Είναι από τις αγαπημένες φράσεις του Λούη Τσάτουμα. Κάτι σαν το «Αύριο είναι μία άλλη ημέρα» της Σκάρλετ Ο’Χάρα. Μόνο που για τον Έλληνα πρωταθλητή του μήκους είναι ένας άλλος αγώνας. Ο προκριματικός ήταν η πρώτη νίκη. Του το είπε και ο προπονητής του, αφού εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τον τελικό. Και εκεί, όλα αρχίζουν ξανά.

Μετά από τον προκριματικό, οι αντίπαλοι του… υποκλίθηκαν. Τόσο ο Kafetien Gomis όσο και ο Michel Torneus αναγνώρισαν στο πρόσωπο του Έλληνα πρωταθλητή τον ένα από τους δύο σοβαρούς διεκδικητές του χρυσού μεταλλίου στον τελικό της Παρασκευής. Και μάλιστα μίλησαν στο Stivoz.gr ελληνικά!

«Πήγανε όλα καλά και πέρασα στον τελικό. Αύριο πιστεύω θα είναι ένας πολύ διαφορετικός αγώνας. Τώρα κατάλαβα πως πρέπει να τρέχεις σε αυτόν τον αγωνιστικό χώρο. Είναι πολύ υπερυψωμένο και είναι υπερβολικά ελαστικό. Εκεί που νομίζεις ότι θα σε πετάξει, εάν κάνεις ένα λιγότερο διασκελισμό ή πας πιο αργά σε τραβάει μέσα και σε κρατάει κάτω. Τα σημάδια για την φορά επίσης, ήταν πολύ μικρά και δεν μπορούσες να τα δεις εύκολα. Ήταν ένας πολύ περίεργος αγώνας. Όλοι πήδαγαν εντελώς διαφορετικά από αυτό που ήθελαν. Μόνο οι Σουηδοί δεν δυσκολεύτηκαν πολύ γιατί κάνουν προπόνηση σε παρόμοιο ελαστικός τάπητας. Εμείς έχουμε συνηθίσει σε σκληρό έδαφος και αυτό με δυσκόλεψε».


(Ο Λούης Τσάτουμας)

Για τον τελικό της Παρασκευής, ο Λούης Τσάτουμας είπε: «Άλλος αγώνας αύριο, διαφορετικός. Τώρα ξέρω τι πρέπει να κάνω και τι να προσέξω. Στα πρώτα άλματα ήρθαν αναμνήσεις κακές στο μυαλό μου. Αλλά το σημαντικό είναι ότι πέρασα και είμαι υγιής».

«Ο coach μου είπε στο τέλος του αγώνα αφού πέρασες τελικό, κέρδισες», δήλωσε χαμογελώντας ο Τσάτουμας για τα λεγόμενα του Δημήτρη Βασιλικού.


(Ο Λούης Τσάτουμας με τον προπονητή του Δημήτρη Βασιλικό)

«Αν είχαμε κάνει χθες μια προπόνηση στο στάδιο το κεντρικό θα είχε βοηθήσει πάρα πολύ και θα ξέραμε σήμερα από την αρχή τι πρέπει να κάνουμε. Δηλαδή κάποια κομμάτια μέσα στη φορά μου δεν μου έβγαιναν όπως έπρεπε αλλά αύριο θα ξέρω τι να κάνω. Πιστεύω ότι αύριο ο τελικός θα κυμανθεί πάνω από τα 8 μέτρα. Πιστεύω με άλμα πάνω από τα 8,10 μ. θα μπορέσω να είμαι μέσα στα μετάλλια. Άλλος αγώνας αύριο. Για εμένα προσωπικά, δεν είναι ένα ταρτάν για επιδόσεις. Για τους υπόλοιπους αθλητές δεν ξέρω αλλά εγώ πιστεύω δεν είναι», δήλωσε ο Τσάτουμας και αποχώρησε για να ξεκουραστεί για τον αυριανό μεγάλο τελικό του μήκους.

Ο Kafetien Gomis ήταν ο άτυχος του προκριματικού, καθώς δεν κατάφερε να κάνει τον αγώνα που ήθελε και αποκλείστηκε από τον τελικό. Χαμογελαστός και ορεξάτος παρ’ όλα αυτά μας καλωσόρισε λέγοντας σε σπαστά- αλλά κατανοητά- Ελληνικά: «Γεια σου φίλε μου. Τι κάνεις;».

Σχετικά με τον αγώνα του σχολίασε: «Για μένα το σημαντικό σε ένα άλμα είναι η ταχύτητα. Θέλω ταχύτητα για να κάνω μεγάλο άλμα και με αυτόν τον ελαστικό τάπητα δεν ήταν δυνατόν να πας γρήγορα. Πολύ αργό έδαφος. Τα σημάδια ήταν πολύ μικρά και έχανες τα βήματά σου».

Για τον Λούη Τσάτουμα, ο Gomis δήλωσε: «Ο Λούης πιστεύω αύριο θα τα πάει καλά γιατί είναι ένας δυνατός αθλητής. Πιστεύω τη νίκη και το χρυσό μετάλλιο θα διεκδικήσουν ο Michel Torneus και ο Λούης Τσάτουμας».

Ο Michel Torneus από την άλλη πέρασε στο τελικό με το πρώτο του άλμα και έδειξε πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Ο Σουηδός μας είπε για τον αγώνα του στον προκριματικό: «Ήταν ένας καλός αγώνας και ένιωσα πως το πρώτο άλμα μου αρκούσε για να προκριθώ στον τελικό. Το έδαφος είναι πολύ περίεργο και μπορεί να αποβεί μοιραίο για ένα αθλητή. Πρέπει να είσαι πολύ άνετος όταν τρέχεις μέσα στο άλμα και να μην αγχωθείς. Αν είσαι καλός άλτης έχεις μάθει να μην αγχώνεσαι σε τέτοιες καταστάσεις».

Για τον Gomis είπε: «Ειλικρινά δεν ξέρω τι πήγε στραβά. Μάλλον είχε προβλήματα με την φορά του ή μπορεί να είχε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. Είναι κρίμα που δεν θα βρίσκεται στο τελικό γιατί εκτός από καλός φίλος, είναι και καλός αθλητής».

Σχετικά με τον αυριανό τελικό δήλωσε: «θα είναι ένας ωραίος αγώνας. Είναι καλό που θα είμαστε δυο αθλητές από την Σουηδία. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να είμαστε τρεις, καθώς ο τρίτος συναθλητής μας δεν τα κατάφερε».

Τέλος, ο Torneus μίλησε και για τον Λούη Τσάτουμα: «Έχετε κι εσείς έναν πολύ καλό αθλητή στο αγώνισμα, τον Τσάτουμα. Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας. Με τον Λούη έχουμε βρεθεί αντίπαλοι πολλές φορές, είναι ωραίος τύπος. Πάντοτε μιλάμε και περνάμε ωραία στους αγώνες οπότε πιστεύω θα είναι ένας ενδιαφέρον αγώνας».

Ο Michael Torneus φεύγοντας, μας εντυπωσίασε καθώς μας αποχαιρέτησε λέγοντας στα Ελληνικά: «Ευχαριστώ»

Ο τελικός

Στον αγώνα της διεκδίκησης μεταλλίων, ο Τσάτουμας μπαίνει και μαθηματικά ως ένα από τα φαβορί για το χρυσό. Μεγάλος του αντίπαλος βέβαια ο Torneus. Ο Σουηδός έχει προσγειωθεί στα 8,07 μ. στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση, δύο εκατοστά πιο μακριά από το καλύτερο φετινό άλμα του Τσάτουμα. Άλλωστε, είναι οι μοναδικοί που έχουν ξεπεράσει τα 8 μέτρα από τους μετέχοντες στον αγώνα, αν και πάντα οι μεγάλες διοργανώσεις κρύβουν και εκπλήξεις.

Οι αθλητές που θα πάρουν μέρος στον τελικό (ατομικό ρεκόρ/ φετινή επίδοση)
1 Λούης Τσάτουμας Ελλάδα 8.23 8.05
2 Luska Radek Τσεχία 7.93 7.93
3 Michel Torneus Σουηδία 8.29 8.07
4 Rain Kask Εσθονία 7.82 7.82
5 Jean Marie Okutu Ισπανία 7.96 7.96
6 Andreas Otterling Σουηδία 7.96 7.96
7 Alyn Camara Γερμανία 7.97 7.97
8 Pavel Shalin Ρωσία 8.08 7.97

Ο Τσάτουμας έκανε την αρχή -7,90 μ. και έφυγε για τελικό στο Ευρωπαϊκό

Μπαίνουν τα… κοντάρια στη μάχη! -6 Έλληνες ξεκινούν στην Πράγα την Παρασκευή

Οι σταρ της Πράγας μιλούν στο Stivoz.gr (photos)

Ένα χρυσό «δίνουν» στην Ελλάδα -Προβλέψεις & περίεργα από την Πράγα (photos & video)

Ο πιο… ροκ προκριματικός της σφαιροβολίας -Ρεκόρ Ευρώπης Εφήβων ο Bukowiecki

Αποστολή στην Πράγα: Δημήτρης Κελεπούρης

Προηγούμενο άρθροΜπαίνουν τα… κοντάρια στη μάχη! -6 Έλληνες ξεκινούν στην Πράγα την Παρασκευή
Επόμενο άρθροΕυρωπαικό Πρωτάθλημα κλειστού 2015 (Πράγα)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ