Ο προπονητής Γιώργος Μποτσκαριώβ είναι ο προπονητής πίσω από τις επιτυχίες και τα ρεκόρ των Οδυσσέα Μουζενίζη, Ελίνας Τζένκο, Τάσου Λατιφλάρι και Αναστασίας Ντραγκομίροβα.   

Δύο αγόρια και δυό κορίτσια, σχετικά άγνωστοι στο πλατύ αθλητικό κοινό σε κάθε ευκαιρία φροντίζουν πότε ο ένας πότε ο άλλος, πότε δυό-δυό να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Ο Οδυσσέας Μουζενίδης, ο Τάσος Λατιφλάρι, η Ελίνα Τζένγκο και η Αναστασία Ντραγκομίροβα σε κάθε καλή αγωνιστική ευκαιρία φωνάζουν …μέσα στο γήπεδο. Κοντά τους βέβαια είναι κι άλλα ακόμα μικρότερα παιδιά που προπονούνται –με πολύ δύσκολες συνθήκες –  εκεί δίπλα τους, και θέλουν να τους μοιάσουν, ορισμένα ήδη έχουν αξιόλογες επιδόσεις.

Τώρα οι μη συστηματικοί φίλοι του στίβου (αλλά και του αθλητισμού γενικότερα) «άκουσαν» για τα νέα πανελλήνια ρεκόρ της 17χρονης Αναστασίας Ντραγκομίροβα στη σφαιροβολία και της 18χρονης Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό (->εδώ).

Λίγο πιο παλιά είχαν ακούσει για τα προηγούμενα ρεκόρ των κοριτσιών, για τις επιτυχίες στη σφαιροβολία του Οδυσσέα Μουζενίδη κυρίως πέρυσι σε διεθνές επίπεδο, αλλά και του Τάσου Λατιφλάρι πριν μερικούς μήνες – προ καραντίνας – που κέρδισε στον κλειστό.

Ο άνθρωπος που όλους τους, τους καθοδηγεί τεχνικά είναι ο Γιώργος Μποτσκαριώβ και έδρα τους η Νέα Καλλικράτεια (λίγο έξω, γύρω στα 40 λεπτά, από τη Θεσσαλονίκη).

Eντυπωσίασε η Τζένκο

Η Ελίνα Τζένγκο μετά από αρκετά σημαντικό πρόβλημα τραυματισμού στον αγκώνα δείχνει να συνέρχεται και πολύ σύντομα θα πρέπει να αναμένονται κι άλλες ευχάριστες εκπλήξεις.

Δουλεύει συστηματικά και πειθαρχημένα και όταν κάποιος συζητήσει για λίγο μαζί της καταλαβαίνει ότι είναι μια αθλήτρια απόλυτα συνειδητοποιημένη.

Όπως είπε ο κ. Μποτσκαριώβ: «Η Ελίνα έκανε τρομερό ξεκίνημα. Εδειξε πολύ βελτιωμένη και το πολύ ευχάριστο είναι πως ο τραυματισμός που την ταλαιπώρησε φαίνεται πως ξεπεράστηκε. Θα πάμε συντηρητικά. Σε αυτή τη φάση τώρα δεν χρειάζεται κανένα ρίσκο που μπορεί να μας πάει πίσω. Αλλωστε γι αυτό είπαμε να κάνει τέσσερις βολές».

Η Ντραγκομίροβα

H 17χρονη Αναστασία Ντραγκομίροβα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τα σύνθετα έριξε ακόντιο 45,76μ. και με την 3κιλη σφαίρα έγραψε 17,44μ. και βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων που πέτυχε προ ημερών.

Η μικρή της παρέας των τεσσάρων έχει αυξημένη δυναμική διάκρισης.

Ψηλή, δυνατή και με ένα αυθόρμητο χαμόγελο όπως λένε πολλοί που την παρακολουθούν είναι από τα αστέρια που σύντομα θα λάμψουν εφόσον συνεχίσει να δουλεύει στον ίδιο ρυθμό.

«Εχει πολλές δυνατότητες, είναι εργατική και τα ρεκόρ που κάνει δείχνουν ότι προοδεύει μέσα από τη δουλειά που κάνει. Είναι μικρή ακόμα αλλά μας δείχνει ότι μπορεί να πάει πάρα πολύ καλά» είπε ο προπονητής της.

Το δίδυμο της βαλβίδας

Στα αγόρια, ο Οδυσσέας Μουζενίδης είναι ο ήρεμος γίγαντας της βαλβίδας που βήμα – βήμα (έριξε 19,38μ. πλησιάζοντας το ατομικό του των 19,45μ. που έχει απο το 2018) βρίσκει τα πατήματά του .

Όπως είπε για αυτόν ο Μποτσκαριώβ: «Εχει κάνει πολύ σπουδαία πράγματα για την ηλικία του και είναι πολλοί αυτοί που ακόμα δεν το έχουν καταλάβει.

Απλοϊκά θα σας πω ότι με βάση τις επιδόσεις και τις επιτυχίες του, είναι σαν να έχουμε έναν σπρίντερ παγκοσμίου επιπέδου…»

Ο Τάσος Λατιφλάρι, ο πιο μεγάλος λιγάκι σε ηλικία, προέρχεται από καλές παρουσίες στον κλειστό και περιμένει την επόμενη ευκαιρία να δείξει σύντομα και αυτός τις μελλοντικές του προθέσεις. Σύμφωνα με τον προπονητή του δουλεύει σκληρά, είναι πειθαρχημένος και πραγματικά είναι σε θέση να παρουσιάσει πολύ καλά αποτελέσματα στο επόμενο διάστημα.

Αγωνιστικό πέρασμα για συμπεράσματα

Ο άνθρωπος που τους βλέπει κάθε μέρα στην προπόνηση, ο Γιώργος Μποτσκαριώβ, ξεκαθάρισε πάντως μιλώντας συνολικά για την ομάδα, πως:

«Ουσιαστικά δουλεύουμε για την επόμενη χρονιά. Προερχόμαστε από μεγάλη απραξία και πρώτος στόχος είναι να τελειώσουμε απόλυτα υγιείς και χωρίς προβλήματα με τραυματισμούς τις όποιες αγωνιστικές παρουσίες σε αυτή την προβληματική σεζόν. Φυσικά θα κάνουν τα παιδιά «πέρασμα» από τους βασικούς αγώνες που υπάρχουν στο πρόγραμμα όπως το πανελλήνιο πρωτάθλημα και το βαλκανικό όμως δεν πάμε για κάτι συγκεκριμένο.

Θα μπουν και ανάλογα πως θα είναι οι συνθήκες θα εκτιμήσουμε και τα αποτελέσματά τους. Προπονητικά κάνουμε αυτά που πιστεύουμε ότι πρέπει για να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε στη νέα σεζόν πλέον».

«Δεν έχουν χάσει ούτε μια προπόνηση…»

Στο ερώτημα που έρχεται πρώτο για το μυστικό της επιτυχίας μας απάντησε χωρίς δισταγμό:  «Είναι όλοι τους δουλευταράδες. Δεν έχουν χάσει ούτε μια προπόνηση. Αυτό ή το χει κάποιος ή δεν το έχει. Δεν μεταδίδεται. Αγαπάνε πολύ αυτό που κάνουν, το πιστεύουν και παρά τις δυσκολίες παλεύουν κάθε μέρα».

Σε ότι αφορά τη στήριξη στην προσπάθειά τους ο κ. Μποτσκαριόφ δεν έκρυψε πως:

«Δεν υπάρχει. Ας μην γελιόμαστε. Ο Οδυσσέας με βάση τις επιτυχίες του, έχει κάποιες βοήθειες παραπάνω ενώ η Ελίνα πάνω που ήλπιζε ότι θα διεκδικήσει μέσω των εμφανίσεών της «κάτι» ήρθε η ατυχία με τον τραυματισμό της πέρυσι και την κράτησε πίσω.  Εδώ μάλιστα θέλω να πω ότι υπάρχει κι ένα σχήμα οξύμωρο.

Περιμένουμε, και εννοώ η Πολιτεία, γιατί και η ομοσπονδία χρήματα από το κράτος προσδοκά, πρώτα ο αθλητής να κάνει κάτι και μετά να τον στηρίξουν.

Ετσι όμως πώς να αντέξει; Πως θα κρατηθεί μέσα στον αθλητισμό ένας άνθρωπος; Ακόμα κι αν κάνει μια επιτυχία μέχρι να αρχίσει να παίρνει ουσιαστική βοήθεια περνάει πολύ καιρός. Πόσο να καταφέρει να τον στηρίξει μια οικογένεια ή ο ίδιος τον εαυτό του; Πρέπει να αποφασίσει κυρίως το κράτος, η πολιτεία, τι είδους αθλητισμό θέλουμε να έχουμε…».


stivoz.gr

(η φώτο του άρθρου είναι από το team πέρυσι στο πανελλήνιο κλειστού)

Προηγούμενο άρθροΟι σφυροβόλοι ξεχώρισαν στην Τρίπολη
Επόμενο άρθροΑγώνες… χωρίς σύνορα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ