Είναι από τις περιπτώσεις της διπλής καταξίωσης. Παγκόσμιο ρεκόρ και μάλιστα κατάρριψης επίδοσης που κρατούσε μία από τις μεγαλύτερες μορφές του αγωνίσματος. Η Kendell Williams άρχισε από πολύ μικρή να ζει τα μεγαλεία.

Η 18χρονη φρόντισε έτσι ώστε το Κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ να απολαύσει και ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Στους αγώνες που έγιναν στο Αλμπουκερκ, η Williams συγκέντρωσε 4.635 βαθμούς, 100 περισσότερους από εκείνους που είχε συλλέξει η Carolina Kluft στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού του 2002, όταν σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ νεανίδων στο πένταθλο.

Και αυτός ο χειμώνας αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολος για τη Σουηδέζα. Πριν από το ρεκόρ νεανίδων, είχε αποχαιρετίσει την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στις κορασίδες, την οποία την πήρε η Morgan Lake με τους 4.284 β. που μάζεψε σε αγώνα στη Σουηδία το Φεβρουάριο.

Για να της δώσει το δεύτερο χτύπημα, η Williams σημείωσε ατομικό ρεκόρ και στα πέντε αγωνίσματα, με 8.21 στα 60 μ. εμπόδια, 1,88 μ. στο ύψος, 12,05 μ. στη σφαιροβολία, 6,32 μ. στο μήκος και 2.17.31 στα 800 μέτρα.

Έπεσαν κορμιά στο Κολεγιακό
Η Williams ήταν η μοναδική που σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά οι τρελές επιδόσεις έπεφταν βροχή στη διοργάνωση, όπως συμβαίνει άλλωστε παραδοσιακά στο Κολεγιακό πρωτάθλημα.

Η Phyllis Francis πέτυχε μία από αυτές, αφού με 50.46 σημείωσε την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο στα 400 μ., σημειώνοντας μάλιστα ρεκόρ ΗΠΑ! Αντίστοιχο λόγο για να πανηγυρίσει είχε και ο Jarrion Lawson, αφού το 8,39 μ. που σημείωσε στο μήκος είναι το μεγαλύτερο άλμα της φετινής χειμερινής σεζόν. Και ακόμη δεν έχει κλείσει τα 20 χρόνια.

Ακόμη η Kaitlin Petrillose πέρασε τα 4,60 μ. στο επί κοντώ, στους άνδρες ο Shawn Barber πέτυχε ρεκόρ Καναδά με 5,75 μ., ενώ στα σπριντ ο Diondre Batson με 20.32 ήταν ο νικητής στα 200 μ., αλλά πήρε την τρίτη θέση στα 60 μ. όπου κέρδισε ο Dentarius Locke (6.52).

Από τους πιο περίεργους συνδυασμούς αγωνισμάτων έκανε ο James Harris, ο νικητής του ύψους με 2,32 μ., ο οποίος 1,5 ώρα αργότερα σημείωσε 45.90 στον προκριματικό των 400 μέτρων. Νικητής πάντως σε αυτό το αγώνισμα ήταν ο Deon Lendore (45.21).

Προηγούμενο άρθρο«Ευρωπαϊκό» το πρώτο βήμα της Αναγνωστοπούλου – Διπλό παγκύπριο ρεκόρ η Λαδά
Επόμενο άρθροΝικήτρια στο Κολεγιακό η Καλλένου –Πέρασε τα 1,87 μ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ