Τους τελευταίους δύο μήνες περίπου, από τη στιγμή που ο Γιώργος Πομάσκι αναβαθμίστηκε σε συντονιστή ομοσπονδιακών προπονητών, ένα ήταν το σύνθημά του: «να γίνουμε ομάδα». Έπιασε τόπο λοιπόν. Τουλάχιστον στη δική του περίπτωση. Γιατί πλέον δεν γυμνάζει μόνο τον Αντώνη Μάστορα.

Δίπλα του επέστρεψε και η Βούλα Παπαχρήστου, ενώ έγινε και… εισαγωγή από την Τουρκία του Sheryf El Sheryf. Και κάπως έτσι, ο Πομάσκι απέκτησε ξανά γκρουπ. Η τριπλουνίστρια ξανασυνεργάζεται με τον έμπειρο τεχνικό έπειτα από ένα διάλειμμα σχεδόν ενός χρόνου. Η σχέση τους είχε διακοπεί επεισοδιακά, με τον Πομάσκι να καταγγέλλει στην ομοσπονδία αρχικά την ασυνέπειά της στις προπονήσεις και στη συνέχεια την εξαφάνισή της από αυτές. Κάπως έτσι, η Παπαχρήστου είχε βγει προσωρινά από το σχεδιασμό, ενώ στη συνέχεια όταν επέστρεψε στο στάδιο αποφάσισε να συνεργαστεί με τον Δημήτρη Σιούντρη.

Η μεταξύ τους παρεξήγηση φαίνεται πως έληξε και έτσι η Παπαχρήστου γυμνάζεται από την Τετάρτη κιόλας υπό τις οδηγίες του Πομάσκι. Οσο για τον El Sheryf, που είχε κερδίσει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων ως Ουκρανός αλλά πλέον φορά τη φανέλα της Τουρκίας, είναι νέα… γνωριμία.

Βέβαια, εγείρονται ερωτηματικά για το γεγονός ότι ο συντονιστής ομοσπονδιακός μεγαλώνει το γκρουπ του, την ώρα που οι νέες του αρμοδιότητες είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως όταν είχε γίνει η αναβάθμισή του, ο Κώστας Παναγόπουλος εξηγούσε πως ο Πομάσκι θα συνεχίσει να γυμνάζει τον Μάστορα, καθώς δεν θα ήταν σωστό να διακοπεί αιφνιδίως η συγκεκριμένη συνεργασία. Βέβαια αυτό, είναι εντελώς διαφορετικό από τη διεύρυνση του γκρουπ.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνά κανείς πως με τη νέα θέση του εκ δεξιών του Δημήτρη Ευαγγελόπουλου στην προπονητική πυραμίδα, ο Πομάσκι διαχειρίζεται σε ένα μεγάλο βαθμό την τύχη πολλών αθλητών και ίσως προκύψει… σύγκρουση συμφερόντων σε κάποιο σημείο. Όπως επίσης μεταξύ άλλων, στα καθήκοντά του είναι να κατευθύνει αθλητές σε προπονητές, σε περίπτωση που θέλουν να αλλάξουν γκρουπ. Την ίδια ώρα, ο Κώστας Παναγόπουλος προανήγγειλε φέτος πως από την επόμενη χρονιά με την ομοσπονδία θα συνεργάζονται μόνο όσοι προπονητές έχουν ως αποκλειστική απασχόληση τη συγκεκριμένη δουλειά, αλλά την ίδια ώρα επιτρέπεται στον συντονιστή να συνεργάζεται και με μία ξένη ομοσπονδία.

«Από τη στιγμή που πήρε άδεια από τη διοίκηση δεν απαγορεύεται. Δεν είναι ασυμβίβαστο», ήταν η τοποθέτηση του Ευαγγελόπουλου, παρότι παραδοσιακά αποτελεί άγραφο κανόνα στο ΣΕΓΑΣ ότι οι επιτελικοί προπονητές δεν γυμνάζουν, με την περίπτωση του Μάστορα να έχει οριστεί- ως τώρα προφανώς- ως μοναδική εξαίρεση. «Από τη στιγμή που η συγκεκριμένη αθλήτρια θέλει να γυμναστεί με τον κ. Πομάσκι, γιατί όχι», είπε από την πλευρά του ο Κώστας Παναγόπουλος. Παράλληλα, απάντησε πως δεν το θεωρεί ασυμβίβαστο, ενώ πρόσθεσε πως η ομοσπονδία δεν θα επιτρέψει να προκύψει… σύγκρουση συμφερόντων.

Προηγούμενο άρθροΈπαθε κατάθλιψη και σταματά τον αθλητισμό ο Jack Green
Επόμενο άρθροMichael Johnson: «Μη ρεαλιστικό να πιστεύει κανείς σε ένα στίβο χωρίς ντόπινγκ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ