Αναδημοσιεύουμε αυτούσια επιστολή από τον κο Κώστα Τσαγκαράκη

ΘΕΜΑ: Αθλητισμός και κρατικό bullying

Διάβασα στον ημερήσιο τύπο την επιστολή του Γενικού Γραμματέα κ. Σεβαστή και φυσικά αναγκάστηκα να θυμηθώ εκείνα τα «ωραία χρόνια» της χούντας.

Διάβασα όμως ότι επιχειρείται και τώρα μία ωμή παρέμβαση σε θεσμοθετημένα θέματα της διοίκησης των Ομοσπονδιών των αθλητικών σωματείων.

Συμφωνώ με τη θέση του κ. Σεβαστή, αλλά εκφράζω με το παρόν έγγραφό μου και τη δική μου άποψη σαν φιλάθλου και σαν ατόμου που υπηρέτησα και υπηρετώ εθελοντικά το άθλημα του Στίβου για αρκετά χρόνια.

Η θέση του κ. Υφυπουργού δεν προσβάλλει μόνο τον κ. Σεβαστή, αλλά και εμένα και πιστεύω και όλους σαν κι εμένα, που ασχολούμαστε αφιλοκερδώς, ο καθένας από τη δική του θέση, τον Ελληνικό Αθλητισμό, και εμείς εκλέγουμε αυτούς που κρίνουμε ότι είναι κατάλληλοι για να διοικήσουν τα σωματεία μας.

Εμείς, με τα καταστατικά μας, ορίζουμε αρκετούς όρους και προβλέπουμε όσα μας επιτρέπει ο Α.Κ. και οι εκάστοτε Νόμοι. Εάν κάποιος δεν διοικεί καλά, απλά τον βάζουμε στην άκρη, με τη διαδικασία των εκλογών μας. Εάν ένα άτομο εκλέγεται επί σειρά ετών, αυτό οφείλεται στο ό,τι εμείς τον εκλέγουμε. Κανένας δεν είναι διορισμένος, ούτε μας επεβλήθη με κάποια μέθοδο.

Το όριο των θητειών επιθυμεί να το επιβάλλει στις Ομοσπονδίες μας, γιατί είναι στοχευμένο και προσπαθεί, δήθεν, να ανανεώσει τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών.

Πρόταση προς τον κ. Υφυπουργό: να ξεκινήσει πρώτα από τις θητείες των βουλευτών.

Πού ακούστηκε μία νέα διάταξη να έχει αναδρομική ισχύ και εφαρμογή;;

Η «ανακάλυψη» των Ελλήνων Ολυμπιονικών πράγματι είναι περίεργη. Οι Ολυμπιονίκες μας μπορεί να έκαναν να υψωθεί η σημαία στα στάδια του κόσμου, αλλά, άλλο νικητής στο αγώνισμά σου, και άλλο άσκηση διοίκησης και διεκδικητικά προσόντα. Εξ άλλου όλοι οι Ολυμπιονίκες είναι αποκατεστημένοι και αν θέλει να τους αξιοποιήσει ο κ. Υφυπουργός, υπάρχει ο τρόπος να τους θέσει στην υπηρεσία της προβολής του αθλητισμού και των ολυμπιακών ιδεωδών, για τα οποία θα ήταν πραγματικά ζωντανά και φωτεινά παραδείγματα.

Κύριε Πρόεδρε και κύριε Γενικέ Γραμματέα, με το παρόν έγγραφό μου έρχομαι να προτείνω μία πανελλήνια κίνηση αντίδρασης και διαμαρτυρίας των σωματείων της δύναμης του ΣΕΓΑΣ, τα οποία έχουμε προσβληθεί το ίδιο, όπως ο κύριος Σεβαστής, υπογράφοντας ένα κείμενο, που θα συντάξει ένα κατάλληλο πρόσωπο (νομομαθείς – παλαιό στέλεχος του κλασικού αθλητισμού), το οποίο θα το υποβάλλουμε με τις υπογραφές μας και θα το δημοσιοποιήσουμε, πριν την κατάθεση του νέου νομοσχεδίου.

Παρόμοια κίνηση θα μπορούσαν να κάνουν και οι άλλες Ομοσπονδίες.

Ως προς το συνδικαλισμό της Διοίκησης του ΣΕΓΑΣ, συμφωνώ ότι ασκείται συνδικαλιστική διεκδίκηση και ειδικά τα τελευταία χρόνια των μνημονίων. Γνωρίζω όμως ότι οι Διοικήσεις του ΣΕΓΑΣ χρησιμοποίησαν και τις γνωριμίες τους και τις προσβάσεις τους στις εκάστοτε κυβερνήσεις (που ήταν αρκετές κυβερνήσεις), πάντοτε προς όφελος του αθλήματος του στίβου. Εκτός εάν ο κ. Υφυπουργός μπορεί να μας πει ότι κάποια Διοικητικά Συμβούλια αποκόμισαν προσωπικά οφέλη.

Γνωρίζω τον αγώνα σας και πώς έχει παραμείνει ο στίβος στο υψηλό επίπεδο, παρά τις επανειλημμένες μειώσεις στους ετήσιους προϋπολογισμούς.

Κύριε Σεβαστή, ήσουν ένας πρωταθλητής του ΔΕΚΑΘΛΟΥ, του δυσκολότερου αγωνίσματος του στίβου. Θυμήσου πού εύρισκες τη δύναμη να κάνεις ρεκόρ σε κάθε αγώνισμα και τη δεύτερη και τελευταία μέρα, στο τελευταίο αγώνισμα, τα 1.500 μέτρα, είχες δυνάμεις να τερματίσεις με ένα νέο ρεκόρ και μία ακόμη νίκη.

Τώρα είσαι ακόμη στην αρχή της δεύτερης μέρας. Έχεις ακόμη αρκετά και δύσκολα αγωνίσματα. Ο αθλητισμός και μάλιστα ο πρωταθλητισμός εκείνων των χρόνων έμαθε στον άνθρωπο να μην εγκαταλείπει την προσπάθεια και τον αγώνα. Ένας λόγος ακόμη που πρέπει τώρα να σε ενθαρρύνει είναι ότι έχεις εκπροσωπήσει πάνω από 350 σωματεία και αυτά σε εξέλεγαν και αυτά περιμένουν τώρα ένα «νέο ρεκόρ».

Κύριε Παναγόπουλε και κύριε Σεβαστή εάν νομίζετε ότι μπορούμε να συνδράμουμε στη δική σας αντίσταση, πρέπει να μας δώσετε τη συναίνεσή σας για να προβούμε μεθοδικά και οργανωμένα στη δική μας αντίδραση – αντίσταση.

Νέα Ιωνία 23 Οκτωβρίου 2019

Με εκτίμηση

Κώστας Τσαγκαράκης

Προηγούμενο άρθροΈδωσε το τέλος με ευθανασία η Vervoort
Επόμενο άρθροΕλληνικές παρουσίες σε εξωτερικό 2019

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ