Μετά τις εκλογές του Φεβρουαρίου της ΕΟΕ (δείτε->εδώ) όταν ο κος Σπύρος Καπράλος είχε εκλεγεί για 3η φορά πρόεδρος της Ολυμπιακής επιτροπής, είχε ακολουθήσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας από την πλευράς που ηγείτο ο συνυποψηφιος τότε κος Ισίδωρος Κούβελος που δεν είχε προσέλθει.

Οι κύριοι Καπράλος και Κούβελος ήρθαν ουσιαστικά σε συμφωνία με παραχώρηση 4 θέσεων στο Προεδρείο, να προχωρήσουν σε εκλογές για να αποκτήσει ηγεσία η ΕΟΕ και μετά την πρόσκληση του κ. Λάμπη Νικολάου (που ήταν το τελευταίο μέλος της ΕΟΕ που ήταν στη ΔΟΕ, ως το 2015) οι εκλογές έγιναν την Παρασκευή 20/10/2017 με το αποτέλεσμα να προκύπτει ομόφωνα εκ των 22 και ο Σπύρος Καπράλος να επανεκλέγεται Πρόεδρος της ΕΟΕ.

Η Ολομέλεια συγκροτήθηκε σε σώμα, με την εκλογή πέραν του Προέδρου και: Α΄Αντιπροέδρου, Β΄ Αντιπροέδρου, Γενικού Γραμματέα, Ταμία, τριών μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Προέδρου της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος, Προέδρου της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας και Προέδρου της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομία.

-> Επιτροπές ΕΟΕ

Ο Ισίδωρος Κούβελος θα είναι ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Και πάλι στην Εκτελεστικη Επιτροπή θα είναι η Β’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιας, κα Πολυξένη Αργειτάκη.

Την προηγούμενη εβδομάδα (10-11/10) η κα Αργειτάκη και ο κος Φιλιππούσης από την Επιτροπή Αθλητισμός και Γυναίκα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής συμμετείχαν στο Forum “Advancing Women in Leadership Roles Forum in Europe ” που έγινε στο Βίλνιους της Λιθουανίας και παρουσίασαν τις δραστηριότητες της επιτροπής σε ειδικό poster.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ κος Σπύρος Καπράλος (που προ ημερών ήταν ομιλητής στο 9ο Φόρουμ και την 5η Γενική Συνέλευση των Ευρωπαίων Αθλητών που έγινε υπό την αιγίδα των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, στο Μόντε Κάρλο) είπε για την εκλογή, αναφερόμενος και στο πρόγραμμα “Υιοθετήστε έναν Αθλητή” αλλά και την τελετή Αφής για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς.

«Σας ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και την εκλογή μου στη θέση του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για τρίτη τετραετία. Η σημερινή μέρα όμως, δεν ενδείκνυται τόσο για πανηγυρισμούς, αλλά μάλλον για προβληματισμό και αυτοκριτική για όλα όσα συνέβησαν τους τελευταίους μήνες που είχαν ως αποτέλεσμα να πληγεί βαθύτατα η εικόνα της ΕΟΕ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Κυρίως όμως, έμειναν χωρίς συμπαράσταση οι αθλητές μας που εκπροσωπούν τη χώρα μας στις κορυφαίες διοργανώσεις του εξωτερικού.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να μην έχει εκπρόσωπο στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, το πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν Αθλητή στο Δρόμο για το Τόκιο» κινείται με αργούς ρυθμούς, ενώ παράλληλα, οι αθλητικές ομοσπονδίες αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα. Θέλω να πιστεύω ότι όσα συνέβησαν μέσα στο 2017 θα αποτελέσουν ένα καλό μάθημα για όλους, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις και τέτοιες συμπεριφορές στο μέλλον, αλλά κυρίως να μην ξαναγίνουν τα ίδια λάθη, λάθη που όπως είπα και πριν, πλήρωσαν κυρίως εκείνοι που δεν ευθύνονται για αυτά.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν έχει την πολυτέλεια να μην είναι ενωμένη. Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι δεν εκπροσωπούμε τον εαυτό μας μέσα και έξω από το κτίριο αυτό, αλλά το άθλημα που μας έχει επιλέξει και ότι η αποστολή μας είναι εθνική και όχι ατομική. ´Ο,τι κάνουμε, το κάνουμε για τη χώρα μας και για τους αθλητές. Για τους λόγους αυτούς, θέλω να σας καλέσω σε μία νέα αρχή, σε μία νέα προσπάθεια για το καλό του αθλητισμού, αφήνοντας πίσω ό,τι συνέβη τους τελευταίους εννέα μήνες. Το κλίμα συναίνεσης που αποτυπώνεται στις σημερινές εκλογές, πρέπει να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες και μήνες, προκειμένου να επουλωθούν όλες οι πληγές που άνοιξαν.

Θέλω να ζητήσω από όλους, να δουλέψουμε σκληρά, ενωμένοι και αποφασισμένοι προκειμένου να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Απευθύνομαι δε και σε όσους απουσιάζουν σήμερα, οι οποίοι πρέπει να αναλογιστούν την υποχρέωσή τους, αλλά και την ευθύνη τους απέναντι σ´ αυτούς που τους επέλεξαν για την Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Οι διαφορές πρέπει να λύνονται με διάλογο, ανταλλαγή θέσεων, απόψεων και επιχειρημάτων και όχι με δημόσιες δηλώσεις, οι οποίες δεν προσφέρουν λύσεις στα προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού.

Έχουμε μπροστά μας, την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που θα γίνει την Τρίτη στην Αρχαία Ολυμπία, ακολουθεί η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους και μετά από μία εβδομάδα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η παράδοση της Φλόγας στους φίλους μας της Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της PyeongChang της Ν.Κορέας. Είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, να θυμίσουμε ξανά σε όλο τον κόσμο, τι έχει προσφέρει η χώρα μας στο Ολυμπιακό κίνημα.

Κλείνοντας θέλω να σας επισημάνω, ότι είμαι στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε θέμα αφορά στην ΕΟΕ, στον Ελληνικό αθλητισμό αλλά κυρίως στους αθλητές μας. Σας ευχαριστώ πολύ και καλή επιτυχία στο έργο μας.”

Η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες PyeongChang 2018 θα γίνει την Τρίτη 24 Οκτωβρίου στις 11.30 και θα μεταδοθεί ζωντανά.

Το μήνυμα του προέδρου της ΕΟΕ είναι το ακόλουθο:

“Αγαπητοί φίλοι και φίλες, η μεγάλη στιγμή έφτασε και πάλι. Το Ολυμπιακό Φως για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018, που θα γεννηθεί σήμερα στον ελληνικό ουρανό, θα φωτίσει ολόκληρο τον κόσμο και βέβαια, την Ολυμπιακή Πόλη της PyeongChang. Σε λίγες ημέρες, η αρχαία Ολυμπία, με την ιστορία της αλλά και τους μύθους της, θα ζει συμβολικά στην πόλη αυτή της Νότιας Κορέας, όπου θα φιλοξενηθεί η σημαντικότερη γιορτή του παγκόσμιου αθλητισμού. Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει παραδοσιακά απευθείας από τις ακτίνες του ήλιου, συνδέοντας άμεσα τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες με την αρχαιότητα.

Και παραμένει στα αλήθεια μια ξεχωριστή εμπειρία για κάθε επισκέπτη να γίνεται μάρτυρας της γέννησης του Ολυμπιακού Φωτός στο ναό της Ήρας που φυσικά αποτελεί και το βήμα εκκίνησης των Ολυμπιακών Αγώνων. Εύχομαι λοιπόν στους φίλους μας από τη Νότιο Κορέα, με τους οποίους μας συν- δέουν ισχυροί δεσμοί παρά την μεταξύ μας μεγάλη χιλιομετρική απόσταση, καλή επιτυχία. Oι θερμότερες και πλέον ειλικρινείς ευχές όλων των Ελλήνων θα τους συνοδεύουν στο μακρινό ταξίδι τους από την Ολυμπία μέχρι την πατρίδα τους.”

Προηγούμενο άρθροΕυρεία στήριξη – Η κατηγορία και οι προεθνικές
Επόμενο άρθρο"Έφυγε" ξαφνικά ο Θανάσης Καλογιάννης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ