Η Yarosla Mahuchikh εντυπωσίασε στο meeting ύψους της Banska Bystrica – που είναι gold αγώνας του Indoor Tour.

Η μόλις 20 ετών Ουκρανή (που ήταν 2η στο προηγούμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά τη Lasitskene, με 2,04μ. και παγκόσμιο ρεκόρ νεανίδων) σημείωσε απόλυτο ατομικό ρεκόρ με 2,06μ. κάνοντας την 3η επίδοση διαχρονικά στον κλειστό στίβο.

Το ρεκόρ κατέχει με 2,08μ. η Bergqvist, τα 2,07μ. έχει περάσει η Henkel, ενώ στα 2,06μ. είναι και τρία σπουδαία ονόματα, η Kostadinova, η Vlasic και η Chicherova.

Πλέον το παγκόσμιο ρεκόρ στον κλειστό αλλά και το ιστορικό ρεκόρ των 2,09μ. της Kostadinova στον ανοικτό, φαίνεται πως μπορούν να απειληθούν στη χρονιά, ιδίως μάλιστα αν βρεθεί και φέτος σε καλή κατάσταση και η Lasitskene και αυξηθεί ο συναγωνισμός.

Η Mahuchikh πέρασε μάλιστα με την πρώτη τα 2,06μ., όπως και όλα τα προηγούμενα ύψη (με εξαίρεση μια χαμένη προσπάθεια στα 1,93μ.) ενώ μετά δεν δοκίμασε υψηλότερα.
Η συμπατριώτισσά της, Levchenko, έμεινε στα 1,96μ. ενώ Demidik και Vallortigara έκαναν 1,93μ.

Στο κορυφαίο αυτό meeting στη Σλοβακία, τον πρώτο της αγώνα φέτος έκανε η Τατιάνα Γκούσιν, που πέρασε με την πρώτη τα 1,70μ., τα 1,75μ. και τα 1,80μ., ενώ δεν τα κατάφερε στα 1,86μ. και κατετάγη 10η.

-> αγώνες Ελλήνων στο εξωτερικό

Μετά το αγώνισμα των γυναικών ακοολούθησε αυτό ανδρών όπου ο Ιταλός Gianmarco Tamberi πέρασε τα 2,31μ. με την πρώτη προσπάθεια και ο Κουβανός Luis Zayas με την τρίτη, ενώ δεν τα κατάφεραν Protsenko και Przybylko στο ύψος αυτό.
Tamberi και Zayas έχασαν από δύο προσπάθειες στα 2,33μ. και μετά ο Tamberi προσπάθησε και στα 2,35μ. έχοντας κι εκεί σχετικά καλό άλμα αλλά χωρίς επιτυχία.

Προηγούμενο άρθροΟ κλασικός Αθλητισμός πηγαίνει προς …διασωλήνωση
Επόμενο άρθροΟ απολογισμός της Διοίκησης ΣΕΓΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ