Αρκετές αλλαγές σε πρόσωπα είχε ο νέος σχεδιασμός της ομοσπονδίας, όπως αναμενόταν άλλωστε, τόσο σε αθλητές όσο και στους προπονητές.

Ο Δημήτρης Κυτέας, ο άνθρωπος που γυμνάζει τον Κώστα Φιλιππίδη και τον Παναγιώτη Λάσκαρη, έμεινε εκτός των τάξεων των ομοσπονδιακών τεχνικών. Κάτι που ουσιαστικά είχε προαναγγελθεί, αλλά συζητήθηκε επί μακρόν στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ τη Δευτέρα μέχρι να εγκριθεί.

Στον αντίποδα, επανήλθε στις τάξεις των ομοσπονδιακών προπονητών ο Δημήτρης Βασιλικός, κάτι που αναμενόταν έπειτα από την εκπληκτική χρονιά του Λούη Τσάτουμα. Άλλωστε το γεγονός ότι είχε μείνει εκτός πέρυσι είχε προκαλέσει έκπληξη. Παράλληλα, ο ΣΕΓΑΣ έστειλε το μήνυμα με τη στήριξη νέων προπονητών, αφού στους συνεργάτες ομοσπονδιακούς μπήκαν για παράδειγμα ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου αλλά και ο Δημήτρης Τσιφτσόγλου.

Ακόμη στους ομοσπονδιακούς προστέθηκαν ο Κυριάκος Μηνάς, ο Σπύρος Βασδέκης, o Γιάννης Κοντονάσιος, ο Κώστας Χήτας και ο Δημήτρης Σούλας.

Αλλαγές στους αθλητές

Αρκετές αλλαγές όμως έγιναν και στις κατηγορίες των αθλητών, κάτι που αναμενόταν. Στην κορυφαία κατηγορία μπήκαν έξι άτομα, με τον Αντώνη Μάστορα να είναι το νέο πρόσωπο. Από αυτή «έπεσαν» οι Σπύρος Λεμπέσης, Λυκούργος Τσάκωνας, Νικόλ Κυριακοπούλου, Νίκη Πανέττα, Κώστας Δουβαλίδης και Περικλής Ιακωβάκης. Ο πρωταθλητής των 400 μ. εμπόδια για πρώτη φορά από… καταβολής σχεδιασμού είναι εκτός των κατηγοριών με μηνιαίες αποδοχές, καθώς εντάχθηκε σε εκείνη της στήριξης.

Τροποποιήσεις στη χρηματοδότηση

Όπως είχε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα ο Κώστας Παναγόπουλος, αλλαγές έγιναν και στο σύστημα χρηματοδότησης των προετοιμασιών των αθλητών. Το μπάτζετ θα αυξηθεί μεν κατά 50%, αλλά από φέτος αποσυνδέεται από τις κατηγορίες του σχεδιασμού. Στην ουσία τη νέα σεζόν η ΕΠΕΟ θα έχει να διαχειριστεί ένα συγκεκριμένο ποσό, το οποίο και θα καταβάλλεται σε αθλητές του σχεδιασμού και όχι μόνο, ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Επίσης όπως είναι γνωστό πλέον, οι αθλητές να ανεβαίνουν κατηγορία κατά τη διάρκεια της σεζόν αν εξασφαλίζουν τις προϋποθέσεις. Σε ό,τι αφορά στους συνεργάτες της ομοσπονδίας (όχι όμως τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς) πέρα από την έμμισθη σχέση που θα έχουν με τον ΣΕΓΑΣ, θα μετέχουν και στο σύστημα πριμοδότησης, κάτι που ήδη ισχύει για όλους τους μη ομοσπονδιακούς προπονητές.

Πλέον απομένει μόνο η ανακοίνωση της κατηγορίας των επιλέκτων, που αφορά αθλητές έως και 20 ετών.

Κανονισμός για τους αθλητές
Στο μεταξύ ανακοινώθηκαν και οι υποχρεώσεις των αθλητών- σχεδόν όλες προβλέπονταν ως τώρα από τον εσωτερικό κανονισμό- τις οποίες αυτή τη φορά ο ΣΕΓΑΣ έχει προειδοποιήσει πως θα τις εφαρμόσει.

1. Οι εντασσόμενοι αθλητές θα πρέπει να προπονούνται με την καθοδήγηση προπονητών, που είναι εγκεκριμένοι από τον ΣΕΓΑΣ.
2. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η τήρηση του κανονισμού λειτουργίας του Υψηλού Αθλητισμού.
3. Οι αθλητές θα είναι διαθέσιμοι για ελέγχους doping όποτε κρίνει η Ομοσπονδία απαραίτητο.
4. Οι αθλητές των κατηγοριών Α-Β-Γ και κατά περίπτωση της κατηγορίας Εθνικών Ομάδων συμμετέχουν σε προπονητικά camps, εκδηλώσεις και σεμινάρια της Ομοσπονδίας όταν αυτό ζητηθεί.
5. Συμμετέχουν σε όλες ανελλιπώς τις υποχρεώσεις της Εθνικής Ομάδας
6. Οι συνεργαζόμενοι προπονητές υποβάλλουν προπονητικό σχεδιασμό και απολογισμό και προχωρούν στο έργο τους με την έγκριση του σχεδιασμού από τον Εθνικό προπονητή.
7. Παραβίαση ουσιωδών κανόνων συνεπάγεται απομάκρυνση από το σχεδιασμό αθλητών και προπονητών.
8. Αθλητής/τρια που πετυχαίνει κάποια από τις προϋποθέσεις ένταξης στις κατηγορίες σχεδιασμού Α,Β,Γ, θα εντάσσεται άμεσα στο σχεδιασμό από την ημερομηνία επίτευξης της αγωνιστικής του επιτυχίας.

Προηγούμενο άρθροΟ νέος σχεδιασμός του ΣΕΓΑΣ- Τα ονόματα αθλητών και προπονητών
Επόμενο άρθροΕπί τάπητος το καλεντάρι του 2014 – Μόνο δύο διεθνή μίτινγκ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ