαστικά παραμένει ίδιο:
Εθνικός προπονητής ο Γιάννης Κουτσιώρας, υπεύθυνοι Ε/Ν και Π/Κ ο Χρήστος Μελέτογλου και ο Τόλης Αποστολόπουλος αντίστοιχα.

Υπεύθυνος του Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού Θεσσαλονίκης γίνεται ο Χρήστος Χρυσοστομίδης, καθώς ο Δημήτρης Μιχελαράκης φεύγει μόνιμα εκτός Ελλάδος.
Στο κέντρο του Αγίου Κοσμά επιστρέφει ο Δημήτρης Χαλβατζάρας.
Αναμένεται να ανακοινωθεί για το ποιός/ποιοι θα είναι στο ΟΑΚΑ.

Οι Χάρης Βαρυτιμίδης και Χρήστος Χατζηβασιλείου εντάσσονται στην Επιτροπή Ανάπτυξης (όπου παραμένουν οι Καλούδης, Ματάκης και Χαλβατζάρας) και θα ανατεθούν γεωγραφικές περιοχές.
Τεχνικός Διευθυντής Αγώνων παραμένει ο Ανδρέας Γκόγκας.

Το επόμενο διοικητικό συμβούλιο θα γίνει στις 26 Σεπτεμβρίου, οπότε αναμένεται να ανακοινωθούν κάποιες υπόλοιπες αρμοδιότητες αλλά και ο νέος σχεδιασμός.

Η περίοδος για τις μετεγγραφές για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2018 αρχίζει την 1η και ολοκληρώνεται την 31η Οκτωβρίου
->εγκύκλιος 2018

Η νέα εγκύκλιος των όρων και προυποθέσεων εγγραφών και μετεγγραφών, παραμένει κατά βάση ίδια, ενώ έχει και νέες διατάξεις και διευκρινίσεις για αθλητές με διπλή υπηκοότητα ή που ανήκουν και σε συλλόγους εκτός Ελλάδος.
Δεν αναφέρεται αλλά υπάρχει από πέρυσι σχετική απόφαση του ΣΕΓΑΣ που δεν επιτρέπει νέα εγγραφή για άτομα άνω των 35 ετών…

Επίσης ο ΣΕΓΑΣ προχώρησε σε ανακοίνωση που θίγει τα προβλήματα στην καθυστέρηση για την ετήσια επιχορήγηση, για τις αποσπάσεις των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής, για τη βελτίωση αθλητικών υποδομών.
->Ανακοίνωση
Ακόμη επισημαίνει το πρόβλημα στην επικείμενη παύση κατόπιν απόφασης ΣτΕ στην πριμοδότηση διακριθέντων αθλητών για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και την ανάγκη την ανάγκη εκσυγχρονισμού της Νομοθεσίας για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Επιπρόσθετα ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε πως προχωράει σε ένα πρόγραμμα για την πρόληψη αλλά και την ενίσχυση της απόδοσης των αθλητών με επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο. Έχει συγκροτήσει επιστημονική ομάδα όπου πέραν του επικεφαλής της υγειονομικής ομάδας του ΣΕΓΑΣ κα Διονύση Χίσσα, είναι ο ιατρός-παθολόγο κος Γιώργος Μαρίνος, ο καθηγητής αθλητικής βιοχημείας κος Βασίλης Μούγιος και οι διατροφολόγοι Ειρήνη Μπαμπαρούτση και Αφροδίτη Μέντζου.

Οι αθλητές των κατηγοριών του σχεδιασμού πριν ολοκληρωθεί το 2017 θα περάσουν υποχρεωτικά από ιατρικές εξετάσεις στο Metropolitan (χορηγός της ομοσπονδίας) από Triplex καρδιάς, μέτρηση οστικής πυκνότητας και αιματολογικό έλεγχο, ενώ θα έχουν παράλληλα διατροφική υποστήριξη.

Προηγούμενο άρθροΕλληνικές παρουσίες σε εξωτερικό 2017
Επόμενο άρθροΟριστικά διπλή ανάθεση Ολυμπιακών Αγώνων σε Παρίσι και Λος Άντζελες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ