Αν και είχε το όριο στα 800μ., ο -πρωταθλητής Ελλάδος στον κλειστό φέτος- Άλντο Κεραμάς, που τρέχει με την Εθνική Αλβανίας, έμαθε έκπληκτος πως δεν θα είναι στην αποστολή της (των μόλις 2 αθλητών) για το Ευρωπαικό κλειστού.

Ο Άλντο Κεραμάς στο meeting της Βιέννης είχε τρέξει τα 800μ. σε 1.48.95 και πέτυχε το όριο των 1.49.20, κάνοντας και ρεκόρ για την Αλβανία. Επίσης ήταν ο νικητής του αγωνίσματος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα (με 1.50.22) και αγωνίστηκε και στο βαλκανικό για την Αλβανία (1.51.83).

Από το μέρος της Ομοσπονδίας ανέφεραν στον αθλητή ότι τέθηκε εκτός διότι …δεν ήταν σε φόρμα, ως συμπέρασμα από την παρουσία του στο βαλκανικό – όπου να σημειωθεί πως πήγε με δικά του έξοδα.

Ο Κεραμάς έχει μεγαλώσει στην Ελλάδα ενώ στο παρελθόν είχε προσπαθήσει να ξεκινήσει και διαδικασία για να μπορεί να τρέχει με την Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι το site της Ομοσπονδίας στίβου της Αλβανίας είναι ανενεργό εδώ και 2 χρόνια.

Για την Αλβανία στη Γλασκώβη θα λάβουν μέρος ο κάτοχος του τίτλου -είχε κερδίσει με 8,08μ.- στο μήκος Izmir Smajlaj, άνευ ορίου* (αθλητής του Προέδρου της Ομοσπονδίας, που φέτος έχει 7,77μ. ενώ και πέρυσι έμεινε στα 7,90μ.) και η Luiza Gega σε 1500μ. και 3000μ.

*Η κάθε Ομοσπονδία (που έχει και την αποκλειστική δικαιοδοσία για την εκπροσώπησή της) μπορεί να έχει και εκτός των αθλητών με όριο και εκπροσώπηση σε αγώνισμα όπου δεν κατάφερε κανείς αθλητής της το όριο – εφόσον υπάρχουν και τα περιθώρια από τη διοργάνωση βάσει των αθλητών που έχουν δηλωθεί αλλά και διατηρείται η ποιότητα στο αγώνισμα, όπως αναφέρει η ΕΑΑ.
– Ο κάτοχος του τίτλου αναφέρεται μόνο για τα σύνθετα πως έχει αυτόματα δικαίωμα συμμετοχής.

Προηγούμενο άρθροΟ αθλητής ως πρότυπο μέσα από τα μάτια των μαθητών
Επόμενο άρθροΣτα λευκά τα Τρίκαλα – Κανονικά οι αγώνες & livestream

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ