Η εμβληματική αθλήτρια του ρώσικου και παγκόσμιου αθλητισμού Elena Isinbaeva δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της και την οργή της για τον αποκλεισμό της ρώσικης ομάδας στίβου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Σε εκδήλωση που διοργανώθηκε για την Ολυμπιακή ομάδα της Ρωσίας και ενώπιον του Vladimir Putin, η Ολυμπιονίκης και κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο επικοντώ δήλωσε: ʼʼΣήμερα ο στίβος είναι στην πιο δύσκολη κατάσταση. Τιμωρηθήκαμε χωρίς καμία απόδειξη, σκληρά και χυδαία. Δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να καθαρίσουμε τους εαυτούς μας, να παλέψουμε για το δίκιο μας, να συμμετάσχουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνεςʼʼ

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε με τη σειρά του: “Κοντόφθαλμοι ψευτο-πολιτικοί δεν αφήνουν τον αθλητισμό στην ησυχία του, παρότι ο αθλητισμός είναι αυτός που ενώνει και λειαίνει τις αντιθέσεις ανάμεσα στα κράτη.H κατάσταση έχει ξεφύγει από την κοινή λογική”.

Δηλώσεις σχετικά με το θέμα έκανε και ο πρόεδρος της ΕΟΕ κ.Σπύρος Καπράλος, παίρνοντας θέση υπέρ της συμμετοχής των ʽʼκαθαρώνʼʼ Ρώσων αθλητών-τριών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.Συγκεκριμένα δήλωσε: ʽʼΘεωρώ άδικο να τιμωρηθούν εξολοκλήρου όλοι οι Ρώσοι αθλητές, καθώς σημαίνει ότι είναι μία πολιτική απόφαση. Είμαστε υπέρ του καθαρού αθλητισμού και όλοι οι αθλητές που θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα πρέπει να έχουν περάσει τους επιβαλλόμενους ελέγχους. Οι Ρώσοι αθλητές που αγωνίζονται και είναι καθαροί, κάνουν κι αυτοί την προσπάθειά τους. Πρόκειται για μία σολομώντεια λύση της ΔΟΕ που προφυλάσσει τους Ολυμπιακούς Αγώνεςʼʼ.

Προηγούμενο άρθροΦινάλε στη Λάρισα με τους Νέους
Επόμενο άρθροΈφτασε στο Ρίο ο Bolt

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ