Εντός έδρας θα επιχειρήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο της στο Ευρωπαικό εθνικών ομάδων η Πολωνία.
Πριν 2 χρόνια στο Bydgoszcz αναδειχθηκε νικήτρια για πρώτη φορά (στη νέα μορφή που έχει η διοργάνωση από το 2009) και το 2021 θα έχει την ευκαιρία να το επαναλάβει, με 8 αντί για 12 ομάδες πλέον στη Superleague στο Chorzow, όπως εκ νέου ορίστηκε από την ΕΑΑ.

Οι αγώνες είναι προγραμματισμένοι για τις 19-20 Ιουνίου και αρχικά θα γίνονταν στο Minsk της Λευκορωσίας που όμως αποσύρθηκε από διοργανώτρια κι έτσι και από τη Superleague, καθώς κανονικά ήταν -και πήγε βεβαίως- στην 1η κατηγορία (που είναι και η Ελλάδα και θα έχει συνολικά πια 13 ομάδες, αφού η Ρουμανία που ήταν τελευταία που θα παρέμενε είχε αναλάβει τη διοργάνωση).
Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Μ.Βρετανία, Ισπανία, Ουκρανία και Πορτογαλία είναι οι υπόλοιπες ομάδες της Superleague.

Θα είναι η πρώτη φορά και από την εποχή του Ευρωπαικού Κυπέλλου Bruno Zauli (που ξεκίνησε το 1965) που μια χώρα θα διοργανώσει 2 συνεχόμενες φορές τη Superleague.
Από το 2009 ως European Team Championships η βαθμολογία είναι ενιαία για άνδρες-γυναίκες ως μια εθνική ομάδα, ενώ από τα 2015 γίνεται πλέον σε διετή βάση, τα μονά έτη.

-> Ιστορικό διοργάνωσης

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, στο Cluj θα γίνει η 1η κατηγορία όπου μετέχει και η Ελλάδα, με Τσεχία, Σουηδία, Φινλανδία, Ελβετία που είχαν επίσης υποβιβαστεί, τη Λευκορωσία (τελικά) και τις Νορβηγία, Ολλανδία, Τουρκία, Βέλγιο, Ιρλανδία που είχαν παραμείνει και τη διοργανώτρια Ρουμανία, καθώς και την Εσθονία που είχε προβιβαστεί.

Η 2η κατηγορία θα γίνει στη Stara Zagora της Βουλγαρίας (αφού κι εδώ η Valmiera της Λετονίας αποσύρθηκε) με 12 ομάδες – αλλά πιθανότατα 11 με τη Ρωσία να συνεχίσει υπό διαθεσιμότητα να υποβιβάζεται.

Την 3η κατηγορία με τις υπόλοιπες ομάδες θα φιλοξενήσει στη Λευκωσία η Κύπρος που θα επιδιώξει την επάνοδο.

Προηγούμενο άρθροΜε τις προδιαγραφές της EAA για Torun
Επόμενο άρθροΌρια Ευρωπαικού Ε/Ν 2021 (Tallinn, 15-18/7)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ