Από την πρώτη στιγμή που αποκάλυψε τα “μαύρα” νέα, δεν επιδίωξε να βρει δικαιολογίες. Τα συνήθη “δεν ήξερα, δεν έφταιγα, με παγίδεψαν” των επιχειρημάτων των απανταχού αθλητών που έχουν βρεθεί θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες, δεν βγήκαν από το στόμα του Tyson Gay. Στο ίδιο πνεύμα παρέμεινε ο δεύτερος ταχύτερος σπρίντερ όλων των εποχών, ο οποίος περιμένει αυτή την εβδομάδα το αποτέλεσμα από το δεύτερο δείγμα του.

Ο Gay λοιπόν δήλωσε πως θα δεχθεί την τιμωρία του «ως άνδρας». Για αυτή χρειάζεται να επιβεβαιωθεί πρώτα η παράβασή του. Τις συνέπειες όμως ήδη τις βιώνει. Με ανακοίνωσή της η Adidas έκανε γνωστό πως διακόπτει το συμβόλαιό της με τον σπρίντερ, παρότι όπως τόνισε πιστεύει στην αθωότητά του μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

«Δεν έχω ψέμματα να σας πω. Δεν μπορώ να πω κάτι που να δείχνει οτι πρόκειται για κάποιο λάθος ή πως κάτι έκανε η υπηρεσία αντιντόπινγκ των ΗΠΑ», δήλωσε από την πλευρά του ο αθλητής και επανέλαβε πως εμπιστεύτηκε κάποιον που τον πρόδωσε. Αρνήθηκε όμως να αποκαλύψει το όνομα αυτού, όπως και την ουσία που βρέθηκε στο δείγμα του.

«Ήδη ξέρουν ότι είναι κάποιας μορφής ατύχημα, ή μια μορφή- δεν θέλω να χρησιμοποιήσω συγκεκριμένες λέξεις και να το κάνω να φανεί σαν ατύχημα γιατί ξέρω ακριβώς τι συνέβη, αλλά δεν μπορώ να το συζητήσω αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε με τον ίδιο αινιγματικό τρόπο ο Gay.

«Η καριέρα μου και το όνομά μου ήταν πάντα πιο πάνω από τα μετάλλια ή τα ρεκόρ. Πάντα ήθελα ένα καθαρό όνομα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο», είπε και πρόσθεσε: «Θα αποδεχθώ όποια ποινή σαν άνδρας. Αντιλαμβάνομαι και σέβομαι πως ότι μπαίνει στον οργανισμό μου είναι ευθύνη μου».

Προηγούμενο άρθροΕυρωπαικό Ολυμπιακό φεστιβαλ Νεότητος, Utrecht
Επόμενο άρθροΤελείωσε ο χρόνος του Rudisha

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ