Λόγω των συνθηκών COVID, ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας αναβάλλεται για πιο αργά προσδοκώντας η κατάσταση να είναι καλύτερη τότε.
Έτσι αντί για την 21. Μαρτίου που ήταν ο αρχικός προγραμματισμός, ορίστηκε στις 23 Μαίου, αλλά και με εναλλακτική τελική ημερομηνία την 12. Σεπτεμβρίου 2021 αν χρειαστεί – όπως έγινε τελικά και πέρυσι σε αντίστοιχη περίοδο.

Επίσης και ο προγραμματισμός της σειράς Run Greece, που πέρυσι δεν έγινε καθόλου, μεταφέρεται για τον Μάιο, με πιθανότερη ημερομηνία για τον πρώτο αγώνα τις 16/5 στο Ηράκλειο. Λάρισα και Ιωάννινα δρομολογείται να ακολουθήσουν πριν το καλοκαίρι, ενώ από Φθινόπωρο θα πάρουν σειρά Αλεξανδρούπολη, Καστοριά, Πάτρα, με τελευταίο αγώνα στη Ρόδο όπου το αρχικό πλάνο προβλέπει ολοκλήρωση στις 23/10.

Υπενθυμίζουμε πως στις 14/11 είναι προγραμματισμένος ο Μαραθώνιος της Αθήνας.

-> Καλεντάρι 2021

Η ανακοίνωση ΣΕΓΑΣ για τον Ημιμαραθώνιο

το πλαίσιο του προγραμματισμού των αγωνιστικών δραστηριοτήτων για το τρέχον έτος υπό το πρίσμα της πανδημίας που συνεχίζει να ταλαιπωρεί όλο τον κόσμο και λαμβάνοντας υπόψη τους τα σημερινά δεδομένα και σε στενή συνεργασία και επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους υγειονομικούς και κρατικούς φορείς, ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισαν τον ορισμό της διοργάνωσης του Ημιμαραθωνίου Αθήνας 2021 στις 23 Μαΐου 2021.

Η απόφαση για τον ορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής της φετινής διοργάνωσης μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου – και όχι ως είθισται μέσα στο τρίτο σαββατοκύριακο του Μαρτίου – είναι αποτέλεσμα εκτεταμένης μελέτης όλων των υγειονομικών δεδομένων, όπως αυτά διαμορφώνονται καθημερινά, των αγωνιστικών δραστηριοτήτων, που έχουν ήδη εξαγγελθεί για το 2021 και ελήφθη με γνώμονα και βασική προτεραιότητα, την προστασία της Δημόσιας Υγείας και της Υγείας των συμμετεχόντων.
Σε περίπτωση που η υγειονομική κατάσταση στη χώρα, ακόμη και τότε δεν επιτρέψει τη διεξαγωγή του Ημιμαραθωνίου Αθήνας στις 23 Μαΐου, κάτι που απευχόμαστε, ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2021 θα διεξαχθεί οριστικά στις 12 Σεπτεμβρίου 2021, δύο μήνες πριν τη συνήθη ημερομηνία του Αυθεντικού Μαραθωνίου.

Προηγούμενο άρθροWR ο Crouser στη σφαιροβολία μετά από 32 χρόνια
Επόμενο άρθροΠρεμιέρα στην Καρλσρούη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ