Είναι η ιστορία, η πρόκληση ή κάτι άλλο; Όποια κι αν είναι η εξήγηση, το γεγονός παραμένει ίδιο. Η Μάγδα Γαζέα είναι… ερωτευμένη με την κλασική διαδρομή του μαραθωνίου και δεν μπορεί να μείνει μακριά της. Για αυτό το λόγο θα βρεθεί ξανά την εκκίνηση του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, για δέκατη φορά.

Η μοναδική χρονιά που πήρε απουσία η δρομέας της ΑΓΕ Ζακύνθου ήταν το 2011, αλλά ήταν απόλυτα δικαιολογημένη. Μόλις είχε γίνει μητέρα για πρώτη φορά, οπότε είδε τον αγώνα από την τηλεόραση. Στις 10 Νοεμβρίου όμως θα είναι ξανά εκεί, με στόχο να κάνει εμφάνιση που θα την στείλει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

«Ας είναι το…δέκα το καλό! Στόχος μου είναι να πετύχω ένα νέο ρεκόρ», είπε η Γαζέα, που στην κλασική διαδρομή έχει σημειώσει 2ωρ.41.04, το 2008. Στους αγώνες που έχει κάνει στην προετοιμασία της, πήρε καλά μηνύματα. Και νιώθει σε καλύτερη κατάσταση από πέρυσι, όπως λέει, καθώς το 2012 δεν είχε καταφέρει να κάνει ολοκληρωμένη προετοιμασία επιστρέφοντας έπειτα από την εγκυμοσύνη της.

Για τη Γαζέα, ο μαραθώνιος της Αθήνας είναι κάτι παραπάνω από ένας απλός αγώνας. «Νιώθω δέος σε αυτόν τον αγώνα. Είμαι συναισθηματικά δεμένη με αυτή τη διαδρομή. Αν δεν ένιωθα έτσι θα πήγαινα σε έναν αγώνα στο εξωτερικό, θα έβρισκα μια διαδρομή πιο εύκολη, προκειμένου να κυνηγήσω μια καλύτερη επίδοση», λέει η μαραθωνοδρόμος, που ως επιχείρημα επικαλείται την έντονη παρουσία ξένων δρομέων.

«Άλλοι κάνουν τόσα χιλιόμετρα για να πάρουν μέρος σε αυτόν τον αγώνα. Κάποιος λόγος θα υπάρχει. Εμείς πρέπει απλώς να το εκμεταλλευτούμε. Όσοι αθλούνται να πάρουν την απόφαση και να τρέξουν έστω στις μικρές αποστάσεις. Οι υπόλοιποι να βγουν στο δρόμο ή να έρθουν στο Καλλιμάρμαρο για να ζήσουν από κοντά την γιορτή», πρόσθεσε.

Προηγούμενο άρθροΚυρίες με μεγάλα όνειρα – Reese, Antyukh και Spotakova θέλουν παγκόσμιο ρεκόρ
Επόμενο άρθροO Powell βρήκε τρόπο να περάσει την ποινή του- Εγινε μοντέλο κι έφτιαξε ημερολόγιο (photo)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ