Από τη Δευτέρα 17/5 γίνεται επανεκκίνηση και για τις Ακαδημίες, με προυπόθεση τα self-test όπως είχε αναφερθεί (->εδώ) και αυστηρά πρωτόκολλα, με σταθερά γκρουπ έως 10 ατόμων χωρίς επαφές…

Στις 13/5 εκδόθηκε και η νέα ΚΥΑ ενώ η ΓΓΑ έδωσε διευκρινιστικές οδηγίες για τις Ακαδημίες αλλά και την Άθληση διευρυμένα.
Για τα Στάδια η επιτρεπόμενη χωρητικότητα παραμένει στα 120 άτομα.

Για τις Ακαδημίες, χρειάζεται η δήλωση αποτελέσματος του self test από το τεστ στο οποίο υποβάλλονται τα παιδιά για το σχολείο σε εβδομαδιαία βάση.

Παραμένουν ερωτηματικά αν απαιτείται εβδομαδιαίο self-test από αθλητές αγωνιστικών τμημάτων, τι ισχύει για τον έλεγχο για εργαζομένους/προπονητές και το τι επιτρέπεται τελικά για τα σωματεία (αν και σε τι βαθμό λειτουργούν) και για τους προπονητές ιδίως ως προς τα αγωνιστικά τμήματα και τους άνω των 18 ετών.

Προσοχή, οι ακαδημίες προσδιορίζονται για ηλικίες 6-12 ετών ενώ τα αγωνιστικά αρχικά στο δελτίο Τύπου της ΓΓΑ αναφέρονταν για ηλικίες 13-18 ετών αλλά δεν καθορίζονται μετά στις οδηγίες.

Για τις προπονήσεις ισχύουν οι οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που είναι αναρτημένα στην ΓΓΑ.
Το προπονητικό πρωτόκολλο του στίβου παραμένει όπως ήταν:
-> Προπονητικό πρωτόκολλο στίβου

Δείτε ακολούθως τι έχει αναρτηθεί και ισχύει, εστιασμένα για το στίβο που χαρακτηρίζεται χαμηλής επικινδυνότητας.

-> Οδηγίες για άθληση στο σύνολο της Επικράτειας

κύρια σημεία:

 • Λειτουργία ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων, χωρίς χρήση αποδυτηρίων, αποκλειστικά και μόνο σε ομάδες έως 3 ατόμων … στίβος έως 120 άτομα … δεν απαιτείται η διενέργεια προληπτικού ελέγχου COVID-19 με τεστ.
 • Για τις προπονήσεις των υποψηφίων ΤΕΦΑΑ και Στρατιωτικών Σχολών επιτρέπεται η κατ’ εξαίρεση χρήση σφαιρών ρίψεως, στα πλαίσια προετοιμασίας τους, εφόσον αυτές απολυμαίνονται πριν και μετά τη χρήση. Επιτρέπεται επίσης η χρήση σκάμματος κατά την προπόνησή τους.
 • Χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού … κατά προτεραιότητα
 • Χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων (ανοικτών και κλειστών) για προπονήσεις αθλητών των κατηγοριών ατομικών και ομαδικών αθλημάτων που έχουν διοργανώσεις κατά την περίοδο Μαΐου – Σεπτεμβρίου 2021, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιακών κατηγοριών (παίδων-κορασίδων, εφήβων-νεανίδων, νέων-νέων γυναικών) που έχουν μοριοδοτούμενα για τα ΑΕΙ πρωταθλήματα και που έως τώρα δεν επιτρεπόταν η χρήση τους. Συστήνεται, στην αρχή, λόγω των περιορισμών χωρητικότητας η διάρκεια προπόνησης να μην ξεπερνάει τα 75’ και να υπάρχουν 15’ μεταξύ των προγραμματισμένων προπονήσεων ώστε να μην συναντιούνται τα προπονητικά γκρουπ.
 • Αθλημάτων που διεξάγονται στο ύπαιθρο ή σε ελεύθερους χώρους, και εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως … δρόμος αποστάσεων … τα προπονητικά γκρουπ να μην υπερβαίνουν τα 7 άτομα, τηρώντας αποστάσεις τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ των αθλητών/αθλούμενων. Η παρουσία προπονητή δεν είναι υποχρεωτική αλλά εφόσον παρίσταται μπορεί να προπονεί έως 6 αθλητές/αθλούμενους. Οι μετακινήσεις των αθλητών/αθλούμενων προς και από τον χώρο προπόνησης να πραγματοποιούνται βάσει όσων προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ για τις μεταφορές
 • Προπόνηση με βάση τους περιορισμούς χωρητικότητας εγκαταστάσεων, εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων ανά άθλημα. Για τα αθλήματα χαμηλού επιπέδου επικινδυνότητας, όταν διεξάγονται σε κλειστούς χώρους ισχύουν οι ίδιες προϋποθέσεις με τους ανοικτούς χώρους
 • Προπόνηση: Ενεργητική επιτήρηση.
 • COVID-19 TESTING (Δεν προβλέπεται Rapid test για χαμηλής επικινδυνότητας)
  Αγώνες: Rapid test 24h ή PCR 48h για όλους
 • Τα σωματεία θα πρέπει να ορίσουν έναν υπεύθυνο COVID-19 και να τον γνωστοποιήσουν στην Ομοσπονδία με στοιχεία επικοινωνίας, να προσκομίζουν την κατάσταση των αθλητών τους στην αθλητική εγκατάσταση με τα ωράρια προπόνησης. να προσκομίζουν μια φορά την εβδομάδα στην αθλητική εγκατάσταση τα αποτελέσματα των τεστ COVID-19 για τους αθλητές που συμμετέχουν στις προπονήσεις και να αποστέλλουν στην Ομοσπονδία σε εβδομαδιαία βάση, τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των τεστ COVID-19 των αγωνιστικών τους τμημάτων

-> Οδηγίες Ακαδημιών

κύρια σημεία:

 • Η κάθε ομάδα θα πρέπει να προσκομίζει στην αθλητική εγκατάσταση την ονομαστική κατάσταση των παιδιών με τα ωράρια προπόνησης.
 • Χρήση μάσκας απ’ όλους εκτός από τους αθλητές την ώρα της άσκησης. Τα παιδιά έρχονται φορώντας τη μάσκα και φεύγουν φορώντας τη μάσκα τους.
 • Ο ατομικός εξοπλισμός (στρώματα, πετσέτες, μπάλες, παγούρια κλπ) δεν μοιράζεται με άλλους συναθλητές.
 • Την πρώτη περίοδο των 2 εβδομάδων επιτρέπονται μόνο προπονήσεις φυσικής κατάστασης και ατομικής τεχνικής, όχι δηλαδή ομαδικό παιχνίδι.
 • Διάρκεια προπονήσεων 45-60 λεπτά στην αρχή, 15’ κενό μεταξύ των προπονητικών περιόδων ώστε να μην συναντιούνται τα προπονητικά γκρουπ που αρχίζουν και τελειώνουν την προπόνηση.
 • Μικρά γκρουπ έως 10 παιδιών με έναν προπονητή τα οποία παραμένουν σταθερά και δεν αλλάζουν σύνθεση, ούτε έρχεται σε επαφή το ένα γκρουπ με το άλλο.
 • Ατομική φυσική κατάσταση με τρέξιμο με αποστάσεις 5 μέτρων και ασκήσεις χωρίς μπάλα (κοιλιακοί, πουσάπς, καθίσματα κλπ), όχι ασκήσεις επαφής, όχι ασκήσεις σε ζευγάρια, όχι χρήση γυμναστηρίου
 • Σε κάθε αθλητική ομάδα θα προσκομίζεται η δήλωση αποτελέσματος του self test από το τεστ στο οποίο υποβάλλονται τα παιδιά για το σχολείο σε εβδομαδιαία βάση. Ο υπεύθυνος COVID-19 θα σημειώνει στον ονομαστικό κατάλογο της ομάδας όσα έχουν αρνητικό αποτέλεσμα και θα το υποβάλλει στην εγκατάσταση μια φορά την εβδομάδα.
 • Σύσταση: εφόσον υπάρχει δυνατότητα 1 self test να διενεργείται στην αθλητική εγκατάσταση κάθε 15 μέρες και για εκπαιδευτικούς λόγους (επιτηρούμενο από εθελοντές υγειονομικούς (π.χ. γονείς, συνεργάτες συλλόγου κλπ)

-> ΚΥΑ 29922/2021 ΦΕΚ 1944/Β/13-5-2021

κύρια σημεία:

 • Λειτουργία ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων αποκλειστικά και μόνο από ομάδες έως 3 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή ή οικογένειες (συζύγους/συμβιούντες και τέκνα) και χωρίς την παρουσία θεατών, προς τον σκοπό άθλησης μέσω ατομικών αθλημάτων: Για το στίβο, έως 120 άτομα, αθλητές και αθλούμενοι, συνολικά, εντός της ανοικτής αθλητικής εγκατάστασης. Η παρουσία προπονητή δεν είναι υποχρεωτική, αλλά αν υπάρχει προπονητής, μπορεί να προπονεί έως 2 αθλητές ή αθλούμενους.
 • Λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις σε όσες κατηγορίες και αθλήματα ομαδικά ή ατομικά, έχουν προγραμματισμένες διοργανώσεις κατά την περίοδο
  Μαΐου – Σεπτεμβρίου 2021, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιακών κατηγοριών (παίδων-εφήβων-νέων και κορασίδων-νεανίδων-νέων) που που συμμετέχουν σε μοριοδοτούμενα μοριοδοτούμενα πρωταθλήματα για την εισαγωγή τους στην ανώτατη εκπαίδευση με βάση το πρόγραμμα ελέφχων για COVID19 που υπάρχει στις οδηγίες της ΓΓΑ.
 • Από τις 17.5. επιτρέπεται η λειτουργία των αθλητικών ακαδημιών μόνο για ατομικές προπονήσεις χωρίς ομαδικό παιχνίδι σε σταθερά γκρουπ έως 10 ατόμων.

Παραμένει σε αναστολή η λειτουργία για δραστηριότητες αθλητικών ομίλων, όπως και η εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων ως προς τους εσωτερικούς τους χώρους και ως προς τους χώρους ομαδικής άθλησης με εξαιρέσεις τις εγκαταστάσεις όπου προπονούνται αθλητές που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες και τους προπονητές που παρέχουν υπηρεσίες σε ατομικά αθλήματα/ΚΑΔ 93.11.

Προηγούμενο άρθροΞεκίνημα στο Αργοστόλι
Επόμενο άρθροΤα 10.000μ. στις 16/5 στον Αγ.Κοσμά – από 2 σειρές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ