Η Βουδαπέστη πήρε και επίσημα το χρίσμα για τη διεξαγωγή του 19ου παγκοσμίου πρωτθλήματος στίβου, το 2023, διαδεχόμενη τη Doha όπου θα γίνει το επόμενο το 2019 και το Eugene που είχε πάρει απευθείας ανάθεση για το 2021.

Πλέον, αντί για την επίσημη διαδικασία δήλωσης ενδιαφέροντος, η πόλη που φιλοξενει παγκόσμιο πρωτάθλημα επιλέγεται μετά από ανεπίσημες συζητήσεις με τις υποψήφιες πόλεις – οικοδεσπότες, περίπου 5 χρόνια πριν το event. 
Με τον Marton Gyulai, επικεφαλής της Ουγγρικής πλευράς, η Βουδαπέστη ήταν η βασική υποψήφια και εκλεκτή της IAAF, ενώ ενδιαφέρον είχε εκφράσει και η Βαρκελώνη, με την Ευρώπη να είναι δεδομένο πως παίρνει τα ηνία μετά από 2 διοργανώσεις.

->  Ιστορικό  (opens in a new tab)”>Ιστορικό 

Η Βουδαπέστη έχει φιλοξενήσει το παγκόσμιο κλειστού του 2004, καθώς και 2 Ευρωπαικά κλειστού (1983,1988) και 2 ανοικτού (1966,1998).
Ενώ το Puskas Arena θα είναι ποδοσφαιρικό, η επικείμενη διοργάνωση θα γίνει σε άλλο νέο Στάδιο που θα δομηθεί στην περιοχή Csepel δίπλα στο Δούναβη, με εκτιμόμενη χωρητικότητα 40.000 θέσεων -με τις 15.000 σταθερές.

Να σημειωθεί πως η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας αρχικά είχε θέσει υποψηφιότητα και για τους Ο.Α.2024 που απέσυρε. Έχει πάρει τον τίτλο της Ευρωπαικής πρωτεύουσας Αθλητισμού για το 2019 και θα φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις αθλημάτων, ενώ εκεί έγινε το 2017 το παγκόσμιο υγρού στίβου. Η Ουγγαρία έχει αναλάβει και άλλες διοργανώσεις με το Gyor, πέρυσι με τις Ολυμπιακές Ημέρες Νεότητας, φέτος ήταν το Ευρωπαικό Π/Κ.

Προηγούμενο άρθροΨήφισμα της ΕΟΕ κατά του προτεινόμενου αθλητικού νομοσχεδίου
Επόμενο άρθροΔυσκόλεψαν τα όρια για Doha – Με χορηγό οι εθνικές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ