Στη μνήμη του Κ.Κοτζιά* έγιναν για μια ακόμα χρονιά αγώνες ανωμάλου δρόμου στο Άλσος Νέας Σμύρνης, με το περιφερειακό πρωτάθλημα των ΕΑΣ Αττικής να διεξάγεται παράλληλα, το πρωινό της Κυριακής 14/1.
-> Αποτελέσματα

Έγιναν κούρσες για όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες, με πάνω από 250 συμμετοχές, που πάντως δεν μπορούν να θεωρηθούν πάρα πολλές για τέτοιο αγώνα, καθώς και αγώνες 500μ. για μίνι αγόρια και κορίτσια με πολύ μεγάλη προσέλευση.

Ο Γιώργος Μίνος στους άνδρες και η Σταυρούλα Χρυσαειδή στις γυναίκες κέρδισαν μάλλον εύκολα τα 8χλμ ανδρών και 6χλμ γυναικών αντίστοιχα, του 62ου αγώνα Κοτζιά.

Την επόμενη Κυριακή 28/1, γίνονται οι περιφερειακοί αγώνες της Θεσσαλονίκης (->info)

Να σημειωθεί ότι οι περιφερειακοί αγώνες δεν καθορίζουν τα τελευταία χρόνια την πρόκριση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου (που και φέτος θα γίνει στα Τρίκαλα, στις 25/2 – και αποτελεί 3% της συνολικής αξιολόγησης των σωματείων)

*Ο Κώστας Κοτζιάς υπήρξε αθλητής στίβου και ξιφασκίας λαμβάνοντας μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1912 και του 1924. Διατέλεσε πρόεδρος του Παναθηναικού και της ΕΠΟ, αλλά και μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Ήταν δικηγόρος, δημοσιογράφος και πολιτικός, υπήρξε Υπουργός και δήμαρχος Αθηναίων.
Προώθησε την παραχώρηση χώρου που ανήκε στο Δήμο Αθηναίων για να χτιστούν οι προσφυγικές πολυκατοικίες της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και να στεγαστούν οι πρόσφυγες που διέμεναν τότε στο Πεδίο του Άρεως. Φρόντισε για την κατασκευή της εξέδρας και του στεγάστρου του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και θεμελίωσε το γήπεδο ποδοσφαίρου του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη και τιμήθηκε γι’ αυτό με τον Χρυσό Σταυρό του Πανιωνίου το 1940.

Προηγούμενο άρθροΑγώνας Κοτζιά – περιφερειακός ανωμάλου 2018
Επόμενο άρθροΑγωνιστική δράση στις ΗΠΑ – Δυνατά ο Σκαρβέλης, σφαίρα η Κύπρια Φωτοπούλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ