Η κατηγορία στήριξης ανακοινώθηκε από την Ομοσπονδία κατόπιν ΔΣ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Οκτωβρίου (και κατα τo οποίo έγινε αποδεκτή η παραίτηση του κου Πάππα – τον αντικαθιστά ο κος Μπόλας)

Συνολικά 50 αθλητές εντάχθηκαν στην κατηγορία στήριξης που συμπλήρωσε το σχεδιασμό. Και στην κατηγορία αυτή υπήρξαν περιπτώσεις αθλητών που δεν εντάχθηκαν λόγω συνεργασίας με προπονητές που είχαν εμπλοκή με περιπτώσεις doping, επίσημα και…μη.
-> Σχεδιασμός 2018

Το «stivoz.gr» ζήτησε ένα σχόλιο του εθνικού προπονητή, μετά την ανακοίνωση και της κατηγορίας στήριξης του 2018 και ο κ. Κουτσιώρας επανέλαβε πως:
«Στηρίζουμε όλα τα παιδιά στη προσπάθειά τους. Ανεξάρτητα από τα όρια που βάζει ο ΣΕΓΑΣ η ομοσπονδία κάνει ότι μπορεί να είναι κοντά τους. Καλή επιτυχία στις προσπάθειές τους στις επόμενες αγωνιστικές τους προκλήσεις, να είναι καλά, και εμείς εδώ είμαστε να βοηθάμε σύμφωνα με τις δυνατότητες που υπάρχουν».

Η κατηγορία στήριξης δεν λαμβάνει οδοιπορικά αλλά έχει διευκολύνσεις σε Επιστημονική και Ιατρική – φυσικοθεραπευτική υποστήριξη κ.α.
Περίπου αντίστοιχες είναι και οι παροχές των προεθνικών ομάδων.

Βάσει επίτευξης ορίων IAAF/EAA ή ΣΕΓΑΣ για μεγάλες διοργανώσεις, ανακοινώθηκαν και οι προεθνικές ομάδες, στις οποίες θα προστεθούν και όσοι στην πορεία πληρούν τα κριτήρια.
-> Προεθνικές Ομάδες

Το θεσμικό πλαίσιο των κατηγοριών και παροχών και τα κριτήρια ένταξης και παραμονής είχαν μικρές αλλαγές (και διευκρινίσεις) σε σχέση με πέρυσι
-> Κριτήρια-σχεδιασμού και παραμονής 2018-2019

Κατ’ εξαίρεση και μόνο για την κατηγορία Α/Γ έχουμε παραμονή στην Α΄ κατηγορία για εκείνους τους αθλητές που θα πετύχουν επίδοση ίση με την 1η η έως 12η της Παγκόσμιας κατάταξης Α/Γ (Η επίδοση να έχει επιτευχθεί στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μα Α/Γ – σε διεθνή μίτινγκ IAAF, EAA – σε διεθνείς συναντήσεις με την Εθνική ομάδα)

Σε κάθε περίπτωση για να παραμείνουν αθλητές-τριες στην κατηγορία που προβλέπεται, θα πρέπει να υπάρχει αιτιολογημένη πρόταση για την αγωνιστική πορεία το 2018 από τον Εθνικό προπονητή και αποδοχή αυτής από την ΕΠΑΣ

Η επιβεβαίωση του ορίου στις μεγάλες διοργανώσεις των εθνικών ομάδων, θα δίνει την δυνατότητα στους αθλητές να εντάσσονται στη Γ΄ κατηγορία, αντί της Δ΄ που ίσχυε έως τώρα.

Επίσης, δημοσιοποιήθηκε το επιπλέον σύστημα πριμοδότησης για προπονητές και αθλητές
-> pointsystem

Η πανελλήνια διάσκεψη για την Ανάπτυξη της Βάσης του Κλασικού Αθλητισμού θα γίνει στις 8-10 Δεκεμβρίου στην Αθήνα

Προηγούμενο άρθρο6ος διεθνής Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΕπανεκλέγη παμψηφεί ο Καπράλος στην ΕΟΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ