3 απο τους 9 αθλητές Ελλάδος και Κύπρου προκρίθηκαν για τον τελικό του αγωνίσματός τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού στη Ντόχα!
Ο Κωνσταντίνος Φιλιππίδης πέρασε στον τελικό του επικοντώ αφού πέρασε τα 5,60, ύψος που πέρασαν 8 αθλητές και έδωσε την πρόκριση. Αγωνίζεται το Σάββατο στις 15:15 ώρα Ελλάδος (startlist) και μάλιστα 1ος. Εκει φαβορί είναι ο Αυστραλός Hooker, καθως στον προκριματικό απέτυχε ο Γάλλος Lavillenie.
Σπουδαία πρόκριση για τη Νικολ Κυριακοπούλου η οποία σε πολύ καλή κατάσταση πέρασε με την 1η τα 4,20, 4,35, 4,45, ύψος το οποίο πέρασαν μόλις 5 ακόμα αθλήτριες, συν την Isinbayeva που πέρασε πολύ αγχωτικά με την 3η (!) το 4,55 αφού αυτό το ύψος είχε δηλώσει να …ξεκινήσει. Αλλη μια, η Gadschiew, πέρασε τελικό με 4,35 καθώς τα πέρασε με την 1η όπως και τα 4,20. Τα 4,35 πέρασαν και η Αφροδιτη Σκαφίδα αλλά και η Μαριάννα Ζαχαριάδη, όμως με την 3η. Η Κυριακοπούλου θα αγωνιστεί 6η κατα σειρά στον τελικό την Κυριακή στις 15:20 (startlist).

Την ίδια ώρα θα παρακολουθούμε με αγωνία και την προσπάθεια του Κυριάκου Ιωάννου στον τελικό στο ύψος ανδρών που ξεκινάει την Κυριακή στις 4μμ. Εκεί θα αγωνιζεται 2ος, μετα τον Ukhov -που είναι μάλλον το φαβορί- ο οποίος μαζί με τον Rybakov πέρασαν τα 2,29. (startlist). O Ιωάννου -μετα τα 2,23 με την 1η- πέρασε με την 3η τα 2,26 , ύψος που πέρασαν άλλοι 5, οι 2 εξ αυτών είχαν χάσει προσπάθεια πιο πριν και έμειναν εκτός.

Στα τριπλούν σίγουρα ελπίζαμε για κάτι καλύτερο, δυστυχώς τόσο η Αθανασία Πέρρα όσο και ο Δημήτρης Τσιάμης έμειναν 11οι και εκτός τελικών. Η Πέρρα έκανε 13,71, με τον τελικό να κλείνει στα 13,89, και το όριο να κάνουν 4 (Savigne, Rypakova, Gay, D.Veldakova). Ο Τσιαμης έκανε 16,53 ενώ ο 8ος πέρασε με μόλις 2εκ περισσότερο (!), ενω το όριο έκναν ο Betanzos και ο Olsson.
Στη σφαίρα ο Μιχάλης Σταματόγιαννης έριξε το πρωί 19,51, ενώ 9 αθλητές πέρασαν το όριο των 20,30, με επικεφαλείς τους Bartels -20,91 και Cantwell -20,72
Στα 60μ στον 1ο γύρο, ο Άγγελος Αγγελάκης κόλλησε -με σχεδον 0″3- αντίδραση στην εκκίνηση (οπου θυμίζουμε ότι πλέον οι αθλητές που κάνουν άκυρη αποκλείονται κατευθείαν) και έτρεξε σε 6″94. Ο Chambers που ήταν στη σειρά του ηταν ο γρηγορότερος του Α’ γυρου με 6″59.
Στο μήκος οι Αυστραλοί Lapierre και Watt ήταν οι καλύτεροι που πέρασαν για τελικό ένώ με 7,89 πέρασε ο 8ος. Εκτός έμεινε ο Saladino με 7,80.
Στο ύψος γυναικών 9 αθλήτριες πέρασαν το 1,92 (με Vlasic, Beitia, Aitova χωρίς χαμένη προσπάθεια).
Firova, Mills, Pompey και Dunn, Stambolova, Montcho πέρασαν τελικό στα 400μ γυναικών, ενω στους ανδρες B.Jackson, Gillick, Collazo και Brown, Torrance, Brenes.

Σε εξέλιξη το 7θλο, μετα απο 4 αγωνίσματα προηγείται ο Αμερικανός Brian Clay, μόλις για… 1 βαθμό του Ρώσσου Drozdov!

Αποτελέσματα: http://www.iaaf.org/WIC10/results/eventCode=4144/index.html

Σχολιασμός: http://www.stivoz.com/forum/showthread.php?t=3784

Προηγούμενο άρθροΠαγκόσμιο κλειστού – προεπισκόπηση
Επόμενο άρθρο4ος ο Φιλιππίδης – 6,01 ο Hooker. 7.72 η L.Jones στα 60μ εμπόδια. Clay & Ennis στα σύνθετα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ