Η απόφαση της IAAF είχε συνεχίσει τον αποκλεισμό της Ρωσικής Ομοσπονδίας και αναμενόταν η θέση της ΔΟΕ την Τρίτη για το τι θα γίνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το πρώτο παράθυρο που είχε αφεθεί ήταν η συμμετοχή ορισμένων αθλητών που δεν είχαν να κάνουν καθόλου με το Ρωσικό σύστημα (λόγω πχ μόνιμης διαμονής σε εξωτερικό όπως Isinbayeva, Klishina) υπό κάποια ανεξάρτητη σημαία.

Η ΔΟΕ που τουλαχιστον ένα σημαντικό μέρος της ήθελε διακαώς, όπως ανεπίσημα λεγόταν, τους Ρώσους στο Ρίο, εξέφρασε τη θέση ότι η IAAF μπορεί να έχει τιμωρήσει τη Ρωσική Ομοσπονδία και να ισχύει αυτό στις διοργανώσεις της, όμως στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι χώρες μετέχουν υπό τις Ολυμπιακές Επιτροπές τους και δεν υπάρχει κάποια τιμωριά σε αυτή της Ρωσίας.

Η IAAF απο την άλλη εμμενει στην απόφαση της της 17ης Ιουνίου (δείτε->εδώ), αναφέρει τον αποκλεισμό για όλες τις διεθνείς διοργανώσεις συμπεριλαμβανομενων φσικά και των Ολυμπιακών Αγώνων, ζητάει και περιμέενι πως θα γίνει σεβαστή από τη ΔΟΕ και δηλώνει θα συνεργαστεί μαζί της ώστε να ισχύσει απόλυτα

Εκτό αυτού, η ΔΟΕ κατέληξε σε πλάνο 5 σημείων για τη διασφάλιση των Ολυμπιακών Αγώνων σε σχέση με θέματα doping, που έχουν να κάνουν με την αποδοχή της απόφασης της IAAF για τη Ρωσία, το να μη λάβουν μέρος όσοι εμπλέκονται σε παραβιάσεις κανόνων αλλά και θετικά δείγματα των επανεξετάσεων 2008 & 2012μ, ομοίως και οι προπονητές τους αλλά και άλλα σχετικά ατομα, για τη μη εναρμόνιση Ρωσίας, Κένυας, Ισπανίας με τον Διεθνή κώδικα να επανεξεταστεί το τεκήριο αθωότητας των εμπλεκομένων αθλητών σε περιπτώσεις παραβάσεων, και ακόμη να γίνει Έκτακτο Παγκόσμιο Συνέδριο για το Ντόπινγκ το 2017 για το οποίο η Ολυμπιακή Σύνοδος Κορυφής στις 8 Οκτωβρίου 2016 θα προτείνει περαιτέρω μέτρα για τη συζήτηση σε αυτό το συνέδριο με ενίσχυση της πρόθεσης το σύστημα αντι-ντόπινγκ να είναι ανεξάρτητο από τους αθλητικούς Οργανισμούς.

Προηγούμενο άρθροΟι γυναικείες σκυτάλες πάνε Άμστερνταμ: Στην τελική λίστα και η 4χ400μ. – αλλά και η 4χ100μ. της Κύπρου
Επόμενο άρθροΟι Ρωσοι κάνουν το πρωτάθλημά τους και η Isinbayeva άλματα όπως παλιά – πέρασε τα 4,90μ. (+video)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ