Ξεκίνησε η δράση στο Ηράκλειο, για την πρώτη ημέρα της Α’ κατηγορίας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ομάδων. Παρακολουθείστε Live εδώ την εξέλιξη των αγώνων.

Απίστευτη κούρσα από τα κορίτσια στα 4Χ100 μ., Γάτου, Φέρρα, Κοκλώνη και Μπελιμπασάκη κέρδισαν τη σειρά τους με 43.80, δεύτερες στην κατάταξη του αγωνίσματος.

Νικητής ο Τσάτουμας στο μήκος, δεύτερος ο Μπανιώτης στο ύψος.

Άκυρη η πρώτη προσπάθεια του Μπανιώτη στα 2,30 μ. και ολοκληρώνει τον αγώνα του καθώς ήδη είχε συμπληρώσει τρεις άκυρες προσπάθειες.

Απίστευτος Μπανιώτης, πάνω και από τα 2,28 μ., βελτιώνει τη φετινή επίδοσή του!

Με την πλάτη στον τοίχο, ο Μπανιώτης απέδωσε. Πέρασε τα 2,24 μ. και συνεχίζει.

Ανεβαίνει ο Τσάτουμας, 7,77 μ. στην 3η προσπάθεια και περνά πρώτος στο μήκος. Άκυρη η πρώτη προσπάθεια του Μπανιώτη στα 2,24 μ.

Με την 3η πάνω από τα 2,20 μ. ο Μπανιώτης στο ύψος που φαίνεται να έχει ένα πρόβλημα στη γάμπα.

Δύο άκυρες προσπάθειες για τον Μπανιώτη στα 2,20 μ. στο ύψος.

Την έκτη θέση πήρε ο Κυριακίδης στα 400 μ., βελτιώνοντας τη φετινή του επίδοση με 47.51. Νικητής στο αγώνισμα ήταν το μεγάλο φαβορί, ο Pavel Maslak, που τερμάτισε σε 45.57.

Στα 7,53 μ. η δεύτερη προσπάθεια του Τσάτουμα στο μήκος.

Βελτιώθηκε η Υφαντίδου, στα 55,58 μ. η 2η βολή της στον ακοντισμό.

Εχει ξεκινήσει και ο ακοντισμός, με την Σοφία Υφαντίδου που έχει σημειώσει 53,52 μ. στην 1η προσπάθεια αλλά και ίσως το μεγαλύτερο όνομα των αγώνων, τη δύο φορές Ολυμπιονίκη Barbora Spotakova.

Την τρίτη θέση πήρε τελικά η Αναγνωστοπούλου στη δισκοβολία χάρη στο 58,24 μ. που σημείωσε, με την Λιθουανή Zinaida Sendriute να σημειώνει τη μεγαλύτερη βολή με 60,51 μέτρα.

Ξεκίνησε τον αγώνα του ο Τσάτουμας, πρώτο άλμα στα 7,45 μ.

Μάχη μέχρι τέλους έδωσε ο Πέτρος Κυριακίδης για να κρατήσει την 1η θέση στη σειρά του στα 400 μ. με ανεπίσημη επίδοση 47.53.

Στα 3.000 μ. στιπλ, ένατη τερμάτισε η Μαρία Παρδαλού σε 10.34.14, στην κούρσα που κέρδισε η Τουρκάλα Kaya (9.43.07).

Πολύ γενναία κούρσα από την Ειρήνη Βασιλείου, στα τελευταία μέτρα έμεινε από δυνάμεις και τερμάτισε 2η στη σειρά της στα 400 μ. με 54.05. Πήρε την 8η θέση στη συνολική κατάταξη, με την Van Leuveren να είναι η νικήτρια με 52.04, όσο σημείωσε και η Razor.

Ξεκίνησε το ύψος, εύκολα πάνω από τα 2,10 μ. ο Μπανιώτης

Η Γκούσιν μπορεί να αγωνίζεται αύριο, αλλά είναι στο στάδιο για να στηρίξει τις προσπάθειες των συναθλητών της

Ό,τι ήθελε έκανε στο επί κοντώ η Κυριακοπούλου που κέρδισε με 4,65 μ. ενώ δοκίμασε, χωρίς επιτυχία, και για πανελλήνιο ρεκόρ στο 4,82 μ. που θα ήταν η καλύτερη επίδοση στον κόσμο.

Τη φετινή του επίδοση βελτίωσε ο Ανδρέας Δημητράκης, για να τερματίσει τέταρτος στα 1.500 μ. σε 3.42.47, σε μία κούρσα στην οποία ο Ozbilen έκανε τα… δικά του και κέρδισε με 3.38.03.

Νικήτρια η Κυριακοπούλου στο επί κοντώ με 4,65 μ. και τώρα επιχειρεί να σημειώσει πανελλήνιο ρεκόρ, κάνοντας προσπάθειες στα 4,82 μ.

Αμέσως μετά από τη νίκη της η Παπαχρήστου αποκάλυψε και το… μυστικό της επιτυχίας της. Το όνομα της κορούλας της ήταν γραμμένο μέσα από τον αριθμό με τον οποίο αγωνίστηκε.

Έκτη η Φιλάνδρα στα 800 μ. με 2.03.36, όσο ακριβώς σημείωσε και η Koster που κέρδισε την Ελληνίδα στο νήμα για να πάρει την πέμπτη θέση. Ταχύτερη όλων η Buchel (2.00.56).

Η Παπαχρήστου σφράγισε τη νίκη της στο τριπλούν κάνοντας το καλύτερο άλμα της στην 4η προσπάθεια, με 13,99 μέτρα.

Και συνεχίζει η Κυριακοπούλου αλάνθαστη. Πάνω και από τα 4,55 μ. με την 1η προσπάθεια!

Τώρα… ζεσταίνεται η Κυριακοπούλου. Πάνω και από τα 4,45 μ. με την 1η προσπάθεια

Βελτιώθηκε η Αναγνωστοπούλου, 58,24 μ. στη δεύτερη προσπάθειά της στη δισκοβολία, ακολούθησε το 53,56 μ. που σημείωσε στην 3η προσπάθεια.

Ώρα για δράση για την Νικόλ Κυριακοπούλου. Ξεκίνησε στα 4,35 μ. τα άλματά της στο επί κοντώ και βέβαια πέρασε αυτό το ύψος με την πρώτη προσπάθεια.

Τέταρτη η Μαρία Μπελιμπασάκη στα 100 μ. με 11.61, νικήτρια βέβαια η Dafne Schippers, το μεγάλο φαβορί, με 11.12.

10.32 η επίσημη επίδοση του Τσάκωνα και οι 12 βαθμοί της νίκης πηγαίνουν βέβαια στην ελληνική ομάδα.

Άκυρο το δεύτερο άλμα της Παπαχρήστου στο τριπλούν

Νικητής ο Λυκούργος Τσάκωνας στα 100 μ. με 10.33 (ανεπίσημη επίδοση)

Την 6η θέση πήρε ο Νίκος Σκαρβέλης στη σφαιροβολία, στο ντεμπούτο του με την Εθνική ομάδα, με 18,40 μέτρα. Νικητής του αγωνίσματος ο Τσέχος Tomas Stanek με 19,67 μέτρα.

Με 55,35 μ. ξεκίνησε η Αναγνωστοπούλου στη δισκοβολία και προηγείται.

Στα 13,79 μ. το πρώτο άλμα της Παπαχρήστου στο τριπλούν.

Άκυρη η 3η προσπάθεια του Σκαρβέλη στη σφαιροβολία.

Η Μαρία Μπελιμπασάκη έτοιμη για την κούρσα της στα 100 μέτρα. Η σπρίντερ από την Κρήτη έχει αρκετή δουλειά αυτό το διήμερο!

Ανέβηκε ο Σκαρβέλης, 18,40 μ. στη δεύτερη βολή του στη σφαιροβολία.

Μία μεγάλη στιγμή. Η τελευταία φορά που ο Περικλής Ιακωβάκης εκπροσώπησε την Εθνική ομάδα στα 400 μ. εμπόδια. Μόλις τερμάτισε, φίλησε τον αγωνιστικό χώρο… Ο Ιακωβάκης τερμάτισε τρίτος στη σειρά του με 51.33, ήταν όγδοος στο σύνολο, ενώ νικητής του αγωνίσματος ήταν ο Rasmus Magi (49.59).

Στα 16,44 μ. η 1η προσπάθεια του Σκαρβέλη στη σφαιροβολία.

Απαρηγόρητη μετά από την κούρσα της στα 400 μ. εμπόδια η Έφη Θεοδώρου, έπεσε στο τελευταίο εμπόδιο και ξανασηκώθηκε. Τερμάτισε 6η στη σειρά της σε 60.90 και ήταν 11η στο σύνολο. Ταχύτερη όλων η Zuzana Hejnova που κέρδισε αυτή τη σειρά με 55.11.

Στον αγωνιστικό χώρο και η Βούλα Παπαχρήστου, οι αθλήτριες του τριπλούν έχουν ξεκινήσει δοκιμαστικά, σε λίγη ώρα αρχίζει ο αγώνας τους.

Το επί κοντώ είναι σε εξέλιξη, αλλά ο πήχης είναι ακόμη πολύ χαμηλά για την Νικόλ Κυριακοπούλου, που προς το παρόν παρακολουθεί τις άλλες άλτριες.

Άκυρη η 4η βολή του Αναστασάκη, πολύ καλή εμφάνιση από το νεαρό αθλητή που με 72,55 μ. βελτίωσε το ρεκόρ του και πήρε τη δεύτερη θέση πίσω από τον Τσέχο Lukas Melich (74,84 μ.).

Άκυρη η 3η βολή του Αναστασάκη στη σφυροβολία, που τώρα είναι δεύτερος. Και ο κόσμος έχει αρχίσει να μαζεύεται στο Παγκρήτιο στάδιο.

Το νέο μέλος της ομάδας, ο Νίκος Σκαρβέλης ξεκίνησε ζέσταμα. Σε λίγο θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση με τα ελληνικά χρώματα, στη σφαιροβολία

Εντυπωσιακός ο Αναστασάκης, ξεκίνησε με 72,55 μ. και ατομικό ρεκόρ! Δεύτερη βολή στα 68,55 μ.

Ο αθλητής που κάνει “ποδαρικό” για την Εθνική ομάδα είναι ο Μιχάλης Αναστασάκης, με τη σφυροβολία να είναι το μοναδικό αγώνισμα που διεξάγεται αυτή τη στιγμή.

Ο προπονητής του, Αλέξανδρος Παπαδημητρίου και ο Παρασκευάς Μπατζάβαλης παρακολουθούν τις προσπάθειές του από την κερκίδα.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου έχει πιάσει ήδη… δουλειά, σε λίγη ώρα αρχίζει το επί κοντώ

Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου έχει το δικό της πανό στο Παγκρήτιο στάδιο!

Εγινε και η τελετή έναρξης

Διαβάστε ακόμη

Το πρόγραμμα και όλες οι πληροφορίες για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ομάδων

Προηγούμενο άρθροΔύο όρια με το «καλημέρα» στα Τρίκαλα –2 ακόμη Κορασίδες για το Παγκόσμιο
Επόμενο άρθροΈνας μεγάλος αθλητής, μία μεγάλη στιγμή –Το «αντίο» του Ιακωβάκη (photos)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ