Οι εργασίες του 27ου συνεδρίου της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας ξεκίνησαν στη Λωζάννη, με την τυπική εκλογή του Dobromir Karamarinov ως νέου προέδρου της ΕΑΑ.

Ο 63χρονος πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Βουλγαρίας και της Βαλκανικής Ένωσης, είχε πρωτοεκλεγεί στο σώμα της ΕΑΑ το 2007 και το 2015 εξελέγη αντιπρόεδρός της. Πέρυσι το Μάρτιο, καθώς ο Svein Arne Hansen υπέστη εγκεφαλικό (και απεβίωσε 3 μήνες μετά), ανέλαβε τα καθήκοντα της Προεδρείας και πλέον εξελέγη ως ο 6ος πρόεδρος της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας.

“Είμαι περήφανος που εξελέγην ομόφωνα Πρόεδρος της European Athletics. Θα συνεχίσω να δουλεύω ακόμα πιο σκληρά και θα αφιερώνω όλο το χρόνο μου στο αγαπημένο μου άθλημα. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας, φίλοι μου!” ήταν η σχετική του ανάρτηση.

Ο Γάλλος Jean Gracia εξελέγη αντιπρόεδρος και θα είναι στη θέση αυτή μαζί με τον Cherry Alexander από το Ην.Βασίλειο και τον Libor Varhanik από την Τσεχία.

Στο Συμβούλιο θα είναι, νέα μέλη, ο Γερμανός Juergen Kessing και ο Πολωνός Henryk Olszewski.

Μεταξύ των 17 του Συμβουλίου να θυμίσουμε ότι είναι και ο Παναγιώτης Δημάκος, ενώ επιπλέον ανήκει και ο Περικλής Ιακωβάκης ως πρόεδρος των εκπροσώπων αθλητών – καθώς και ο CEO της EAA (Christian Milz) αλλά και ο πρόεδρος της World Athletics, ο Seb Coe.

Τιμητικά, μετα θάνατον, χαρακτηρίστηκε επίτιμος Πρόεδρος ο Νορβηγός Svein Arne Hansen – όπως είναι και ο πρώτος πρόεδρος της ΕΑΑ, ο Ολλανδός Adriaan Paulen.

Το συνέδριο θα λήξει το Σάββατο με τα Golden Tracks (με livestream στο youtube της ΕΑΑ -> εδώ) όπου θα ανακοινωθούν και οι κορυφαίοι της χρονιάς.
Οι τελικές τριάδες είναι

  • Άνδρες: Armand Duplantis, Lamont Marcell Jacobs, Karsten Warholm
  • rising stars: Kristjan Ceh, Alessandro Sibilio, Sasha Zhoya
  • Γυναίκες: Sifan Hassan, Mariya Lasitskene, Anita Wlodarczyk
  • rising stars: Rhasidat Adeleke, Femke Bol, Keely Hodgkinson
Προηγούμενο άρθροΝεκρή βρέθηκε η Tirop
Επόμενο άρθροΟ Μελέτογλου τεχνικός διευθυντής υψηλού αθλητισμού – Συντονισμός ανά κατηγορία αγωνισμάτων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ