Με ανακούφιση κυρίως αντιμετώπισε ο αθλητικός κόσμος την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων και έκδηλη την ανυπομονησία να ξεπεραστεί η υπάρχουσα κατάσταση και να έρθει η στιγμή αυτή.

Μεταξύ διαφόρων δηλώσεων, τοποθετήσεων και άρθρων, το δικό τους μήνυμα είχαν να δώσουν και δύο εμβληματικές αθλήτριες, η Yelena Isinbayeva και η Allyson Felix.

Yelena Isinbayeva

Αγαπητοί αθλητές, ξέρω ακριβώς πώς αισθάνεστε γι ‘αυτά τα νέα. Φαίνεται απείρως μακρινό και ακόμη και οδυνηρό να περιμένουμε ένα ολόκληρο χρόνο πριν από το να παραστούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά ας προσπαθήσουμε να εξάγουμε θετικά στοιχεία από αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Πρώτον, υπάρχει σαφής κατάσταση!
Δεύτερον, εσείς και οι προπονητές σας έχετε χρόνο να αναθεωρήσετε την προπόνησή σας και να επεξεργαστείτε ένα νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης!
Τελικά, και τρίτον, οι Αγώνες θα είναι σίγουροι, κανείς δεν τα έχει ακυρώσει, είναι μόνο θέμα χρόνου!

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι οι αθλητές σε όλο τον κόσμο σήμερα είναι σε ίσες συνθήκες, σε εξίσου δύσκολες συνθήκες και κανείς δεν έχει πλεονεκτήματα σε σχέση με κανέναν.
Η απόφαση να αναβληθουν οι Ολυμπιακοί πάρθηκε κυρίως προς το συμφέρον των αθλητών.
Αγαπητοί αθλητές, θεατές που έχετε ήδη αγοράσει εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς, είμαστε υπομονετικοί, παρακολουθούμε την υγεία μας, κρατάμε μια κοινωνική απόσταση, ακολουθούμε τις συστάσεις του WHO και δεν πανικοβάλλουμε

Allyson Felix

Aισθάνομαι μόνη, φοβισμένη και αβέβαιη. Μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο, έμαθα ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα αναβληθούν μέχρι το 2021, λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Δεν ξέρω πώς αυτό σας κάνει να νιώσετε – ίσως οι Αγώνες είναι μια μορφή ψυχαγωγίας για εσάς, ίσως σας δώσουν το ζεστό συναίσθημα που σας θυμίζει ότι ο κόσμος μας μπορεί να έρθει μαζί γύρω από κάτι καλό. Ή ίσως είσαι φίλος Olympian και αυτή η είδηση είναι σαν ένα συντριπτικό πλήγμα. Έχω ξυπνήσει κάθε πρωί τις τελευταίες 6.055 μέρες, από τότε που ήμουν 17 χρονών, επιδιώκοντας το Ολυμπιακό Χρυσό.

Σε μια εποχή όπως αυτή, είναι δύσκολο να μην επικεντρωθείς στην απώλεια, να μην σκεφτείς τι θα μπορούσε να συμβεί. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να είναι δύσκολο όταν έχετε όνειρα. Μερικές φορές, πιστεύετε τόσο έντονα σε αυτό το όνειρο που αρχίζετε να πιστεύετε ότι έχετε ήδη κερδίσει, ότι είναι ήδη δικό σας. Μέχρι να αφαιρεθεί από εσάς. Αυτό ήταν μια υπενθύμιση ότι δεν έχουν χρέος τα όνειρά μας, αυτά τα όνειρα δεν έρχονται έτσι και δεν τα εκπληρώνουμε μόνοι μας.

Τα τελευταία 2 χρόνια ήταν τα δυσκολότερα στην καριέρα μου, με πολλές θυσίες. Μετακομίσαμε με τη νεοσύστατη οικογένειά μου στην California για να προπονούμαι, ο άνδρας μου άφησε τη δουλειά του για να στηρίξει το Ολυμπιακό όνειρο, ο προπονητής μου Bob Kersee μετακινείται 2 ώρες καθημερινά ώστε να είμαι κοντά στο σπίτι μου και την 1 έτους κόρη μου. Εχω μεγάλη βοήθεια από προπονητικό και ιατρικό επιτελείο και managers. Οι θυσίες είναι πραγματικές και νομίζω ότι λόγω αυτών έρχεται η απογοήτευση.

Ίσως να κάθεστε εκεί διαβάζοντας αυτό. Μόνοι σας, φοβισμένοι και αβέβαιοι γιατί έχετε περάσει ολόκληρη την ενήλικη ζωή σας να παρουσιάζεστε για να δουλεύετε καθημερινά και σε μια στιγμή όλα όσα έχετε ονειρευτεί, όλα όσα έχετε “κερδίσει” φαινομενικά έχουν αφαιρεθεί με λίγες λέξεις “Πρέπει να διακόψουμε τη συνεργασία μας”. Ίσως να είστε ιδιοκτήτης επιχείρησης που, ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, είχε μια μοναδική ιδέα και πήρε τον κίνδυνο και αγόρασε εκείνο το φορτηγό τροφίμων – κυνηγώντας αυτά τα τολμηρά όνειρα – και τώρα μένετε μόνοι σας, φοβισμένοι και αβέβαιοι για το πώς η επιχείρησή σας θα παραμείνει ανοιχτή. Μπορεί να γιορτάζετε να καλωσορίζετε μια όμορφη νέα ζωή σε αυτόν τον κόσμο, αλλά αισθάνεστε τόσο μόνοι, φοβισμένοι και αβέβαιοι, επειδή δεν έχετε ιδέα πως θα είναι ο κόσμος σε έξι μήνες από τώρα. Υπάρχουν τόσες πολλές απώλεις που συμβαίνουν γύρω μας και είναι δύσκολο να μην επικεντρωθούμε μόνο στα αρνητικά. Πρέπει να θρηνήσουμε τις απώλειές μας και να θρηνήσουμε συλλογικά τις απώλειες των άλλων, αλλά πρέπει να διατηρήσουμε την ελπίδα.

Πριν από 6.055 ημέρες, ήμουν στο πρώτο μου παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Παρίσι της Γαλλίας. Πήρα 6η θέση στους προημιτελικούς και δεν θα ξεχάσω ποτέ τον τίτλο στην εφημερίδα “Η Felix απέτυχε στο ντεμπούτο της”. Ήμουν συντετριμμένη και δεν ήθελα ποτέ να αισθανθώ ξανά αυτό το συναίσθημα, αλλά στη συνέχεια ήρθε η είδηση ​​ότι η νικήτρια στον τελικό των 200μ, Kelli White, ήταν θετική σε χρήση φαρμάκου. Ήξερα σε εκείνο το σημείο ότι ο αθλητισμός δεν είναι απλά διασκέδαση. Ήξερα ότι ήθελα μια μέρα να ανέβω πάνω σε αυτό το βάθρο – με το σωστό δρόμο – με το κεφάλι ψηλά, την καρδιά μου γεμάτη, τη συνείδησή μου καθαρή και το χέρι που καλύπτει την καρδιά μου με σεβασμό προς τη χώρα που έχω το προνόμιο να εκπροσωπώ.

Με ρωτούν πολλοί τι με κάνει να θέλω να συνεχίσω. Δεν είναι χρυσά μετάλλια ή παγκόσμια ρεκόρ. Έχω ξυπνήσει κάθε πρωί για τις τελευταίες 6.055 ημέρες θέλοντας να στείλω ένα μήνυμα ελπίδας. Ελπίδα ότι μπορείτε να πετύχετε τα όνειρά σας, ελπίδα ότι μπορείτε να το πετύχετε και μέσα από τις βαθύτερες απογοητεύσεις, ελπίδα ότι μπορείτε να κάνετε τα πράγματα με ακεραιότητα, ελπίδα ότι μπορείτε να ξεπεράσετε – ό,τι κι αν αντιμετωπίζετε.

Το σήμερα δεν είναι διαφορετικό. Σήμερα, είμαι 34 ετών και μένω εδώ με ένα μήνυμα ελπίδας. Αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι αβέβαια, αντιμετωπίζουμε τεράστιες προκλήσεις και απώλεια ενός αδιανόητου ποσοστού. Αλλά, ως παγκόσμια κοινότητα, πρέπει να δεσμευτούμε να ξυπνήσουμε αύριο το πρωί και να βρούμε έναν νέο τρόπο για να συνεχίσουμε αδιάκοπα τα όνειρά μας. Είμαι ευγνώμων στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, στην Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ και στην Ομοσπονδία για την πορεία του αθλήματος και του Ολυμπιακού κινήματος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ενώ τα νέα της αναβολής είναι απογοητευτικά, έχετε κάνει χωρίς αμφιβολία τη σωστή απόφαση για εμάς και για τον κόσμο.

Δεν είμαι σίγουρη για το μέλλον, αλλά οι στόχοι μου δεν έχουν αλλάξει. Ελπίζω ακόμα να βιώσω το αίσθημα να στέκομαι σε αυτό το βάθρο το 2021 και ελπίζω το ταξίδι μου να προσπαθήσω να επιστρέψω εκεί, να σας εμπνεύσει να συνεχίσετε. Μείνετε ασφαλείς, παραμείνετε μέσα, πλύνετε τα χέρια σας, πορευτείτε με αγάπη, προσέχετε ο ένας τον άλλο και να είστε ευγενικοί. Θα το ξεπεράσουμε, μαζί.

Προηγούμενο άρθροΑνάκληση Ολυμπιακής προετοιμασίας – Κλειστές οι αθλητικές εγκαταστάσεις
Επόμενο άρθροΤηλεδιάσκεψη αθλητών: Θέληση για δράση και Ευρωπαικό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ