Δύο ακόμα προκρίσεις είχε η Α΄ημέρα, στο απογευματινό πρόγραμμα στο Gaevle.

-> Αποτελέσματα – Ελληνικές συμμετοχές

Μια προσπάθεια ήταν αρκετή για να πάει τελικό ο Εμμανουήλ Καραλής. Ξεκίνησε στα 5,20μ. και το ύψος αυτό πέρασαν τελικά συνολικά 12 αθλητές, που πήραν και την πρόκριση για τον τελικό του Σαββάτου – κι έτσι δεν χρειάστηκε να ανέβει ο πήχυς στα 5,35μ. και 5,45μ. που ήταν το όριο.

Qualified for Saturday’s final ✅👀 #Galve2019

Δημοσιεύτηκε από Emmanuel Karalis στις Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019

Ο Καραλής έχει την καλύτερη επίδοση, με τον Lita-Baehre και τους Guttormsen, Myers σε σχεδόν ανάλογα επίπεδα και αναμένεται μεγάλη μάχη.

Στη σφαιροβολία ο Οδυσσέας Μουζενίδης ξεκίνησε με βολή στα 18,75μ., πολύ κοντά στο όριο των 18,80μ. που πέρασαν τελικά 6 αθλητές. Οι άλλες δύο βολές του ήταν χαμηλότερες αλλά δεν έπαιξε κάποιο ρόλο αυτό, ενώ η πρόκριση για τον αυριανό τελικό έκλεισε στα 18,30μ. Ο Konrad Bukowiecki που τώρα έριξε 20,44μ. κι έχει φτάσει τα 22μ. φέτος, είναι βέβαια το μεγάλο φαβορί.

Στα ημιτελικά των 100μ. ανδρών είχαμε διπλή ελληνική παρουσία, από μια σε κάθε σειρά. Και πάλι με αντίθετο άνεμο, ο Σωτήρης Γκαραγκάνης έτρεξε σε 10.80 και ο Κώστας Ζήκος σε 10.87 και ήταν στη 13η και 14η θέση αντίστοιχα στην κατάταξη.

Η ημέρα έκλεισε με τον τελικό των 10.000μ. όπου πολύ καλή εμφάνιση κι ατομικό ρεκόρ πραγματοποίησε ο Μάριος Αναγνώστου (δείτε->εδώ)

Για την Κύπρο, στα προκριματικά στα ψηλά εμπόδια ο Τάσος Βασιλείου έτρεξε σε 15.15 και η Δάφνη Γεωργίου σε 14.46 – ενώ η Λευκορωσίδα Herman που είναι από τα καλύτερα ονόματα των αγώνων, έκανε 13.25.

-> Όλα για τη διοργάνωση

Την Παρασκευή 12/7, Β΄ ημέρα των αγώνων, στο πρωινό πρόγραμμα υπάρχουν 3 νέες ελληνικές συμμετοχές – και μια κυπριακή.

Στη σφαιροβολία στο τέλος του πρωινού προγράμματος, ρίχνει η Σοφία Καϊσίδου, με το όριο στα 16,00μ. και τις Γερμανίδες να ξεχωρίζουν στο αγώνισμα.

Στο ύψος είναι η Δέσποινα Μαλταμπέ, με το όριο αρκετά ψηλά, στα 1,89μ., βέβαια είναι υψηλό το επίπεδο στο αγώνισμα, με Levchenko, Taranda, Lake μεταξύ των αγωνιζομένων.

Στα 400μ. εμπόδια η Ολυμπία Καραγιάννη τρέχει στην 4η και τελευταία σειρά, με τις 3 πρώτες και 4 επιδόσεις να περνάνε στα ημιτελικά.
Στο αγώνισμα των ανδρών μετέχει ο Κύπριος Τάσος Βασιλείου που αγωνίστηκε και στα 110μ. εμπόδια.
Το απόγευμα υπάρχει μια ακόμα κυπριακή συμμετοχή, με την Καλλιόπη Κουντούρη στον προκριματικό των 400μ. Τρέχει στον εξωτερικό διάδρομο της 2ης από τις 3 σειρές.

Το απόγευμα στις 17:30 είναι ο τελικός του μήκους όπου ο Μίλτος Τεντόγλου έχει μακράν την καλύτερη επίδοση.
Στις 20:00 είναι ο τελικός της σφαιροβολίας όπου μετέχει ο Οδυσσέας Μουζενίδης, ενώ ξεχωρίζει ο Konrad Bukowiecki.

Στο τέλος του προγράμματος στις 20:52 γίνονται τα 10.000μ. γυναικών όπου μετέχει και η Ρία Μιχαλά, η μοναδική που ήταν και στο προηγούμενο Ευρωπαικό από ελληνικής πλευράς. Η Γερμανίδα Alina Reh προβάλλει ως φαβορί στην κούρσα.

Την Παρασκευή επίσης υπάρχουν οι τελικοι στα 100μ. και στα ψηλά εμπόδια -όπου είναι και η Herman, καθώς και σε σφύρα γυναικών με τη Ρωσίδα-“ανεξάρτητη” Palkina και το δίσκο γυναικών με τη Μολδαβή Emilianov, ενώ ολοκληρώνεται βέβαια το 7θλο, με Weissenberg και Ruckstuhl ενδεχομένως επικρατέστερες.

Προηγούμενο άρθροΠανεπιστημιάδα (Νάπολη) 8-13.7.2019
Επόμενο άρθροGaevle: Επίδοση άλλης εποχής ο Αναγνώστου στο 10αρι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ