Παρακαλούνται οι επιβάτες για Σόποτ να περάσουν από το check in! Aπομένουν 128 ημέρες για το μεγάλο ραντεβού του κλειστού στίβου, αλλά το διάστημα είναι μικρότερο από ότι ακούγεται. Ποιοι είναι λοιπόν οι Έλληνες που θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του χειμώνα;

Σαφής απάντηση δεν μπορεί να δοθεί βέβαια ακόμη στο ερώτημα. Αλλά μία καλή εικόνα δίνουν- όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις- τα όρια της διοργάνωσης και σε ποιους δίνουν το «εισιτήριο» στο χέρι οι σχετικές επιδόσεις.

Αν και είναι ιδιαίτερα αυστηρά- άλλωστε για αυτό το λόγο ο ΣΕΓΑΣ προσανατολίζεται στο να μην αγγίξει τα όρια, σύνεση που δεν έχει δείξει στο παρελθόν- κάποια γνώριμα πρόσωπα τα έχουν πιάσει χάρη στις εμφανίσεις τους μέσα στο 2013, σε ανοιχτό και κλειστό στίβο.

Με τις καλοκαιρινές τους εμφανίσεις λοιπόν έχουν… βγάλει το τυπικό εισιτήριο για το Σόποτ- αν και θα απαιτηθεί η συνήθης επιβεβαίωση της καλής κατάστασης- οι Κώστας Δουβαλίδης, Κώστας Μπανιώτης, Λούης Τσάτουμας, Γιώργος Τσάκωνας, Δημήτρης Τσιάμης, Τόνια Στεργίου και Αθανασία Πέρρα. Παράλληλα, υπάρχει και ο Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος έχει πιάσει βέβαια το όριο που έχει ανακοινωθεί (5,75 μ.), αλλά η IAAF έχει αποφασίσει να… μπερδέψει τα πράγματα στο επί κοντώ για τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Όπως έχει ανακοινώσει η διεθνής ομοσπονδία, στο αγώνισμα θα πάρουν μέρος μόνο 12 άλτες σε απευθείας τελικό και η λίστα θα προκύψει από το συνδυασμό ορίων και κατάταξης. Κάτι που σημαίνει πως ο Φιλιππίδης θα πρέπει να περιμένει την τυπική επιβεβαίωση της IAAF για τη συμμετοχή του.

Επιπλέον, από την περσινή σεζόν του κλειστού στίβου έχει πιάσει το όριο και η Νίκη Πανέττα στο τριπλούν, ενώ υπάρχει και το ζήτημα του Μάκη Στεργιούλη. Ο σπρίντερ είχε σημειώσει πέρυσι 6.65 στα 60 μ., αλλά λογικά δεν θα ληφθεί υπόψη ως όριο από τη στιγμή που δεν είχε αναγνωριστεί ως τέτοιο τον περασμένο χειμώνα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με το επιχείρημα του ΣΕΓΑΣ ότι η επίδοση δεν σημειώθηκε σε αξιολογημένο αγώνα.

Όλα αυτά βέβαια είναι τα αρχικά δεδομένα, καθώς τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκαθαριστεί ποιοι από τους παραπάνω θα βάλουν τους χειμερινούς αγώνες στα πλάνα τους, ενώ βέβαια και η ερχόμενη σεζόν του κλειστού θα δώσει και σε άλλους ευκαιρία για να πιάσουν όριο. Πάντως στο ΣΕΓΑΣ εκτιμούν ότι δύσκολα η ομάδα θα φτάσει διψήφιο αριθμό και με αυτή τη λογική θα γίνει και η αριθμητική δήλωση.

Προηγούμενο άρθροO «Harry Potter» κάνει… στίβο- Ταινία για τον Seb Coe με πρωταγωνιστή τον πρώην μάγο
Επόμενο άρθρο«Νίκη» των αθλητών επί του Μητσοτάκη- Τον υποχρέωσαν σε μικρή υποχώρηση για τους διορισμένους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ