Πριν ένα μήνα έγιναν τα impossible games με βάση το Όσλο, τώρα τα inspiration games με βάση τη Ζυρίχη. Η κατάσταση ακόμα δεν επιτρέπει και πολλά πολλά και κυρίως να βρεθούν αθλητές από διαφορετικά μέρη / ηπείρους μαζί. Έτσι η τεχνολογία και η φαντασία επιχειρούν να προσφέρουν κάτι σαν στίβο και θέαμα.

Αθλητές συναγωνίζονταν παράλληλα, από διαφορετικά και άδεια Στάδια, υπό διαφορετικές συνθήκες, με αντίπαλο τον εαυτό τους και μια παράλληλη σύνδεση με τον απαραίτητο συγχρονισμό εντός 2 λεπτών, τους παρουσίαζε ταυτόχρονα στους δρόμους – ή διαδοχικά στα αγωνίσματα κονίστρας.
Το αν το όλο θέαμα ήταν καλό, θετικό για το στίβο, καλύτερο από το τίποτα κ.α. είναι ερωτήματα που σηκώνουν συζήτηση με αντικρουόμενες απόψεις.

Τελικά πάντως το σκηνικό που έκλεψε την παράσταση στο event, ήταν το 200αρι του Noah Lyles που τελικά αποδείχθηκε κάπου 185μ. Ο Αμερικανός τερμάτισε σε φαινομενικά εντυπωσιακό 18.91 και μάλιστα με -3,7μ/” αντίθετο άνεμο. Όμως, καθώς η εκκίνηση δόθηκε από την πλευρά των 400μ., τοποθετήθηκε λάθος στη γραμμή αυτή, στον 5ο διάδρομο και τερμάτιζε στην απέναντι ευθεία – στη συνεχόμενη γραμμή και όχι στην εκκίνηση των 200μ., κάτι που υπολειπόταν περίπου 15μ. Λογικά θα έκανε μια επίδοση κοντά στα 20.40.

Σε 16.81 έτρεξε η Allyson Felix τα 150μ., ενώ η Shaunae Miller-Uibo έκανε 17.15, αμφότερες με περίπου -2,5μ/” αντίθετο άνεμο.

Στο επί κοντώ η Κατερίνα Στεφανίδη, αγωνιζόμενη στο Mt Sac Antonio College, δεν πέρασε το ύψος των 4,46μ. όπου ξεκίνησε.
Η διαδικτυακή παρουσίασή της την είχε σε μπουλντόζα, σε εργασίες για προπονητική εγκατάσταση που ετοιμάζει με τον άντρα και προπονητή της Μιτς Κριερ στις ΗΠΑ.
Η Sandi Morris πέρασε τα 4,66μ. και στους άνδρες ο Sam Kendricks τα 5,81μ.

Από τα 8 αγωνίσματα όπου μετείχαν από 3 αθλητές, από ομάδα της Β.Αμερικής που επικράτησε, της Ευρώπης και μεικτή, μονάχα ένα αγώνισμα έγινε με ταυτόχρονη φυσική παρουσία σε ίδιο στάδιο και ήταν οι 100 …γυάρδες (91,44μ.) με τον de Grasse να κάνει 9.68, με -3,4μ. αντίθετο άνεμο.

Επόμενες συναντήσεις της σειράς Diamond League που φέτος διεξάγεται υποτυπωδώς, θα είναι σε ένα μήνα, στις 14/8 στο Μονακό και 23/8 στη Στοκχόλμη, ελπίζουμε σε σχετικά κανονικές συνθήκες.

Προηγούμενο άρθροΣκληρή δουλειά για την παρέα του Κένταυρου…
Επόμενο άρθροΦοβερά 5αρια στο Portland

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ