Ακόμη κι αν δεν αρέσει στην Βρετανική Ολυμπιακή Επιτροπή, δεν έχει καμία σημασία. Ο Ντουέιν Τσέιμπερς, αυτή τη φορά κέρδισε τη μάχη και έτσι θα λάβει κανονικά μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ΔΟΕ το 2008 είχε αποφασίσει τον αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όσων αθλητών έχουν τιμωρηθεί για χρήση απαγορευμένων ουσιών ή για ανάλογο παράπτωμα.Πριν από κάποιους μήνες, ο Μέριτ κατέφυγε στο CAS και κατάφερε να δικαιωθεί. Κάπως έτσι ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο πως την ίδια εξέλιξη θα είχε και η υπόθεση του Τσέιμπερς, ο οποίος κατέφυγε στο CAS κατά της BOA, η οποία παρά την απόφαση της Λοζάνης για την περίπτωση του Μέριτ, αρνούνταν να αλλάξει την θέση της στο συγκεκριμένο ζήτημα και επέμενε να τιμωρεί…διπλά τους αθλητές που έχουν μπλεχτεί σε αμαρτωλές ιστορίες.

Ο Τσέιμπερς, εδώ και αρκετές εβδομάδες είχε ξεκινήσει ..μυστικές προπονήσεις με την ομάδα 4Χ100 μ. της χώρας του. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της WADA δεν προβλέπεται ο αποκλεισμός των αθλητών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αν νωρίτερα έχουν εκτίσει κανονικά την ποινή τους. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που το CAS κατέρριψε την απόφαση της ΔΟΕ.

Προηγούμενο άρθροΔιασυλλογικό Πρωτάθλημα ΠΠ/ΠΚ Α’ 2012
Επόμενο άρθροΤιμωρήθηκε όσο κανένας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ