Στο απογευματινό πρόγραμμα της βροχερής Β’ ημέρας στο Ευρωπαικό Π/Κ, πολλές ήταν οι ελληνικες συμμετοχές με μετάλλια και πανελλήνια ρεκόρ.

-> Ελλην.συμμετοχές – Αποτελέσματα

Η Σπυριδούλα Καρύδη στον τελικό του μήκους ξεκίνησε με 6,16μ. -με ευνοικό- και στη δεύτερη προσπάθειά της προσγειώθηκε στα 6,23μ. (+1,7μ/”) για να βελτιώσει κατά 2εκ. το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας που είχε πετύχει στο βαλκανικό.

Στη συνέχεια είχε δύο χαμηλότερα άλματα και άφησε τις τελευταίες δύο προσπάθειες, ενόψει και του τριπλούν που έχει αύριο προκριματικά.
Η Tilde Johansson από τη Σουηδία, με 6,33μ. με άνεμο μάλιστα +4,5μ/” ήταν η νικήτρια, ενώ δεύτερη ήταν η Piffaretti από την Ελβετία με 6,25μ. με ευνοκό.

Πανελλήνιο ρεκόρ κατάφερε και η Βασιλεία Σπύρου που τερμάτισε στην ιδιαίτερα καλή 5η θέση στα 3000μ. κορασίδων με 9.34.39 και βελτίωσε περισσότερο από 3″ το ρεκόρ που είχε η Μπερδούση από το 2010.
->video
Νικήτρια με διαφορά, με 9.18.05 ήταν η Sarah Healy από την Ιρλανδία

Στον τελικό της σφυροβολίας με διπλή ελληνική παρουσία, η Σταυρούλα Κοσμίδου διεκδίκησε το μετάλλιο μέχρι τέλους και τα κατάφερε!
Ολοένα και ανέβαζε την επίδοσή της και στην τελευταία της βολή έριξε 65,98μ. για να βρεθεί έτσι στην 3η θέση.
Η Παναγιώτα Φρίγγη έριξε 61,10μ. και πήρε τη 10η θέση.
Η Ivanenko από την Ουκρανία ήταν ασυναγώνιστη και κέρδισε με 73,25μ.

Η Μαργαρίτα Τσουκαλά ήταν η καλύτερη του 7θλου -όπως και στη σφαιροβολία- και στον ακοντισμό, με 49,88μ.
Στο 800αρι που ετρεχε στην πρώτη χρονικά σειρά, μπήκε μπροστά περνώντας 400αρι σε 1.10 και πάλεψε ως το τέλος -με 2.18 θα έκανε και πανελ.ρεκόρ- για να τερματισει τελικά, υπό βροχή, σε 2.25.74. Συνολικά συγκέντρωσε 5234β.

Στο 7θλο κυριάρχησε η Ισπανίδα Maria Vicente που με 6221β. σημείωσε παγκόσμια επίδοση κορασίδων (με τις νέες προδιαγραφές από το 2012) ξεπερνώντας τους 6186β. της Shukh που είχε κάνει στην 1η διοργάνωση προ διετίας.

Στις ημιτελικές σειρές των 110μ. με εμπόδια οι δύο Έλληνες αθλητές τερμάτισαν 4οι στη σειρά τους.
->video
Ο Γιάννης Καμαρινός με 13.70 (+2,4) πήρε τελικά βάσει επίδοσης την πρόκριση για τον τελικό του Σαββάτου!
Ο Ηλίας Τοτολίδης έτρεξε σε 13.91 (+4,3) και ολοκλήρωσε μια πολύ καλή παρουσία.

Καλές εμφανίσεις και πάλι έκαναν οι Ελληνίδες τερματίζοντας 5ες στις σειρές τους στα ημιτελικά των 800μ. έστω και αν δεν κατάφεραν πρόκριση που ήταν βέβαια δύσκολη υπόθεση.
Η Ελένη Ιωαννίδου έκανε ατομικό ρεκόρ (πήρε μάλιστα την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Π/Κ) με 2.10.08 ενώ η Ιωάννα Πανοπούλου έκανε 2.11.32.

Στα προκριματικά των στηπλ παίδων στο τέλος του προγράμματος, ο Θανάσης Παπαγιαννουλας τερμάτισε σε 6.20.59.

Στον τελικό των 100μ. τρεις αθλήτριες τερμάτισαν μαζί σε 11.75, με νικήτρια τελικά στα χιλιοστά την Bjarnadottir από την Ισλανδία. Στους παίδες κέρδισε με 10.64 ο Boujou από την Ολλανδία.

-> Πρόγραμμα – πληροφορίες διοργάνωσης

Το πρωί του Σαββάτου, Γ’ ημέρα των αγώνων, ο Γκαλήπ Φαίκογλου αγωνίζεται στον προκριματικό του μήκους με όριο τα 7,20μ. Η Σοφία Κεσσίδη είναι στο Β΄γκρουπ του προκριματικού της δισκοβολίας με όριο τα 46μ.
Στον προκριματικο του ακοντισμού, με όριο τα 52μ., ρίχνουν στο Α’ γκρουπ η Μαργαρίτα Τσουκαλά που προέρχεται απο το 7θλο και στο Β’ η Ελίνα Τζένγκο που πλέον αγωνίζεται κι επίσημα με την εθνική ομάδα.

Το απόγευμα, στον τελικό των 110μ. με εμπόδια τρέχει ο Γιάννης Καμαρινός, ενώ στον τελικό του ακοντισμού αγωνίζεται ο Γεράσιμος Καλογεράκης.
Με… φόρα από το μήκος, η Σπυριδούλα Καρύδη θα είναι στον προκριματικό του τριπλούν, μαζί και η Χριστονύμφη Παίδιου που κλείνει τις συμμετοχές της Κύπρου στη διοργάνωση

Προηγούμενο άρθροGyor: 5ος ο Κελεπούρης στο βάδην – Πέρασαν Δόση κι επικοντιστές, συνεχίζουν οι εμποδιστές στη Β’ ημέρα
Επόμενο άρθροGyor: Ακόμα 2 προκρίσεις το πρωί της Γ’ ημέρας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ