Η ετήσια γιορτή του ΣΕΓΑΣ έγινε την Παρασκευή 8/2 στο ΣΕΦ, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων και πολλών ακόμα Δημάρχων και Περιφερειαρχών.

Ο Υπουργός Αθλητισμού κος Βασιλειάδης γνωστοποίησε πως ξεκίνησε η διαδικασία για τη δημιουργία του αθλητικού κέντρου στην περιοχή του Σχιστού, το οποίο θα αποτελέσει το σπίτι του στίβου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας κος Αγοραστός τόνισε πως σε δύσκολη περίοδο ο Αθλητισμός θα πρέπει να ενισχύεται περισσότερο από την Πολιτεία, ώστε τα μέλη της κοινωνίας να αποκτούν χαρακτηριστικά και νοοτροπία αθλητών.

Βραβεύθηκαν οι αθλητές που διακρίθηκαν το 2018 (σε παγκόσμιο κλειστού, Ευρωπαικό Α/Γ, παγκόσμιο Ε/Ν, Ευρωπαικό Π/Κ, Ολυμπιακούς Νεότητας) με τους προπονητές τους. Υπήρχαν φυσικά και αναγκαστικές απουσίες καθώςΤεντόγλου, Κυριακοπούλου, Στεφανίδη βρίσκονταν σε αγώνες στο εξωτερικό, ενώ ο Μέρλος στις ΗΠΑ όπου σπουδάζει.

Βραβεύτηκαν και διάφοροι φορείς και Δημοτικές Αρχές που στήριξαν δράσεις και το χώρο του Κλασικού Αθλητισμού, με τη γιορτή να …κρατάει αρκετή ώρα.

Με θεσμοθετημένα έπαθλα τιμήθηκαν:

  • έπαθλο “Ιωάννης Σταματόπουλος” (κορυφαίος ανερχόμενος αθλητής): Μίλτος Τεντόγλου
  • έπαθλο “Κώστας Σπανίδης” (κορυφαίος ρίπτης): Οδυσσέας Μουζενίδης
  • έπαθλο “Ευάγγελος Μιχαήλ” (αθλητισμός και εκπαίδευση): Σοφία Κεσσίδη
  • έπαθλο “Ευάγγελος Δεσπάστας” (ευ αγωνίζεσθαι): Αθανάσιος Παρασκευάς [Όπως αναφέρει ο ΣΕΓΑ, στη συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου στο έκτο κατά σειρά αγώνισμα του Δεκάθλου, στα 110μ εμπόδια ο αθλητής Βασίλης Μπουτσιούκης που μέχρι τότε προηγείτο στη βαθμολογία, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Λευκωσίας. Με την αποχώρηση του Μπουτσιούκης την πρώτη θέση κατέλαβε ο Παρασκευάς, που όμως με το τέλος των αγώνων ο Θανάσης Παρασκευάς επισκέφθηκε στο Νοσοκομείο τον Βασίλης Μπουτσιούκης και του παρέδωσε το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε λέγοντάς του ότι ανήκει σε αυτόν.]

Στο τέλος βραβεύτηκαν και τα σωματεία που πρώτευσαν στα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη γιορτή αλλά και στιγμιότυπα από μια τελευταία προπόνηση αθλητών στο ΣΕΦ λίγο πριν

Η ΓΙΟΡΤΗ

Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Προηγούμενο άρθροMadrid: Ο Τεντόγλου ισοφάρισε το ρεκόρ του Τσάτουμα στην 5ετία – Ψηλά Κυριακοπούλου και Sidorova
Επόμενο άρθρο…Ταξιδιωτική οδηγία για αθλητές και θεατές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ