Σε συνέχεια των κατηγοριών του σχεδιασμού, η Ομοσπονδία συνεδρίασε και ανακοίνωσε την κατηγορία στήριξης και τις προεθνικές ομάδες ενόψει των ευρωπαικών Νέων και Ε/Ν καθώς και του παγκοσμίου Π/Κ.

Η κατηγορία στήριξης αποτελείται από 49 αθλητές και αθλήτριες με κριτήρια συμμετοχές σε μεγάλες διοργανώσεις, υψηλές επιδόσεις και ορισμένες περιπτώσεις τραυματιών.
(-> σχεδιασμός 2017)

Οι προεθνικές ομάδες αποτελούνται από 22 Νέους/Νέες, 33 Εφήβους/Νεάνιδες και 15 Παίδες/Κορασίδες, βάσει ορίων (IAAF/EAA ή ΣΕΓΑΣ Π/Κ για την 1η χρονιά Ε/Ν) ή συμμετοχών σε μεγάλες διοργανωσεις.
(-> προεθνικές ομάδες 2017)

Προβλέπονται κατα περίπτωση ανάλογα με τις ανάγκες και κατόπιν εισήγησης του Εθνικού προπονητη, παροχές όπως: ιατρική περίθαλψη – έλεγχος και check up – διαγνωστικές εξετάσεις, αγορά οργάνων, εργαστηριακές μετρήσεις.
Επίσης σε ειδικές περιπτώσεις στοχευμένη οικονομική ενίσχυση σε σοβαρά προβλήματα καθώς και φιλοξενία σε ξενώνες για αθλητές από επαρχψία που γυμνάζονται με Ομοσπονδιακούς προπονητές και ενίσχυση διατροφής.

Στις 5 Νοεμβρίου θα γίνει η 1η συνάντηση προπονητών του σχεδιασμού και αθλητών των προεθνικών ομάδων για τις οποίες θα γίνουν και προπονητικές συγκεντρώσεις – camp.

Οι σωματειακοί προπονητές αθλητών των προεθνικών πρέπει να συμμετέχουν στα camp ενω πρέπει να καταθέτουν προς έγκριση στον αρμόδιο Εθνικό προπονητή τον αγωνιστικο και προπονητικό σχεδιασμό και στο τέλος τον απολογισμό.
Επίσης, δικαιούνται πριμ κατά περίπτωση -βάσει αθλητών τους στις προεθνικές, επιτυχιών σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις και point-system- εφόσον υπάρχει και πλήρης συνεργασία με τον Εθνικό προπονητή της κατηγορίας.

Οι αθλητές των προεθνικών οφείλουν να προπονούνται με προπονητές που εγκρίνει ο ΣΕΓΑΣ, να συμετέχουν στις εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας όταν ζητηθεί, να συμμετέχουν στα cam, να περνούν αγωνιστικούς και εργαστηριακούς ελέγχους όταν τους ζητηθεί και να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις σε ζητήματα anti-doping.

Προηγούμενο άρθροΝίκη Παπαδημητρίου, επάνοδος Παρμάκη, στήριξη στην "Iron Samba" στο νυχτερινό ημιμαραθώνιο Θεσ/νίκης
Επόμενο άρθροΠολλές οι αλλαγές προπονητών – σε εξέλιξη και η μεταγραφική περίοδος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ